Search
Close this search box.

De overgang van Apple naar Android, hoe bevalt het?

Welke telefoon gebruik ik nu? De Huawei P20 Pro of de iPhone X?

Jarenlang was ik een groot Apple fan, ik had alles van het merk. Een iPhone, een iPad, een MacBook en ga zo maar door. Alleen een aantal jaar geleden kreeg ik van Huawei een telefoon toegestuurd, de Huawei P20 Pro, een fantastische telefoon. Helaas kon ik hem niet meer updaten (was een sample) en kon ik steeds meer apps niet meer gebruiken. Ik ‘moest’ dus een nieuwe telefoon. Lang heb ik getwijfeld om weer terug te gaan naar Apple, maar ik deed het niet.

Ik vind Apple echt een ontzettend fijn systeem hebben, het werkt altijd en het is niet lastig om te begrijpen. Android, daar had ik niet zoveel mee. Danny heeft altijd al een Android telefoon gehad, maar ik bleef trouw aan Apple. Alleen dat is allemaal veranderd toen ik een Huawei telefoon aangeboden kreeg. Ik was zo onder de indruk van de telefoon (en dan vooral de batterij en de camera) dat ik hem bleef gebruiken.

Eerlijk toegegeven, de eerste week was echt een drama. Ik heb mijn telefoon meerdere keren spreekwoordelijk aan het raam willen gooien. Omdat het besturen van je telefoon zo’n automatisme is geworden gaat alles fout als alles net even iets anders werkt. Android heeft een handige terug knop onderaan, bij iOS moet je gewoon ergens klikken om weer terug te kunnen. Dat was vooral heel erg wennen. Ook vond ik het toetsenbord erg wennen, dat werkt net even anders en de letters zitten net weer anders waardoor ik veel typfouten maakte.

Maar echte grote verschillen merkte ik niet en het automatisme sloop er na een week ook wel bij in bij de Android telefoon. Ik merkte dat ik toen pas goed gewend was en dat mijn gebruik ook prima ging. Het is dus even een zure appel waar je doorheen moet, maar daarna was ik echt heel erg blij met de telefoon en Android.

Welke telefoon gebruik ik nu? De Huawei P20 Pro of de iPhone X?

Na nadeel aan Android vind ik wel dat er veel zooi apps op zitten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dat vooral ook aan het merk telefoons ligt. Ik heb nu een Samsung S20 Plus en Samsung gooit er echt ontzettend veel onzinnige apps op die je niet of moeilijk kunt verwijderen, Apple heeft dat niet.

Ook vind ik het jammer dat er niet zoveel hoesjes voor de Android telefoons zijn. Een Apple hoesje iphone xr is zo gevonden in tig soorten, voor een specifieke Android telefoon heb je een stuk minder keuze, dat vind ik wel jammer.

Toen mijn Huawei steeds minder apps ging ondersteunen vond ik het tijd voor een nieuwe telefoon, ik gebruik hem namelijk dagelijks intensief en wil graag dat alles goed werkt en veilig is. Toen was de grote hamvraag, ga ik weer terug naar Apple of blijf ik Android gebruiken. Een nieuwe Huawei wilde ik niet (omdat die geen Android meer ondersteunt) dus mijn zoektocht ging verder. Na lang wikken en wegen, specificaties te hebben vergeleken en vooral ook de prijs is mijn keuze uitgegaan naar de nieuwe Samsung S20 Plus. Een top toestel dat zeker in de buurt komt van de iPhone maar dan voor een stuk minder geld.

Kortom, ik ben nog steeds een Android gebruiker en dat bevalt mij ontzettend goed. Ik merk dat Apple steeds duurder wordt en niet meer met hele spectaculaire telefoons komt. Eigenlijk mis ik er niets aan. Ik ben ontzettend blij met mijn Android telefoon die het ook super doet (het is even wennen aan het begin).

Wat zijn jullie? Team iOS of Android?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Hay…
  Ik ga binnenkort na 8 jaar trouwe Huawei (3 huaweis versleten)dienst terug naar Samsung.
  Ik ga terug om wat jij zei in je blog.
  Ik heb geen enkel idee welke ik moet nemen,ik twijfel voor de note 20
  Ik ben een hardcore gebruiker(of een die hard dat kan je ook zeggen)
  Ik vind de prijzen belachelijk hoog,en Apple begin ik niet eens aan…
  1)ivm de prijzen
  2)batterijduur vaak bagger
  3)ik wil een ringtone zonder dat Apple daar een limiet voor stelt of dat ik via 3 programmas eindelijk een keer ringtone naar keuze heb.
  4)geheugen is vaak beperkt of je moet zoveel € bijleggen maar dan vraag ik me nog af of je het red qua geheugen

  Ipod&iPad nooit ellende mee gehad …

  Een nieuwe telefoon uitzoeken moet leuk zijn,ik ervaar het steeds vaker als een speld in hooiberg zoeken…
  Veel liefs Stef

 2. Leuk artikel! Ik ben team Apple. Ooit 1x een Android gehad, maar ik vind Apple gewoon een stuk handiger. Ik ben overigens niet het type die dan persé de nieuwste iPhone moet hebben, mijn iPhone 8 doet het nog prima! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *