De oplossing voor haaruitval door haarbreuk

Dit was mijn 2016

Mijn haar is belangrijk voor me en daarom verzorg ik het zo goed mogelijk. Maar iets waar ik heel erg last van heb in periodes is haaruitval. Ik weet niet waar het aan ligt, maar op dat moment ligt de kamer na een dag voller met mijn haar dan dat van onze kat. Als ik naar mijn haarborstel kijk schrik ik soms ook van de hoeveelheid haren. Ik ben me hier dus verder in gaan verdiepen en biotine schijnt een heel goed ingrediënt tegen breekbaar en uitvallend haar te zijn!


Dit was mijn 2016

Ik vind het vervelend en het maakt me best onzeker, dat uitvallende haar. Dat op het werk mijn collega’s weer tig haren van mijn trui af plukken of dat mijn zwarte wollen winterjas meer behaard is dan zwart. Het voelt gewoon niet prettig aan al die los afgebroken haren overal, behalve waar het hoort, op je hoofd. Gelukkig is het helemaal niet raar, want iedereen verliest van nature haar namelijk z’n 50 tot 100 haren per dag. De ene natuurlijk wat meer dan de ander, maar er is niets raars aan. Maar dat het afbreekt kan komen door je haar te borstelen, het te föhnen, verven of het gebruik van elastiekjes. Iets wat ik vrijwel allemaal doe dus het is niet eens zo gek dat mijn haar breekt en minder sterk is.

Dit was mijn 2016

Maar er is een oplossing voor dit veelvoorkomende probleem, namelijk het ingrediënt biotine, wat je misschien wel kent als vitamine B7 of B8. Biotine maakt deel uit van het vitamine B complex en is heel belangrijk voor de mens

Biotine staat bekend om zijn versterkende werking, met name voor het haar, je huid en nagels. Het versterkt dus je breekbare haar en zorgt ervoor dat je minder haaruitval hebt door haarbreuk. Door biotine wordt je haar elastischer en sterker waardoor je haar er super gezond uitziet.

Dit was mijn 2016

Er zijn nog niet veel verzorgingsproducten met het ingrediënt biotine, zoals een shampoo, op de markt. Hopelijk komen er wel meer want een verzorgingsproduct met biotine zorgt ervoor dat het haar versterkt wordt en minder snel afbreekt en daarmee voel je je ook een stuk zekerder, tenminste, ik wel. Hebben jullie ook zo last van haaruitval door breekbaar haar en waren jullie al bekend met biotine? Of heb je zelf een goede oplossing gevonden tegen breekbaar haar? Let me know!

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Marijke
  8 februari 2017 at 07:32

  Maar, zou b7 en b8 slikken dan een oplossing zijn denk je?

 • Reply
  Nathalie
  8 februari 2017 at 07:34

  Wat zie ik in je haar Aranka? Draag je niet meer de invisibobble? Ik zie dat je weer een elastiekje met een metalen sluiting in je haar hebt. Juist die breken je haar af. Ben je soms de invisibobble kwijtgeraakt tijdens de verhuizing? Ik zou gauw maar weer invisibobble voor je haar gebruiken want die breken echt veel minder je haar af dan de gewone elastiekjes. Het is een tip. Je wil toch niet je lange haar kwijt. Gooi dat elastiekje met metalen sluiting weg en draag invisibobble. Beter voor je haar.

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2017 at 08:03

   Nee ik draag die graag! Maar dit elastiekje was om de tekst de verduidelijken :)!

   • Reply
    Nathalie
    8 februari 2017 at 08:08

    Dan kan je die beter niet meer gebruiken. Ik had het ook met die elastiekjes waardoor ik heel veel haar verloor en dat is niet helemaal geheeld. Ik had dik haar en nu is het medium. Mijn haar werdt dunner door die normale elastiekjes.

 • Reply
  Sandra
  8 februari 2017 at 07:41

  Oh dat wist ik helemaal niet, thanks voor de tip!

 • Reply
  Nathalie
  8 februari 2017 at 07:47

  Graag gedaan. En ze zijn er in verschillende kleuren. Als ze jouw kleur niet in de kapsalon of douglas hebben dan kan je vragen of zij ze voor je willen bestellen. Heb ik ook gedaan en ik draag elke dag een andere kleur in mijn haar.

 • Reply
  Susan
  8 februari 2017 at 07:50

  Wat een goede tips! Zelf gebruik ik altijd een invisibobble voor mijn haar.

 • Reply
  elisejoanne
  8 februari 2017 at 08:15

  Ik zou ook sowieso vaker een invisibobble moeten gebruiken! Toch stukken beter voor je haar aangezien ik heel vaak mijn haar in een staart draag..

 • Reply
  rachel
  8 februari 2017 at 09:40

  ik ben bekend met biotine maar voor mij werkt het niet helaas, mijn haar is zo dun en broos geworden door mijn stoornis en tot afknippen toe geleid, anyway wel fijn dat het voor je werkt want ik vind je een prachtige kop met haar hebben :D

 • Reply
  Yvonne
  8 februari 2017 at 10:35

  Aphogee two step Protein Treatment! Dat is topspul. 1 keer per 6 weken gebruiken. Doen! Ik verf mijn haar veel en na gebruik merk ik altijd verschil. Veel steviger haar én elastischer. Daarnaast is er van Organix ook een shampoo en conditioner met biotine en gewoon bij Kruidvat te koop! :) Organix Biontin & Collagen.

 • Reply
  Yvonne
  8 februari 2017 at 10:39

  Wat elastiek betreft: het kan soms ook LIJKEN of je veel haar in 1 keer verliest, dat zei mijn kapper een keer. Ik draag mijn haar ook vaak vast in een staart en de haren die loskomen (wat normaal is) kunnen dan niet weg. Die hopen zich als het ware op omdat ze onder het elastiek en andere haren blijven hangen. En die vallen dan allemaal alsnog tegelijk uit zodra je je haar los draagt.

 • Reply
  Jessica J.
  8 februari 2017 at 11:31

  Goed om weten. Mijn haar breekt ook, al komt dat volgens mij deels doordat ik dringend nog eens naar de kapper moet… Het is wel sterk verbeterd sinds ik een Tangle Teezer gebruik. De invisibobble wil ik ook eens proberen, al vrees ik dat m’n haar er te zwaar voor is.

 • Reply
  Mariska
  8 februari 2017 at 11:34

  Ik kende het nog niet. Ik heb door stress heel veel last van haaruitval gehad. Niet leuk. Voor mijn gevoel is mijn haar gehalveerd, maar dat zal wel niet zo zijn. Op aanraden van de kapper heb ik een Tangle Teezer gekocht. Ze zei dat dit beter is voor je haar en je dan geen conditioneer meer nodig hebt. Ik merk dat ik tijdens het borstelen minder haar verlies met de Tangle Teezer, dus dat is alvast weer mooi meegenomen.

  • Reply
   Michele
   8 februari 2017 at 22:44

   Ik gebruik ook een tangle teezer maar heb echt wel creme spoeling nodig

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  8 februari 2017 at 14:34

  Ik kreeg van de kapper Priorin als tip. Dat is ook biotine, maar dan met B5 er bij in. Ik vind het erg prijzig, en eerlijk gezegd merk ik het verschil niet echt. Toch zou ik er wel wat aan willen doen, want na 2 zwangerschappen is mijn haar zo dun als was, verlies ik (nog steeds) veel haar en groeit het voor de meter niet.

  • Reply
   Caroline
   9 februari 2017 at 13:56

   Volgens mij kun je ook biotine tabletten kopen bij Holland & Barret eigenmerk is een stukje goedkoper (mits ze het nog verkopen).

   • Reply
    Loes | Gewoon iets met Loes
    9 februari 2017 at 14:13

    Bedankt voor de tip! Ik kan in elk geval eens even kijken.

 • Reply
  Linda
  8 februari 2017 at 14:46

  Ik gebruik Biotine om dezefde reden. Het doet wel wat bij mij, maar is niet zo dat het een gigantisch verschil geeft, maar ik merk wel dat het iets doet.

 • Reply
  kim
  8 februari 2017 at 20:39

  Het lijkt mij dat je deze vitamines binnen krijgt dmv een pilletje of iets dergelijks! Niet via vaak veel te dure shampoos! Goede voeding en verzorging is de beste combinatie! Eerst ff je haar voorzichtig borstelen voor je het voorzichtig wast. Scheelt n hoop!! Als je haar nat is is het zwakker dus breekt het sneller.
  Goede bescherming voor het föhnen,stijlen of krullen is ook heel belangrijk! En is het echt kapot….
  Op naar de kapper ?

 • Reply
  chucky1012
  9 februari 2017 at 05:02

  Zeer interessant artikel!
  Dit is ook 1 van de redenen dat ik mijn kapsel korter had laten knippen.

  Xoxo

 • Reply
  Silke
  9 februari 2017 at 08:12

  Andrelon komt zeer binnenkort met een biotine lijn weet ik uit betrouwbare bron, ik werk namelijk bij de Kruidvat en heb dit al door mijn handen gehad! :)

  • Reply
   Aranka
   9 februari 2017 at 08:13

   Jij bent goed geïnformeerd! ;)

  • Reply
   Caroline
   9 februari 2017 at 13:54

   In shampoos werkt Biotine eigenlijk niet want Biotine kan niet goed opgenomen worden door de huid. Beter is het, het in de vorm van een supplement te slikken of het via de voeding tot je nemen. En daarbij als het in shampoos is verwerkt is het nog maar de vraag of het wel in hoge concentratie is toegevoegd.

 • Reply
  Amelie van den Boom
  9 februari 2017 at 12:41

  Bij Kruidvat verkopen ze huid-haar-nagel pillen (ze zijn groot en vies, dat wel), met o.a. biergist, wat ook heel goed werkt voor je haar!

 • Reply
  Anneke
  20 juni 2018 at 05:32

  Hoi Aranka, zelf heb ik veel last van haaruitval en kaalheid maar uit ervaring weet ik dat biotine wel goed helpt. Hoewel het niet je haar zal bevorderen wat er al is (want dat haar is immers al ‘dood’) maar het zal wel het haar bevorderen wat zal groeien! Ik kan het dus wel aanraden, want ik merkte wel, desondanks dat ik kaal werd (maar dat is genetisch) het haar wat ik daarna liet groeien gezonder was!

 • Laat een reactie achter