Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste Wine Estates in en rondom Stellenbosch

2022 10 08 13.12.05

Wanneer je Zuid-Afrika gaat en de omgeving van Kaapstad gaat ontdekken, dan ga je vast en zeker ook naar Stellenbosch, de bekende wijnregio van Zuid-Afrika. Je hebt hier talloze Wine Estates waar je een heerlijk wijntje kunt drinken. Maar het magische vind ik vooral dat de Wine Estates echt ontzettend mooi zijn aangelegd en vaak ook een historie hebben. Toen ik twee weken in Kaapstad verbleef heb ik een aantal prachtige Wine Estates bezocht die ik graag met je deel!

Babylonstoren Wine Estate

Mijn tweede dag in Zuid-Afrika stond in het teken van Babylonstoren, volgens mijn vriendin één van de mooiste Wines Estates die er is rondom Stellenbosch. Het ligt iets voorbij Stellenbosch, maar dit is echt de moeite waard. Babylonstoren heeft prachtige druivenranken, maar ook telen ze heel veel vers fruit en prachtige bloemen. Wanneer je Babylonstoren bezoekt, kun je je hier een hele dag vermaken. Ze hebben allemaal prachtige huisjes en in die huisjes verkopen ze vers fruit, vlees, brood, sappen, wijn, zelfgemaakte cosmetica producten en ga zo maar door. Het terrein is echt fantastisch aangekleed en je kijkt je ogen uit. Ik raad je ook zeker aan hier lekker te gaan lunchen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Simondium Road, Klapmuts

Vergelegen Wine Estate

Deze Wine Estate is ook echt weer fantastisch. Het is een oud landgoed dat in handen was van de VOC. Dit landgoed had (en heeft) prachtige wijngaarden, boomgaarden en fruitbomen. Het uitzicht op de bergen maakt het hele plaatje compleet. Vergelegen heeft prachtige tuinen waar je heerlijk doorheen kunt struinen, een doolhof van druivenstruiken en een fantastisch restaurant om lekker te eten en natuurlijk de wijn te proeven.

Lourensford Road, Somerset West

Lourensford Wine Estate

Ongeveer naast Vergelegen ligt Lourensford Wine Estate. Het is een prachtig complex met eindeloze wijngaarden, een food market, een speciale ruimte voor wijnproeverijen en een heerlijk restaurant. Het complex is aangelegd met prachtige planten, vijvers en kunst. Ook zit er een Wedgewood winkel waar je de meest lekkere snoepjes kunt kopen. Wij hebben hier een wijn en chocolade proeverij gedaan en het was echt heerlijk! Als je met kinderen bent is het trouwens ook erg leuk, ze hebben ook een kiddy tasting!

Lourensford Road, Somerset West

Idiom Restaurant & Idiom Wine Tasting

Idiom is een wat minder bekende plek bij het grote publiek, maar zeker niet minder leuk! Het is een prachtige locatie tegen de bergen aan met een fantastisch uitzicht over de oceaan en Gordonsbaai en Strand. Je hebt hier een fantastische kaart voor het avondeten (wel wat culinairder gericht), maar ook om de brunchen wat wij deden is het echt overheerlijk. Idiom is heel modern ingericht en heeft een geweldig interieur, hier je wijn proeven of gewoon wat eten is dan ook echt een feestje. De tuin is trouwens ook prachtig aangelegd!

Old Sir Lowrys Pass road, Somerset West

Hazendal Wine Estate

Wanneer je een wine estate echt vlakbij Kaapstad zelf wilt bezoeken is Hazendal echt een aanrader. Het is hier prachtig aangekleed en je kunt door de prachtig aangelegde tuinen wandelen. Mocht je kinderen hebben, dan kun je die hier ook met een gerust hart mee naar toe nemen. Ze hebben namelijk een kinderclub waar de kinderen zich uren kunnen vermaken terwijl jij iets anders aan het doen bent. Het eten is hier echt heerlijk en je hebt een top uitzicht over de mooie gebouwen die hier staan. Zeker een aanrader voor op het lijstje.

Ronelle Street, Stellenbosch

Wijn drinken in Franschhoek

Franschhoek is een super leuke plaats als je lekker wat wilt eten en een wijntje wilt proeven. Ook hebben ze een craft market waar mensen hun handgemaakte producten en souvenirs verkopen voor een goede prijs. Zo kocht ik hier prachtige gevlochten schalen die de mevrouw zelf maakt en ze echt dagen over doet. Maar wat hier vooral leuk is één van de vele restaurantjes uit te zoeken en wat lekkers te bestellen. Vooral het centrum aan Huguenot St, kan ik je aanraden!

Huguenot St, Franschhoek

Ben jij wel eens in Kaapstad of Stellenbosch bij een Wine Estate geweest en wat was jouw favoriet?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *