Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste streetart spotten in Willemstad, Curaçao

Wanneer je door Willemstad loopt zie je de meest kleurrijke huizen, vrolijke mensen en prachtige streetart van Curaçao. Vooral de wijken Punda en Otrabanda zijn de wijken die zeker weten moet bezoeken. De wijken zijn niet groot, dus je kunt het gemakkelijk te voet afleggen of bijvoorbeeld met een elektrische step. Ik laat je de mooiste streetart plekken van Willemstad, Punda en Otrabanda.

Verken Punda en Otrabanda met de elektrische step

Wil je Willemstad en daarbij de buurten Punda en Otrabanda goed verkennen? Dan kan ik het je van harte aanraden om de buurten te ontdekken met een elektrische step! Via Step by Step Curaçao kun je elektrische steppen huren met een gids. De gids neemt je mee naar de mooiste plekken van Willemstad in de verschillende wijken Punda en Otrabanda. Laat je zeker verrassen, want de meest afgelegen straatjes hebben de meest mooie muurschilderingen. Het is echt super leuk om door alle kleurrijke straatjes te rijden en al het moois te zien wat je anders niet zo snel ziet.

Kaya Kaya Streetart in Otrabanda

In de wijk Otrobanda vind je veel streetart dat gemaakt is voor het Kaya Kaya Festival. Het Kaya Kaya Festival is een evenement voor de community in de wijk. Mensen komen bij elkaar en maken muziek, kunst en schrijven geschiedenis. Elk half jaar pakken ze een plek in de wijk aan om een prachtig kunstwerk te maken en dit zou dan een nieuwe ontmoetingsplek zijn. Otrabanda moet hierdoor een plek worden om lief te hebben en te ontmoeten. Nou door deze prachtige kunst wil je hier echt graag komen!

Bovenstaande kunstwerken vind je rondom de Hendriksteeg, Willemstad.

Dit prachtige kunstwerk met de frangipani bloem vind je in de wijk Ortabanda aan de Frederikstraat.

Tip, wanneer je de mooiste muurschilderingen wilt spotten, zoek dan op ‘mural‘ in Google Maps in de wijkt Ortabanda. Dan krijg je meteen meerdere plekken aangewezen waar je de mooiste muurschilderingen kan spotten, maar ook andere leuke plekken zoals fraai gekleurde trappen (Van Lennepstraat) en dergelijke.

Breedestraat en IJzerstraat Otrabanda

Als je de Pontjesbrug oversteekt naar Otrabanda loop je naar de Breedestraat en daar is sinds kort het nieuwste kunstwerk van Francis Sling te bewonderen. Wanneer je op Google Maps zoekt naar de Breedestraat en naar de ‘Parking Lot’ gaat, daar vind je heel groot dit prachtige kunstwerk van de vrouw in het rood op de muur.

Loop je iets verder door naar de IJzerstraat kon je in een heel gezellige straat uit waar je verschillende horecazaakjes hebt, kleurrijke huizen en boetiekjes. Je kunt hier heerlijk winkelen en ga ook zeker even naar Lionfish. Hier verkopen ze heerlijke gerechten met Lionfish, maar je kunt ook geweldige sierraden kopen met de vinnen van de Lionfish daarin verwerkt. Op het pleintje van de IJzerstraat vind je ook de prachtige muurschildering rechts.

Francis Sling, de Koning van de muurschilderingen

De straten van Punda zijn gezellig, talloze horeca en boetiekjes. Maar ook vind je hier het atelier van Francis Sling die ook prachtig zijn atelier heeft versierd met een prachtige muurschildering. Tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander heeft de Koning dit kunstwerk zelfs onthuld. Het atelier van Francis Sling is ook te bezoeken aan de Van Raderstraat in Punda, hier hangt echt fantastische kunst en voor een paar euro kun je ook leuke souvenirs kopen.

In heel Willemstad vind je muurschilderingen van Francis, hoogtepunten zijn zijn eigen atelier, de kale kip en natuurlijk de nieuwste aanwinst, de prachtige dame in de rode jurk.

Sla zeker de streetart in Scharloo niet over

De welbekende kale kip van Francis Sling vind je in Otrabanda aan de Hoogstraat en rechts zie je ook een heel bekend kunstwerk, deze vind je op de parkeerplaats in Scharloo. Scharloo is trouwens ook een buurt met heel veel muurschilderingen, het ligt boven Punda en is gemakkelijkt te bereiken met meerdere bruggen. Tof om hier zeker doorheen te rijden want het is niet echt toeristisch, maar er valt genoeg te zien!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *