Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De mooiste plekken van het onontdekte Kyllini, Griekenland

De mooiste plekken van het onontdekte Kyllini, Griekenland

Een paar weken geleden was ik in Griekenland, ik de regio Kyllini. Wellicht zegt het je niet meteen wat, want het is ook niet een heel toeristisch gedeelte van het land. Kyllini ligt op het vaste land van Griekenland en je ziet het liggen als je vanaf Zakynthos of Kefalonia naar het vaste land kijkt. Het staat vooral bekend om de rust, prachtige stranden en vooral heel veel olijfbomen. Maar het heeft nog veel meer moois te bieden.

Kyllini ligt aan het meest westelijke uiteinde van het schiereiland Peloponnesos. Het is ongeveer drie uur rijden vanaf Athene waar je op moet vliegen wil je vanuit Nederland naar Kyllini toe komen. Je kunt er ook voor kiezen op Zakynthos of Kefalonia te vliegen, maar dan moet je nog met de veerboot naar het vaste land (deze leggen wel aan in Kyllini).

Mocht je op Athene vliegen heb je een mooie autorit voor de boeg. Zo zie je onder andere kanaal van Korinthe wat heel indrukwekkend om te zien is. Dwars door de rotsen is een kanaal gemaakt waar je echt even moet stoppen om te kijken. Ook zie je de grote Rio-Antirio brug die echt enorm is om te zien, deze ligt vlak voor de grote stad Patras wat één van de grootste steden van Griekenland is.

In de middeleeuwen van Kyllini een heel belangrijk havengebied voor de Middellandse Zee en Griekenland, tegenwoordig is het vooral een grote haven met veerboten, vrachtschepen en plezierboten.

De mooiste plekken van het onontdekte Kyllini, Griekenland

Resorts en Thermale Baden

Als je naar Kyllini komt, kom je vooral voor de rust en ontspanning. Het is niet een bestemming waar van alles te doen en te beleven valt. Wel zijn er tal van grote resorts die genoeg faciliteiten aanbieden om je te vermaken zoals het prachtige Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park resort waar wij verbleven. De omgeving staat bekend om de thermale baden en kuuroorden, die je natuurlijk ook terug vind bij de meeste resorts. Maar ook zijn er genoeg baden buiten de resorts om te bezoeken en tot rust te komen zoals Loutra Kyllini wat echt een aanrader moet zijn.

De mooiste plekken van het onontdekte Kyllini, Griekenland

Prachtige zandstanden

Naast de thermale baden staat Kyllini ook bekend om de kilometers lange stranden. De stranden zijn hier allemaal van zand en zijn verrassend schoon. Kenmerkend is ook het heldere en schone water dat aangenaam van temperatuur is. En dat is het zeker, want toen wij er in september waren was het zeewater gewoon warmer dan buiten en kraakhelder. Heerlijk om in te zwemmen of te pootje baden. Voordeel was ook dat er helemaal geen steentjes of schelpen lagen, dus erg fijn voor de voeten.

De mooiste plekken van het onontdekte Kyllini, Griekenland
Shutterstock.com

burcht Chlemoutsi

Chlemoutsi of Chloumoutsi is de naam van een Middeleeuwse burcht in Griekenland, gelegen in Kyllini op een berg. Vanaf de hele regio kun je de burcht eigenlijk wel zien omdat hij ver boven alles uit steekt, best indrukwekkend! Je kunt de burcht bezoeken en ook echt ingaan, fantastisch uitzicht gegarandeerd!

De mooiste plekken van het onontdekte Kyllini, Griekenland
Shutterstock.com

Bezoek Kefalonia of Zakynthos met de veerboot

Vanaf de haven van Kyllini varen meerdere malen per dag veerboten naar de populaire eilanden Zakynthos en Kefalonia. Zelf ben ik op beide eilanden geweest voor vakantie en ik kan je vertellen dat de eilanden echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Zakynthos is meer toeristisch en heeft prachtige stranden en gezellige dorpjes en stadjes en Kefalonia is wat rustiger en heeft prachtige natuur, het is dus maar net wat je zoekt, of je doet het beide!

Zijn jullie wel eens in de regio van Kyllini geweest?

Deze reis heb ik gekregen van het Grieks Verkeersbureau

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Ik ben nog nooit naar Griekenland geweest. Ziet er prachtig uit. Wij willen volgend jaar ook op vakantie naar een plaats waar wij nog niet eerder zijn geweest en Griekenland is zeker een optie. Welk eiland is meer aan te raden voor een gezin met jonge kinderen?

  2. Wauw, ziet er super uit! Ik ben gek op Griekenland. Heb al veel eilanden bezocht. Ik had nog nooit van Kyllini gehoord, maar wil her zeker een keer gaan bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *