Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De mooiste plekken op Kefalonia

De mooiste plekken op Kefalonia

Het Griekse eiland Kefalonia is niet zo bekend bij het grote publiek en eigenlijk is dat heel zonde. Ik moet je eerlijk toegeven dat ik er ook niet eerder van gehoord had maar omdat er tal van excursies vanaf Zakynthos naar Kefalonia gingen was mijn interesse gewekt door de prachtige foto’s en verhalen. En ze hadden gelijk, Kefalonia is een prachtig eiland, misschien nog wel mooier dan Zakynthos. Hier heerst rust, het is minder toeristisch en de natuur is hier echt bijzonder mooi.

De mooiste plekken op Kefalonia

Het eiland is natuurlijk per vliegtuig bereikbaar als je er op vakantie gaat, maar vanaf de omringende eilanden en het vaste land gaat er ook een veerboot. De boot kost een paar euro en vanaf Zakynthos doe je er 1,5 uur over. In de zomer vaart er een kleinere speciale toeristen veerboot vanaf het bovenste puntje van het eiland. De rest van het jaar vaart er een grote veerboot vanaf de hoofdstad. Het is dus zeker niet duur en moeilijk om op het eiland te komen. In dit artikel vertel ik jullie meer over de bijzondere plekken van het eiland.

De mooiste plekken op Kefalonia

De mooiste plekken op Kefalonia

Agios Gerasimos Klooster

Elk Grieks eiland schijnt een heilige te hebben. De Heilige Gerasimos (Agios Gerasimos) is de beschermheilige van het eiland Kefalonia. Op het eiland is er een heel bijzonder klooster dat door deze heilige is gesticht in 1559. Het klooster is in de loop der jaren natuurlijk wel vernieuwd maar de bijzondere grot waar het gebed plaats vond is er nog steeds en zijn lichaam ligt gebalsemd in het klooster. Mocht je er in de buurt zijn is het zeker leuk hier even te kijken. Let wel op, je mag alleen het klooster in als vrouw met kleding over de knie en de armen bedekt.

De mooiste plekken op Kefalonia

Drogarati Grotten

Je kunt het misschien wel een beetje van de naam afleiden, vroeger dacht men namelijk dat dit de grotten van de draken waren. Het is een prachtige druipsteengrot onder de grond met vele stalagmieten en stalactieten. Er is hier zelfs een speciaal theater gecreëerd om muziek te spelen omdat het geluid hier perfect schijnt te zijn. De grotten zijn alleen bereikbaar via een flinke trap, maar zeker de moeite waard!

De mooiste plekken op Kefalonia

De mooiste plekken op Kefalonia

De mooiste plekken op Kefalonia

Melissani grot

Dit is denk ik wel het bekendste stukje Kefalonia en wat mij betreft ook het mooiste. Een diepheldere grot met roeibootjes. Het plafond van de grot is jaren geleden ingestort waardoor de zon het water prachtig blauw laat kleuren, het is echt prachtig om te zien. Je maakt een ritje met een roeiboot en de roeiboot neemt je mee de grot in waar ook stalagmieten en stalactieten zijn.

De mooiste plekken op Kefalonia

Myrtos Beach

Het mooiste strand van het eiland is toch wel Myrtos beach en daar is denk ik geen woord aan gelogen. Helaas hadden we geen tijd om naar het strand zelf te gaan maar vanaf de rotsen ziet het er ook geweldig uit. Het witte grind, de blauwe zee en de prachtige rotsen zorgen voor een prachtig beeld, niet?

De mooiste plekken op Kefalonia

De mooiste plekken op Kefalonia

Assos

Assos is het meest fotogenieke stukje van het eiland. Het plaatste Assos ligt eigenlijk in een baai waar de kleurrijke huisjes prachtig omheen gebouwd zijn. De huisjes, het blauwe water en de witte stranden geven een prachtig gezicht, zeker de moeite waard om hier te gaan kijken of eventueel te verblijven.

De mooiste plekken op Kefalonia

De mooiste plekken op Kefalonia

De mooiste plekken op Kefalonia

Argostoli

Dit is de hoofdstad van het eiland Kefalonia en is een stuk groter dan de kleinere dorpjes op de rest van het eiland. Je hebt er sinds kort een prachtige brug over het water waar je als je geluk hebt de zeeschildpadden kunt zien zwemmen. De brug brengt je ook naar de boulevard waar heel wat leuke winkeltjes zitten. Zo zit er echt een prachtige bakkerij met ook een patisserie waar je werkelijk waar het lekkerste zelfgemaakte ijs kunt heten. Ik weet helaas niet meer hoe het heet maar het zit dus aan de boulevard aan het water en je herkent het vast meteen! Voor de rest is het zeker leuk even dit plaatsje door te lopen.

Wij waren maar één dag op Kefalonia dus wellicht is er nog veel meer moois op dit eiland te zien. Zijn jullie wel eens naar Kefalonia geweest of staat het nog op je verlanglijstje? En mocht je er wel zijn geweest, hebben jullie dan nog tips? Laat het zeker weten in de comments.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Ik ben hier twee jaar geleden op vakantie geweest voor 12 dagen en ik krijg spontaan weer heimwee door deze foto’s! Ook het vissersdorpje Fiskardo is leuk om te bezoeken en Xi beach, een strand met rood zand is ook de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *