De leukste spelletjes onder de € 15,00

Spellen 15 euro

De feestdagen komen eraan en daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Ik ben gek op spelletjes en hoe leuk is het om spelletjes te geven of te krijgen. Een leuk spelletje hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik denk dat mijn favoriete spellen juist de kleine goedkopere spellen zijn. Benieuwd naar de aller leukste spellen onder de € 15,00? Kijk dan verder!

1. Beverbende – € 10,99

Een van mijn favoriete spellen is Beverbende. Het is een super simpel spel waarbij je vier kaartjes krijgt. Deze liggen gedekt voor je en moet je ruilen met je medespelers. Het doel is zo weinig mogelijk punten over te houden. Maar doordat je kaarten blind voor je liggen en er steeds geruild wordt heb je geen idee wat er nou eigenlijk echt voor je ligt. Je shopt Beverbende hier.

2. Regenwormen – € 14,99

Een echte klassieker is Regenwormen. Je moet zoveel mogelijk punten en wormen sparen om bepaalde blokjes te kunnen sparen. Wanneer je een blokje hebt bemachtigd leg je die in een stapeltje voor je, maar je tegenspelers kunnen deze ook jatten. Het doel van het spel is zo tactisch mogelijk zoveel mogelijk regenwormen te sparen. Je shopt Regenwormen hier.

3. Clever – € 14,99

Samen met Danny speel ik Clever echt grijs en we hebben al meerdere malen nieuwe scoreblokken moeten kopen. Clever kent op dit moment drie varianten en het is super leuk, ook met z’n tweeën. Je moet zo tactisch mogelijk je dobbelstenen kiezen om zoveel mogelijk (bonus)punten te scoren. Je shopt Clever hier.

4. Qwixx – € 10,99

Nog een dobbelspel wat ik heel erg leuk vind om te spelen, Qwixx. Dit is echt een compact dobbelspel maar zeker niet minder leuk. Je moet op een tactische manier je scoreblok zo vol mogelijk zetten met kruisjes. Hoe meer kruisjes je kunt zetten, hoe meer punten je krijgt! Je shopt Qwixx hier.

5. Sushi Go – € 10,99

Het spel Sushi Go is een ruilspel waarmee je op zo’n handig mogelijke manier zoveel setjes bij elkaar moet sparen. Elke ronde geef je de kaarten weer door aan je tegenspeler en je moet zoveel mogelijk sushi setjes sparen. Maar je weet natuurlijk niet welke kaarten je tegenspelers eruit halen… Je shopt Sushi Go hier.

Spellen 15 euro1

6. LAMA – € 10,99

Het spel LAMA staat voor Leg Alle Minpunten Af! Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk je hoge kaarten weg speelt. Alleen dit mag alleen op volgorde. Het is een snel maar heel erg leuk spelletje om met z’n tweeën of meer te spelen. Je shopt LAMA hier.

7. Keer op keer – € 14,99

Nóg een dobbelspel, Keer op Keer is een spel waarbij je dobbelt voor een cijfer en kleur en je moet daarmee zo snel mogelijk je veld dichten. Ben je de eerste die een rij of kleur vol heeft, krijg je bonuspunten. Je shopt Keer op Keer hier.

8. Ohanami – € 10,99

Het spel Ohanami is een beetje te vergelijken met Sushi Go, het is een ruilspel maar je moet de kaarten zo dicht mogelijk op elkaar hebben. Eenmaal neergelegd mag je er geen kaarten meer tussen leggen. Je speelt het spel drie rondes en elke ronde geldt een andere puntentelling. Het is dus echt tactisch nadenken. Je shopt Ohanami hier.

9. Take 5! – € 10,99

Het kaartspel Take 5! moet je rijen van 5 maken. Wanneer het jou lukt een rijtje van 5 te maken mag je de kaarten pakken en zijn het punten voor jou. Je kunt het spel tot 10 spelers spelen dus het is ook erg leuk met een grotere groep. Je shopt Take 5! hier.

10. Lost Cities – € 10,99

Dit spel van Lost Cities is maar geschikt voor twee personen, maar zeker niet minder leuk! Ik vind het soms wel fijn een spel voor 2 personen te hebben, want vaak zit er niet echt uitdaging in wanneer je een gewoon spel met z’n tweeën speelt. In dit spel moet je zo lang mogelijke rijen maken en tactisch kijken naar wat de ander doet. Je shopt Lost Cities hier.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke spellen, maar dit zijn echt mijn favorieten. En op dit moment heeft bol.com heel veel korting op alle spellen, dus bovenstaande spellen zijn nog veel goedkoper!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  chucky1012
  17 november 2021 at 12:41

  Fijne tips om betaalbare kado´s te shoppen voor de feestdagen….

  Xoxo

 • Reply
  Daenelia
  17 november 2021 at 19:58

  Patchwork is ook erg leuk en ook onder dre 15 euro. Maar Sushi Go (en dan eigenlijk Sushi Go Party) is enorm leuk.

 • Reply
  Vera
  18 november 2021 at 16:27

  Moddervarkens!

  • Reply
   Aranka
   18 november 2021 at 19:56

   Ik ken het spel van naam, maar nog nooit gespeeld! Wat moet je precies doen?

  Laat een reactie achter