De leukste spellen voor 2 personen

Leuke spellen voor 2 personen

Met het Coronavirus wordt aangeraden zo veel mogelijk thuis te blijven. Op dit moment dus even geen gezellige avonden in de kroeg of het vrienden. Maar hoe vermaak je je dan thuis? Juist! Met een leuk spelletje! Ik zette de leukste spellen voor 2 personen op een rijtje!

Bron afbeelding: Shutterstock

Rummikub

Dit old school spelletje blijft een van mijn favorieten, ook voor twee personen. Ik denk dat iedereen het wel in huis heeft maar het blijft leuk. Tactisch spelen en zo snel mogelijk je stenen weg spelen. En vooral tig keer het bord verbouwen en er dan toch achter komen dat je plannetje niet lukt…

Rummikub – vanaf € 12,95

Stratego

Ik denk dat naast Rummikub ook heel veel mensen Stratego nog wel op zolder hebben liggen. Vroeger heb ik dit spel voor twee personen ontzettend vaak gespeeld. Maak een zo goed mogelijk leger en bescherm jouw vlag. Daarnaast moet je ook goed opletten om de bom van jouw tegenspeler te vinden!

Stratego – € 34,99

Beverbende

Beverbende is een super leuk en snel kaartspelletje wat ook erg leuk is om met z’n tweeën te spelen. Je hebt gedekt 4 kaarten voor je liggen en aan het begin van het spel mag je alleen de buitenste twee kaarten bekijken. Het doel is zo laag mogelijk in punten te eindigen, maar dit wordt je door je tegenspeler moeilijk gemaakt en je moet ook nog eens goed kunnen onthouden. Simpel, maar het blijft super leuk en frusterend!

Beverbende – € 11,99

Clever & Dobbel Zo Clever

Dit spel spelen Danny en ik op dit moment erg vaak. Het is een dobbelspel waarbij je heel tactisch na moet denken welke vakjes je af kruist om zoveel mogelijk punten te scoren. Het is even lezen hoe het werkt, maar daarna is het erg simpel maar ook weer moeilijk om de juiste keuzes te maken. Ze hebben het basisspel Clever en sinds kort is het iets lastigere variant Dobbel Zo Clever uitgekomen. Wij krijgen er in ieder geval geen genoeg van!

Clever – € 14,99
Dobbel Zo Clever – € 14,99

Qwixx

Weer een super leuk dobbelspel, Qwixx! Het is denk ik ook meteen het bekendste dobbelspel om te spelen tegenwoordig. Je krijgt een scorekaart en je moet zo tactisch mogelijk je punten invullen, alleen je mag daarna niet meer de hokjes aankruisen die ervoor staan. Het blijft dus tactisch nadenken of je een zet doet of niet.

Qwixx – € 11,99

Lost Cities Het kaartspel

Lost Cities is een hele tijd uit de handel geweest maar een vriendinnetje van mij had dit spel wat speciaal voor twee personen is. Het is een bluf spelletje waarbij je je tegenspeler zo veel mogelijk dwars moet zitten, maar jezelf ook van goede kaarten moet voorzien. Het is een snel maar toch ook erg leuk spel. Handig is dat het makkelijk mee te nemen is voor onderweg bijvoorbeeld.

Lost Cities Kaartspel – € 11,75

Patchwork

Ik denk dat veel van jullie het spel Patchwork wel kennen, zo niet dan mis je echt een leuk spel! Patchwork kan uitsluitend met twee spelers gespeeld worden en het is de bedoeling dat je zo vol mooi mogelijk kleed maakt met verschillende stukjes stof. Het is tactisch nadenken en kijken hoe het het beste past. Door tactisch je stukjes stof neer te leggen win je knopen en degene met de meeste knopen wint!

Patchwork – € 17,95

7 Wonders Duel

Kennen jullie het populaire spel 7 Wonders? Het Duel is daar een twee personen variant van die heel erg leuk is om te spelen. Het spel is wat uitgebreider dan andere twee personen spellen en dat maakt het juist leuk voor de afwisseling om wat langer mee bezig te zijn. Het spel speelt zich af in drie tijdperken en het is de bedoeling dat jij een zo sterk mogelijk leger bouwt.

7 Wonders Duel – € 24,99

Keer op Keer

Dobbelspellen zijn populair voor twee spelers! Ze zijn makkelijk te spelen en zijn snel klaar. Ook Keer op Keer is een dobbelspel die je gemakkelijk kan spelen. Combineer een cijfer met een kleur en streep zoveel mogelijk vakjes af. Het spel stopt wanneer een speler twee kleuren volledig dicht heeft en daarna is het punten tellen!

Keer op Keer – € 14,95

Yathzee

Ik denk dat iedereen wel dobbelstenen en een blokje scorekaarten in huis heeft voor Yathzee! Yathzee is een spelletje dat overal kan en altijd leuk blijft. Verzamel zo veel mogelijk punten door de dobbelstenen te dobbelen. Je kunt zelf bepalen of je maar één potje doet of de halve middag fanatiek doorgaat.

Yathzee – € 6,49

Dit zijn wat mij betreft wel de leukste spellen voor twee personen. Ik ben heel benieuwd, welke spellen speel jij graag met twee personen? Wellicht kan ik dit lijstje dan nog aanvullen!

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  chucky1012
  15 maart 2020 at 13:50

  Fijne tips om leuke spellen te gaan doen voor 2 personen…..

  Xoxo

 • Reply
  Marie
  15 maart 2020 at 14:01

  Jaipur is ook leuk met 2 !

  • Reply
   Aranka
   15 maart 2020 at 14:31

   Oeh dat ken ik helemaal niet! Kan het ook niet vinden online?

 • Reply
  Daenelia
  15 maart 2020 at 17:29

  Jaipur. Voor mij het beste 2-speler spel. Kan alleen met 2 spelers en is hartstikke leuk. Dan is er ook nog De Vergeten Stad wat heel goed met twee spelers te spelen is; Tsuro, voor 2 tot 8 spelers (heel fijn dus); En Machi Koro, ook prima te doen mey twee spelers.
  Patchwork is inderdaad een leuk spel. Maar ik grijp toch eerst naar Jaipur.

  • Reply
   Hilde
   15 maart 2020 at 20:13

   Kezenspel is ook leuk met zn 2en!

  • Reply
   Debby
   16 maart 2020 at 07:20

   Helemaal mee eens Jaipur is MEGA LEUK! verkrijgbaarheid is vrij groot zeker nu hij in n nieuw jasje is gestoken ! @aranka Google eens op Jaipur spel dan vind je er genoeg :).

 • Reply
  Daniella
  15 maart 2020 at 20:14

  Ik heb net 2 nieuwe 2 player spellen.
  Schotten totten en Kahuna, erg leuk ook! 😄
  Misschien ook leuk voor jullie.

 • Reply
  Kimberly
  15 maart 2020 at 23:37

  Je mist echt het allerrrrleukste spel namelijk Regenwormen! Echt heeel leuk om met zijn tweetjes te doen!

  Verder goeie tips zeg, ik ga even rondneuzen online :-)

 • Reply
  Fenne
  15 maart 2020 at 23:45

  Heel veel leuke spelletjes voor 2 personen. We hebben ze bijna allemaal. Regenwormen, skypbo, azul en exploding kittens zijn hier ook erg favoriet. Wat ik me afvraag, zijn qwixx en keer op keer niet groot en deels het zelfde?

  • Reply
   Soraya
   30 april 2021 at 18:58

   Hoi Fenne,
   Qwixx en keer op keer zijn echt totaal anders! Bij qwixx moet je cijfers proberen weg te strepen met dobbelen. Bij keer op keer moet je zoveel mogelijk vakjes in verschillende kleuren aankruisen en vergeet de vakjes met sterren niet. Ook heb je nog bonussen.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  16 maart 2020 at 13:54

  Yathzee doen wij enorm graag, echt een favoriet van ons! Plus ticket to ride is ook een favoriet. Leuk dat je dit zo onder elkaar hebt gezet.

 • Reply
  Sonja
  20 maart 2020 at 08:06

  Kolonisten van Catan het kaartspel en ook het dobbelspel is heel leuk voor 2. De bedoeling is dorpen en steden te bouwen maar daar moet je grondstoffen voor hebben.
  Van het kaartspel zijn er ook veel uitbreidingen.
  Ook Las Vegas is een leuk spel daar moet je zoveel mogelijk geld winnen

 • Reply
  Petra
  16 april 2020 at 11:54

  El Grande
  Istanbul
  Carcassonne
  Monopoly deal
  Perudo
  Agricola
  Noordenwind
  Guillotine
  Machiavelli
  Risk
  Take 5

  Onze halve spellen kast komt op tafel.

 • Reply
  Zo voorkom en doorbreek je de sleur in je relatie | byAranka.nl
  16 maart 2021 at 09:30

  […] of TV. Gooi alle elektronica aan de kant en ben er eens een hele avond voor elkaar. Speel een spelletje met z’n tweeën, begin een goed gesprek of ga een stuk wandelen. Zolang je maar tijd voor elkaar hebt en niet je […]

 • Reply
  Soraya
  30 april 2021 at 18:53

  Deze spellen vind ik ook erg leuk! (sommige kun je met meer dan 2 personen spelen)
  Monopoly Deal (kaartspel)
  Cahoots (kaartspel coöperatief)
  Calavera (dobbelspel)
  Codenames Duet
  The game (kaartspel coöperatief)
  Pandemic (uitgebreid coöperatief bordspel)
  Ka Pai (dobbelspel)
  Regenwormen (dobbelspel)
  Boonanza (dobbelspel)
  Skipbo (kaartspel)
  Sequence
  Ticket to Ride London (kleinere versie)
  Traxx
  Twenty-One (dobbelspel)
  Het verboden eiland (coöperatief bordspel)

 • Laat een reactie achter