De leukste meidenfilms!

Ik als echt meisje meisje vind het heerlijk om de hele dag in het weekend of ’s avonds op de bank of in bed naar meiden films te kijken. Vandaar heb ik er een aantal voor jullie op een rijtje heb gezet die ik zeker de moeite vind om te kijken, waarschijnlijk kennen jullie er al een aantal maar misschien ook een aantal niet. Ik heb eigenlijk nog veel meer leuke films, maar dan werd het een te lang artikel. Mochten jullie die ook nog willen zien, zeg het dan vooral in de comments. Maar voor nu, alvast veel kijk plezier!

The Vow

Een vrouw raakt na een auto-ongeval in een coma. Als ze terug bij bewustzijn komt is ze haar geheugen en alle herinneringen van de voorbije vijf jaar kwijt. Ze heeft er ook geen flauw benul van wie haar man is. Deze laatste zal opnieuw haar hart voor zich moeten winnen.

Deze heb ik tussendoor nog eventjes toegevoegd, dit is echt MUST SEE movie!

Bride Wars

Bride Wars gaat over twee hartsvriendinnen  die elkaars rivalen worden als ze dezelfde datum blijken te hebben gekozen om te trouwen. Ze strijden om de locatie, de voorzieningen en de gasten. De meiden proberen elkaar het leven zuur te maken door elkaars voorbereidingen te verpesten zodat ze op de dag van de waarheid niet zo mooi voor de dag komen…

Burlesque

Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.

Confessions of a shopaholic

Rebecca Bloomwood  is een jonge vrouw die samen met haar beste vriendin in een flatje woont. Ze heeft een saaie baan en vindt dat ze niet genoeg betaald krijgt. Dat is niet handig, want Rebecca heeft een koopverslaving. Naast deze verslaving die haar veel geld kost, moet ze ook nog eens tal van achterstallige rekeningen betalen. Ze weet niet meer hoe ze er mee aan moet, tot ze een betere baan krijgt als financieel journalist in New York.

The Proposal

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Het zelfbeheerste stadsmeisje komt dan in de ene komische situatie na de andere terecht, waarin ze zich als een vis op het droge voelt. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de gevolgen…

Mean Girls 2

Het verhaal draait om de nieuwe middelbare school leerling Jo, die er mee instemt om bevriend te worden met de buitenstaander Abby. Dit op aandringen van Abby’s rijke vader in ruil voor het betalen van alle kosten voor de studie van haar dromen. Jo en Abby gaan samen de strijd aan tegen de “gemene meiden” van de school die bekend staan onder naam “Plastics”. Uiteindelijk komt het tot een confrontatie wanneer Abby er achter komt dat de vriendschap is gekocht.

The Devil Wears Prada

Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofdredactrice Miranda Priestley. Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig.

The Notebook

Allie Hamilton komt begin jaren ’40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ’t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

Remember Me

Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.

Water For Elephants

Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen… totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.

Something Borrowed

Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy, realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot én… Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?

Bron teksten: Moviemeter

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Samantha
  18 april 2012 at 07:58

  Ik heb sommige al gezien en sommige nog niet. Ik ga ze op mijn lijstje zetten. ^_^

 • Reply
  Charile
  18 april 2012 at 08:19

  Wat een leuk artikel :)

 • Reply
  Paola
  18 april 2012 at 08:33

  Ik heb de films die ik nog niet heb gezien opgeschreven! Er zitten leuke films bij!

 • Reply
  do
  18 april 2012 at 08:48

  Tijd om te downloaden :D

 • Reply
  Chantal
  18 april 2012 at 09:04

  Ik denk dat van deze (eigenlijk allemaal wel leuke) films Confessions of a Shopaholic, Bride Wars en The Devil Wears Prada toch wel mijn grootste favorieten zijn, wat een geweldige films zijn dat!

 • Reply
  Awkward Chicks Etcetera
  18 april 2012 at 09:33

  We hebben een aantal van deze films nog niet gezien, maar vooral The Notebook is echt zooo romantisch!

 • Reply
  Marielle
  18 april 2012 at 10:10

  Leeeuk! Heb ze nog niet allemaal gezien. Ben nu wel benieuwd welke leuke films je nog meer weet! :)

 • Reply
  Marijke
  18 april 2012 at 10:50

  Ik wist helemaal niet dat er een Mean Girls 2 was…oehhh, die moet ik zien!!

 • Reply
  Roos
  18 april 2012 at 12:09

  Ik ben benieuwd naar the vow!

 • Reply
  Mynthia
  18 april 2012 at 12:17

  Leuk artikel, ik ben film-verslaafd en heb deze films allemaal gezien behalve Burlesque omdat die mij niet aanspreekt.
  Graag zou ik nog een artikel met nog meer film-aanraders willen zien! :)

 • Reply
  Tedje
  18 april 2012 at 13:04

  Allemaal suuuuuuuper leuke films!!

 • Reply
  Mirjam
  18 april 2012 at 13:08

  Leuke tips! Voor mij is alleen Bride Wars bekend, erg leuke film. Verder staat The Notebook hoog op mijn ‘must-see’ lijst!

 • Reply
  Deborah
  18 april 2012 at 14:18

  The Vow lijkt mij echt een mooie film :)

 • Reply
  Daniëlle
  18 april 2012 at 14:30

  Heb er echt heel veel nog niet gezien.. Ik heb dus nog wel wat te doen :D Mean Girls 2 vond ik trouwens echt leuk!

 • Reply
  roos
  18 april 2012 at 14:38

  The VOW wil ik echt heel graag zien. The Proposal, the Notebook en Water for elephants behoren tot mijn favorieten.

 • Reply
  Saana
  18 april 2012 at 16:55

  wat leuk! ik heb de meeste al wel gezien (:

 • Reply
  Esmay
  18 april 2012 at 16:59

  Ik heb ze bijna allemaal al gezien! En de films die ik niet heb gezien die kijk ik binnenkort wel haha!

 • Reply
  Sandra
  18 april 2012 at 20:09

  Something Borrowed vond ik onverwacht heel leuk, had ik niet echt verwacht! En misschien is Monte Carlo ook leuk als meidenfilm, heb hem nog niet gezien maar dat kan bijna niet anders met Selena en Leighton in de hoofdrollen :P

 • Reply
  Nannick
  18 april 2012 at 20:48

  Haha ik heb ze gewoon allemaal gezien, vooral The Devil Wears Prada blijft gewoon een te leuke film. Die kan ik gewoon zo vaak achter elkaar zien en het verveelt me nooit :D The Vow wil ik ook nog zien, ik zag in de bioscoop een voorstukje, vond hem toen al erg leuk!

 • Reply
  LottedeJ
  18 april 2012 at 22:59

  Ik ken ze ook al allemaal, haha! Superleuke meidenfilms inderdaad. Ik vind trouwens Mean Girls 2 echt veel minder leuk dan de eerste!

 • Reply
  Malou
  19 april 2012 at 08:18

  Wat een leuk artikel :)

 • Reply
  Sasha
  1 februari 2013 at 20:10

  Ik heb alles al eens gezien, ik ben echt een filmfreak haha

 • Reply
  ik
  2 februari 2013 at 09:09

  ik ook

 • Reply
  jynthe
  22 februari 2013 at 18:10

  ik heb ze allemaal al een keer gezien wil je er nog een paar bij zetten?

 • Reply
  lisa1D
  3 november 2013 at 11:21

  pitch perfect is ook super

 • Laat een reactie achter