Search
Close this search box.

De leukste fietsroutes en plekken in Nederland

girl g04e547beb 1280

Ik vind het heerlijk om lekker te fietsen; vroeger maakten we op vakantie altijd hele fietstochten door Nederland en tegenwoordig pak ik zelf de elektrische fiets. Je kunt in Nederland prachtige routes fietsen en het is fijn dat alles hier vrij vlak is. Nog even een tip vooraf: alhoewel fietsen huren ter plekke vaak mogelijk is, kun je er ook voor kiezen je eigen fietsen met de auto mee te nemen. Hier vind je gemakkelijk het juiste type fietsendrager voor jouw fietsen en auto. Zo staat er niks meer in de weg om de onderstaande leukste en mooiste fietsplekken van Nederland te ontdekken!

Rondje over de Posbank

Een van de mooiste gebieden van de Veluwe vind ik de Posbank nabij Arnhem. De route gaat dwars door het natuurgebied de Veluwe, maar ook door prachtige bossen en heidevelden die in augustus en september in bloei staan. Er zijn hier tal van parkeergelegenheden dus je kunt gemakkelijk je eigen fietsen meenemen.

Fietsen over de Waddeneilanden

Het is dé tip als je op één van de Waddeneilanden bent, het eiland verkennen per fiets. De eilanden zijn redelijk klein waardoor ze perfect te ontdekken zijn met de fiets. Je fietst langs de leukste dorpjes, natuurgebieden en duinen. Echt de moeite waard om hier een dagje of tijdens een vakantie te gaan fietsen. Geen eigen fiets bij de hand? Gelukkig kun je overal op de Waddeneilanden fietsen huren.

Tulpenroute

In het voorjaar kun je de tulpenroute in de Flevopolder fietsen, rondom Dronten. Deze tulpenroute brengt je langs prachtige tulpenvelden waar je natuurlijk prachtige foto’s kunt maken en kunt genieten van alle kleuren. Let wel op, de boeren vinden het niet prettig wanneer je door de velden loopt, doe dit dan ook niet tenzij anders is aangegeven.

Molenroute Kinderdijk

Deze route is natuurlijk Oer-Hollands, je fiets langs de molens van Kinderdijk. Je begint in Alblasserdam en vervolgt je weg naar de Kinderdijk, vervolgens kun je nog prachtig door de weilanden fietsen, mooie uitzichten gegarandeerd!

Fietsen op de Zaanse Schans

Naast Kinderdijk is natuurlijk de Zaanse Schans ontzettend populair en bekend in Nederland. Door dit prachtige gebied kun je ook heel erg goed fietsen. Vanaf de Zaanse Schans kun je in noordelijke richting naar de Zaan fietsen, waarbij je verschillende molens tegenkomt

Duinroute Zandvoort naar Noordwijk

Zin in een tochtje langs de zee dwars door de duinen? Fiets dan het Zuiderduinpad af, van Zandvoort naar Noordwijk of andersom. De route is ongeveer 40 km maar met een elektrische fiets is dat natuurlijk prima te doen!

Holterberg op de Sallandse Heuvelrug

Fietsen in Overijssel doe ik natuurlijk vaak en natuurgebied de Sallandse Heuvelrug is echt prachtig. Fiets op de Holterberg dwars door de bossen, heide en spot wilde dieren. Zeker een aanrader om hier met de fiets (of motor) te rijden!

Fietsknooppunten

In heel Nederland vind je fietsknooppunten. Deze knooppunten maken routes die duidelijk aangegeven worden op de fietspaden. Door deze knooppunten te volgen kun je zelf heel gemakkelijk een route maken en uitstippelen. Zelf hebben we dat al heel vaak in Zwolle gedaan, maar ook op vakanties in Nederland. Door middel van de Fietsknooppuntenplanner kun je heel gemakkelijk je eigen route uitstippelen door heel het land!

Fietsen jullie veel door Nederland en wat is jouw favoriete fietsroute of omgeving? Ik ben erg benieuwd!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *