Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Dit weekend is het zover, Sinterklaas deelt zijn cadeautjes uit aan veel gezinnen. Wij vieren dit jaar geen Sinterklaas, maar om de avond wat gezelliger te maken is het altijd goed iets lekkers op tafel neer te zetten. En dat kan je natuurlijk het beste doen in Sinterklaas sferen. Ik deel met jullie vandaag al mijn Sinterklaas recepten, wellicht zit er iets lekkers voor je tussen!

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Speculaascake met kruidnoten

Laten we maar meteen met mijn best bekeken recept ooit beginnen, een simpele speculaascake met kruidnoten. Hij is zoals alles hier super makkelijk om te maken en geeft een heel erg leuk effect. Dit recept is echt duizenden keren bekeken en krijg nog steeds positieve reacties, wellicht moet je hem ook proberen!

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Banketstaaf

Ik ben gek op banketstaaf, de combinatie van bladerdeeg en amandelspijs is echt heerlijk. Maar wist je dat je dit ook super makkelijk zelf kan maken? Ik leg jullie in het artikel uit hoe je hem maakt.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

SINTERKLAASBROODJES

Hoe schattig zien deze Sinterklaasbroodjes eruit? Ze zijn ideaal voor bij de borrel bij een gezellige pakjesavond. En super makkelijk om te maken dus ook leuk om te doen met de kinderen.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Kruidnoten

De kruidnoten zelf mogen natuurlijk ook niet ontbreken, je maakt ze echt heel erg simpel, waarschijnlijk heb je alles al in huis. Ook leuk is dat je huis daarna heerlijk naar speculaas ruikt, jum.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Chocoladetaart met chocoladeletters

Chocoladeletters zijn wel heel groot en machtig. Wat dacht je van deze leuke chocoladecake met witte chocolade glazuur en kleine chocoladeletters? Ideaal om Sinterklaas avond mee te beginnen.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Zandkoekjes met kruidnootjes

Zandkoekjes zijn echt ontzettend makkelijk om te maken, kind kan de was doen. Maar hoe leuk zijn deze met chocolade en schuddenbuikjes die als kleine pepernootjes dienen. Zet een schaaltje op tafel en ik weet zeker dat ze op komen.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Gevulde Speculaas

Ik ben hier echt gek op, je kunt me er bijna ’s nachts voor wakker maken, gevulde speculaas. Ook hier van had ik niet gedacht dat het zo makkelijk is om te maken. En eerlijk is eerlijk, zelfgemaakt en nog een beetje warm smaakt hij het lekkerst.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Arretjescake met kruidnoten

Dit is wel echt een zoetekauw topper en ziet er ook nog eens ontzettend leuk. Hij is heel simpel te maken dus ook leuk om te doen met de kinderen. Ik weet zeker dat je scoort met deze cake, pas wel op trouwens, hij is erg machtig.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Gezonde Kruidnoten

Heb je geen zin in al de bovenstaande caloriebommen? Dan kun je het ook subtiel aanpakken met deze gezonde kruidnoten van kokos en banaan. Benieuwd hoe je deze gezonde kruidnootjes maakt? Check dan het recept!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. ahhhhh ik herken ze weer, de recepten.
  De kruidnootjes cake en arretjes cake waren een groot succes.
  Vorig jaar had ik de chocolade letter taart al gemaakt.
  Die koekjes zijn ook super leuk bedacht!
  X

 2. Ik houd me al jaren voor dat ik een echte fan van hartig ben, maar als ik deze zoete dingen zie begin ik al direct te watertanden. Misschien ben ik gewoon fan van beide? Haha! Vooral die arretjescake ziet er zoo goed uit, super leuk bedacht!

 3. Hmmm al die recepten brengen mij wel op ideeën zeg! Ik ga eens proberen een iets gezondere versie op de kruidnotencake te maken. Hij ziet er erg lekker uit :-)
  Liefs,
  Eva

 4. Jum, wat een hoop heerlijke recepten. Ik krijg helemaal zin in al die lekkernijen. Ik heb zelf tot nu toe alleen kruidnootjes gemaakt. Maar die arretjescake met kruidnoten ga ik snel een keer uitproberen, wat ziet dat er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *