Zoek
Sluit dit zoekvak.

De lekkerste recepten voor op en bij de barbecue

Automatische concepten

Het is zomer en daar hoort natuurlijk een barbecue bij! Zelf ben ik echt gek op barbecueën en doe dit het liefst elke dag (maar één keer per week is ook goed). Je kunt het natuurlijk standaard met wat vlees doen, maar je kunt natuurlijk ook eindeloos variëren met leuke recepten voor op of bij de barbecue. Ik deel mijn favorieten met jullie!

Bron afbeelding: Shutterstock

 photo Bockworst-Met-Spek-En-Kaas7_zps83ae3efd.png

Worstjes met kaas en spek

Wij hebben een tafel bbq die niet al te groot is en waar je gemakkelijk voor vier personen wat op kan leggen. Ik zag dit eens een keer op Pinterest voorbij komen en dat leek me ontzettend lekker. Het is ook super simpel. Je snijdt een grote knakworst of bockworst open, vult hem met kaas en doet er een plakje spek omheen. Je legt hem op de barbecue tot dat de kaas gesmolten is en eetsmakelijk!

Gevulde puntpaprika

Mijn schoonouders hebben een grote campingaz bbq waarbij je bovenin een rekje hebt om wat groentes en dergelijke op te leggen. Zelf vind ik dat heel handig om puntpaprika’s op te leggen. Als ik je zo op het rooster leg worden ze nogal snel zwart en op dat rekje gaat dat minder snel. Ik snij de puntpaprika door midden, vul hem met wat tonijn, feta en grof zeezout, heerlijk!

Vis pakketjes

Wat we ook vaak op de barbecue doen is een zelfgemaakt vispakketje met bijvoorbeeld zalm of witvis. In aluminiumfolie doen we de vis met daarbij kruiden, citroen en soms ook groenten. Vouw het pakketje goed dicht en leg het even op de barbecue. Daarna heb je echt heerlijke vis die niet uit elkaar valt of tussen het rooster door valt.

 photo Meloen-Salade6_zpsef0debb7.png

Meloen salade

Hier kun je mij echt voor wakker maken, meloen salade! Het recept heb ik echt al heel erg lang, maar elke keer smaakt het weer fantastisch. Het is heel simpel, je doet wat meloen, gedroogde ham, rucola, mozarella en pijnboompitten in een schaal, husselt het door elkaar heen en doe er wat balsamico azijn overheen. Smullen maar.

Tonijnburgers

Als je aan barbecue denkt, dan denk je natuurlijk ook aan hamburgers. Hamburgers zijn zeker favoriet voor op de barbecue, maar tonijnburgers zijn ook super lekker en makkelijk zelf te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en door de grill smaak, smaken ze nog lekkerder! Zorg er wel voor dat je ze goed stevig maakt en dat ze niet uit elkaar vallen (te droog).

Zelf kipspiesjes maken

Kant en klare kipspiezen zijn echt ontzettend duur, ik maak ze dus eigenlijk altijd zelf. Ik koop gewoon een kipfilet en snijd deze in stukken en doe die aan een stokje. Ik vind het heerlijk de kip lekker te kruiden en er dan wat tussen te doen zoals ananas, paprika, ui en dat soort dingen. Veel lekkerder en veel goedkoper.

Recept: frisse zoetzure bietensalade

Bietensalade

Dit is echt zó ontzettend lekker, bietensalade. Ik kreeg het recept een keer van een vriendinnetje en sinds dien eet ik het regelmatig in de zomer. Het is echt een super fris gerecht door de mix van bieten met zilveruitjes, appel, augurk en azijn. Zó lekker.

Gegrilde groente

Iets wat ik ook altijd erg lekker van de barbecue vind ik gegrilde groente. Snijd wat paprika, ui, courgette, aubergine of iets dergelijks in plakken en grill deze even op de barbecue. Daarna bestrooien met wat grof zeezout, heerlijk.

Wat eten jullie graag bij de barbecue naast het gebruikelijke zoals vlees en stokbrood? Zelf vind ik het ook lekker om een eigen brood te maken, maar vaak vind ik dat wel erg veel werk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Die meloensalade lijkt me echt heerlijk! Ik eet graag rijst en fruitsalades bij de bbq. Wat ik ook wel eens doe: een stokbroodje vullen met look (of kruiden) boter en dat op de bbq leggen.

  2. Als groente doe ik op een grillschaal (hoort op spiesjes maar ik was een keer te lui en het pakte evengoed prima uit) kleine tomaatjes halveren, uien heel grof snijden (8 stukken), champignons in 4-en en paprika snijden. In een kom laten marineren met knoflook, olie, witte wijn azijn, zout en peper en dan even op de barbecue. Heerlijk!

  3. Wij doen altijd Griekse gehaktburgers maken voor bij de bbq.

    Gehakt, ui, peper, zout, en gyros kruiden.
    Doe dit bij elkaar en maak er hamburgers van (rollen en platdrukken) en dat op de bbq. Soms leg ik er zelfs een plakje cheddar kaas overheen. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *