Ik mocht een slowcooker uitzoeken als kerstpakket van mijn werk en eenmaal de slowcooker binnen, kon ik niet wachten er lekkere gerechten mee te maken. Het leek mij ideaal, alle ingrediënten in de slowcooker stoppen, programmeren en een paar uur later is het klaar. Ik besloot makkelijk en veilig te beginnen met pindakip. En makkelijk recept met ingrediënten die vrijwel iedereen in huis heeft. Ik kan je alvast vertellen, het was makkelijk om te maken en súper lekker.
Pindakip uit de slowcooker
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 7 eetlepels pindakaas
- 200 mililiter kokosmelk
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 tenen knoflook
- 2 uien
- 2 stemgembers + siroop
Instructies
Pindakip in de slowcooker maken:
- Snij de ui in stukken en hak de knoflook en gember fijn.
- Doe de pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, sambal, knoflook, uien, stemgember, het siroop van de stemgember met wat peper en zout naar smaak in de slowcooker
- Roer alles goed door elkaar en leg hier bovenop de kipfilets. De kipfilets hoeven niet onder het saus te zitten, dit komt allemaal goed.
- Zet de slowcooker op de lage stand en laat dit gedurende 4 uur pruttelen.
- Na 4 uur is de pindakip klaar en kun je de kip zo uit elkaar trekken. Doe dit en roer goed door.
Mocht je nog geen slowcooker hebben en er graag eentje willen hebben, ik heb een hele goedkope van Tristar met alleen laag, hoog en warmhouden. Voor dit recept (en de meeste recepten) is dat echt prima.
Pindakip opwarmen
Het recept is genoeg voor 6 personen, ben je met minder en heb je wat over? Geen enkel probleem! De pindakip kun je heel goed de volgende dag nog weer opwarmen. Laat het in de slowcooker zitten en zet het even een half uurtje op warmhouden. Mocht het wat dik/droog zijn geworden kun je er een heel klein beetje water bij doen. Ook in de magnetron kun je het prima opwarmen in een bakje of afgedekt met een magnetronschaal zodat het niet uitdroogt.
Je kunt de pindakip serveren met rijst en sperziebonen. Naar smaak kun je er natuurlijk ook nog wat gefrituurde uitjes en kroepoek bij serveren. Eetsmakelijk!
2 reacties
Top!