Zoek
Sluit dit zoekvak.

De lekkerste en makkelijkste pindakip uit de slowcooker

Pindakip uit de slowcooker4

Ik mocht een slowcooker uitzoeken als kerstpakket van mijn werk en eenmaal de slowcooker binnen, kon ik niet wachten er lekkere gerechten mee te maken. Het leek mij ideaal, alle ingrediënten in de slowcooker stoppen, programmeren en een paar uur later is het klaar. Ik besloot makkelijk en veilig te beginnen met pindakip. En makkelijk recept met ingrediënten die vrijwel iedereen in huis heeft. Ik kan je alvast vertellen, het was makkelijk om te maken en súper lekker.

Pindakip uit de slowcooker1

Pindakip uit de slowcooker

Ben je op zoek naar een lekker én makkelijk recept uit de slowcooker? Dan is deze pindakip zeker iets voor jou. Het is heel gemakkelijk om te maken en het smaakt echt heerlijk!
4.70 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • 7 eetlepels pindakaas
  • 200 mililiter kokosmelk
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 stemgembers + siroop

Instructies

In plaats van stemgember kun je ook verse gember of gemberpoeder gebruiken. Ik heb pindakaas met stukjes noot gebruikt omdat ik de stukjes noot echt iets aan het gerecht vind toevoegen, maar het kan met elk soort pindakaas. De ketjap kun je ook vervangen door sojasaus wil je het minder zoet hebben.
 

Pindakip in de slowcooker maken:

  1. Snij de ui in stukken en hak de knoflook en gember fijn.
  2. Doe de pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, sambal, knoflook, uien, stemgember, het siroop van de stemgember met wat peper en zout naar smaak in de slowcooker
  3. Roer alles goed door elkaar en leg hier bovenop de kipfilets. De kipfilets hoeven niet onder het saus te zitten, dit komt allemaal goed.
  4. Zet de slowcooker op de lage stand en laat dit gedurende 4 uur pruttelen.
  5. Na 4 uur is de pindakip klaar en kun je de kip zo uit elkaar trekken. Doe dit en roer goed door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Mocht je nog geen slowcooker hebben en er graag eentje willen hebben, ik heb een hele goedkope van Tristar met alleen laag, hoog en warmhouden. Voor dit recept (en de meeste recepten) is dat echt prima.

Pindakip opwarmen

Het recept is genoeg voor 6 personen, ben je met minder en heb je wat over? Geen enkel probleem! De pindakip kun je heel goed de volgende dag nog weer opwarmen. Laat het in de slowcooker zitten en zet het even een half uurtje op warmhouden. Mocht het wat dik/droog zijn geworden kun je er een heel klein beetje water bij doen. Ook in de magnetron kun je het prima opwarmen in een bakje of afgedekt met een magnetronschaal zodat het niet uitdroogt.

Pindakip uit de slowcooker

Je kunt de pindakip serveren met rijst en sperziebonen. Naar smaak kun je er natuurlijk ook nog wat gefrituurde uitjes en kroepoek bij serveren. Eetsmakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *