Zoek
Sluit dit zoekvak.

De lekkerste drankjes voor oud & nieuw

Champagne hoort er natuurlijk bij met oud en nieuw, maar eigenlijk is dat wel een beetje saai. Mij kan je ontzettend blij maken met een goed glas bubbels, maar een keer wat anders is natuurlijk ook erg leuk. Daarom een paar leuke suggesties met champagne om met oudejaarsavond in de glazen te schenken.

Champagne cocktail met aardbeien

Wat heb je nodig?
– Een grote bak aardbeien
– Fles champagne

Blend alle aardbeien tot een mousse. Verdeel deze over de champagne glazen om ze vervolgens vol de schenken met champagne. Versier je glazen nog met een leuk suikerrandje en een aardbei op de rand.

Champagne met frambozen

Wat heb je nodig?
– frambozen likeur
– rosé champagne
– frambozen

Schenk een laagje frambozen likeur in de glazen en vul ze daarna aan met champagne. Om het helemaal af te maken voeg je nog wat frambozen toe aan de glazen.

Bellini

Wat heb je nodig?
– Champagne of bubbel wijn
– Perziken uit blik

Pureer één perzik per glas fijn en doe deze in een champagne glas. Vul met daarna voor de rest met champagne of bubbel wijn. Roer het allemaal even door elkaar en je hebt een heerlijke Bellini, je kan eventueel ook nog wat ijs toevoegen.

Champagne bowl

Wat heb je nodig?
– 1 citroen
– 1 theelepel suiker
– 500 g frambozen
– 2 perzikken
– 4 eetlepels cognac
– 4 eetlepels Grand Marnier
– 2 flessen champagne
– 1 fles koolzuurhoudend water

Snij de gewassen citroen in plakken en leg deze op de bodem van de bowlschaal (of grote diepe glazen kom), strooi de suiker erover en de frambozen, doe dit ook met de in partjes gesneden perziken. Druppel de cognac en de Grand Marnier erover en laat de schaal toegedekt 10 minuten staan. Giet de ijskoude champagne en het mineraalwater erover en serveer de bowl. Ook lekker met vanille-ijs in een sorbet glas.

Kinderchampagne

Wat heb je nodig?
– 1 liter spa rood
– 1 liter gemberbier
– 700 witte druivensap

Meng alles met elkaar in een grote karaf en schenk het daarna koud in de glazen.

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

  1. Die aardbeien en frambozen zien er lekker uit! Voor de luie(re) mensen onder ons.. bij de supermarkt zijn nu (elk jaareinde) ook Jillz champagneflessen te koop voor ongeveer € 3,-. Ook fijn voor als je champagne niet zo lekker vind.. dan drink je gewoon het meer zoete appel cider :)

  2. De mij maar gewoon lekkere champagne, en als het kan van een goed merk :-) Simpel, puur maar ooooh zo lekker! En bij het dessert graag warme chocolademelk met slagroom en lekker veel extraatjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *