De lekkerste cocktails

Hééérlijke zomer cocktails, wie houdt er niet van om lekker op een terrasje te zitten in de zon met een heerlijke cocktail erbij? Hieronder staan mijn favorieten met een recept erbij om het thuis te kunnen maken. Want thuis in de achtertuin zitten met een heerlijke cocktail is ook niet verkeerd. En het is natuurlijk hartstikke leuk om met vriendinnen samen te maken!

Red caribbean: vrijwel een van de makkelijkste om zelf na te maken. Je gebruikt hiervoor 30ml Malibu, 1 flesje Flugel, en een paar ijsblokjes,  een leuk rietje, en een whiskyglas. En je hebt je heerlijke cocktail, hij smaakt lekker zomers doordat Malibu naar kokosnoot smaakt, en bij kokosnoot heb ik al snel een heerlijk zomergevoel. Je begint het glas te vullen met ijsblokjes, hier overheen schenk je dan de Malibu, en daarna het flesje flugel, een rietje erin en je cocktail is klaar! Genieten maar.

Sangria: een heerlijk typisch spaans drankje met fruit. Deze is wat lastiger om te maken. Maar je kan natuurlijk je eigen fantasie erop los laten, en variëren met fruit. Bij de standaard sangria wordt gebruikt: 1 sinaasappel, 1 zoete appel, 1 citroen, 4 ananas schijven, 3 halve perziken uit blik, 1 kaneelstokje, 1 eetlepel suiker, 1 fles zoete of halfzoete Spaanse rode wijn, 1 dl cognac of grand marnier, een beetje spa rood, 1 eetlepel honing, en een grote kan waar je dit allemaal in kan gieten. De sangria wordt vaak in grote hoeveelheden gemaakt, vandaar de vele ingrediënten. Je kan in de winkel ook gewoon een fles SANGRIA kopen, waar je dan een aantal vruchten doorheen mengt. Dit is een heerlijke cocktail, en je moet deze zeker een keer geproefd hebben.

De wel bekende ‘Sex on the beach’: sex on the beach, vrijwel elk cafétje op je vakantie bestemming zal deze op hun cocktail lijst hebben. Er zijn veel verschillende recepten voor, maar de meest standaard ga ik jullie nu vertellen, je hebt hiervoor nodig: 30ml wodka, 22ml perziklikeur, 30 ml sinaasappelsap, 30 ml ananassap, 30 ml bessen- of cranberrysap, en een schijfje sinaasappel voor de decoratie, je kan deze sappen ook vervangen door passoa met jus. Je schenkt hierbij de wodka en perziklikeur in een mooi cocktailglas, daarna voeg je de ananas,-sinaasappel,- en bessensap eroverheen, daarna snij je een schijfje sinaasappel of citroen, die je dan bevestigd aan het glas, en je serveert het met een rietje. Dat word smullen!

Door Manon

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Myrthe
  6 april 2011 at 08:08

  Ik hou echt van cocktails mijn favo’s zijn sex on the beach en cosmopolitain :hearts:

 • Reply
  Amber
  6 april 2011 at 09:36

  Ik drink niet…. maar het klinkt wel lekker. :P

 • Reply
  Desiree
  6 april 2011 at 10:22

  ah wat leukzeg, ik wordt helaas deze week pas 15 dus cocktails moeten nog even wachten denk ik zo hahaha
  liefs

 • Reply
  Sabine
  6 april 2011 at 11:15

  Oh heerlijk. Instant zin in de zomer. Die cocktails gaan er zeker komen ^^

 • Reply
  Jessica
  6 april 2011 at 11:33

  Ik drink geen alcohol dus voor mij een alcoholvrije cocktail graag! :smile:

 • Reply
  Joan
  6 april 2011 at 13:16

  Hmm nu krijg ik zin in lekkere cocktails! Sex On The Beach vind ik heerlijk!
  In Griekenland had ik trouwens een keer een cocktail genaamd B52, daar zat onder andere Baileys in en volgens mij ook Tia Maria. Die was ook heeerlijk! :D

 • Reply
  Lien
  6 april 2011 at 15:46

  Yummie, laat die zomer maar komen!!! :) Voor mij graag een cosmopolitan! ;)

 • Reply
  Leontine
  6 april 2011 at 15:51

  Owww, lekker! Mag helaas geen alcohol in combi met mijn medicijnen (dan sla ik op hol ;)) maar neem zo af en toe toch een glas sangria. Heerlijk!

 • Reply
  Jeanine
  6 april 2011 at 16:20

  Mag geen drank XD

 • Reply
  Lies
  6 april 2011 at 21:27

  Oh, cocktails! Kan niet wachten tot ik ze weer lekker kan drinken op het strand met een zonnetje :)

 • Reply
  Silva
  6 april 2011 at 22:45

  De Sangria, daar had ik nog niet van gehoord!

 • Laat een reactie achter