De kroketten test!

 photo Krokettentest_zpse1086b21.png

Hoe leuk is het een PR bureau eens naar jou toe komt in plaats van jij naar het bureau toe. Nou, heel leuk! Want van de week kwam een super gaaf busje voorrijden en werd ik ’s ochtends om half 11 voorzien van versgebakken kroketten! Nu moet ik eerlijk toegeven dat kroketten mijn favoriete frituurpan snack is, dus deze gingen er ook wel om half 11 allemaal in! Benieuwd welke kroket is al beste heb getest? Lees dan snel verder!

 photo Krokettentest2_zps10bfe86c.png

De test ging over vier verschillende kroketten van vier verschillende merken. Ik moet zeggen dat ik al heel wat kroketten in mijn leven heb gegeten dus ik best een idee heb hoe ik hem het liefste wil hebben. Van deze vier kroketten wist ik niet welke het waren, had geen idee van merken of soorten, dus was heel benieuwd. Alleen over de kroket rechtsonder had ik mijn twijfels, volgens mij wist ik al welke dat was!

 photo Krokettentest3_zps8f48e277.png

Let’s do this! Ja, ook om half 11 ’s ochtends! De eerste begon al goed, maar ik was opzoek naar meer. Dit vond ik typisch zo een thuis kroket voor in de pan. Kon beter! De tweede vond ik bijzonder door de geligere structuur aan de binnenkant smaakte totaal niet naar een kroket die ik gewend ben, maar daarom vond ik hem wel erg lekker. De tweede was goedgekeurd. Daarna was het alsof een engeltje over mijn tong heen plaste, de derde kroket was echt god-de-lijk. Volgens mij hoefde ik de laatste al niet meer te proeven want deze steekt er echt met vlag en wimpel bovenuit! De laatste had ik al een vermoeden van welk merk het was, en inderdaad mijn voorgevoel klopte!

 photo Krokettentest4_zpsb1cb904a.png

Na overal een paar hapjes van te hebben genomen – en mijn zusje en moeder ook – gaven we een oordeel over de kroketten. We beoordeelden ze op uiterlijk, krokante korst, de ragout, het aantal vlees en natuurlijk de smaak.

 photo Krokettentest1_zps5c6d3005.png

Druk aan het schrijven en mijn mening is misschien al wel duidelijk!

 photo Krokettentest5_zps9be93325.png

Stipt op nummer 1 kwam bij mij blijkbaar De Bourgondiër, alleen ik had hier nog nooit van gehoord. Dit blijkt een kroket te zijn die alleen bij de groothandel zoals de Sligro te koop is en dus vaak in de horeca uitgeserveerd wordt! Het is een echte ambachtelijke kroket en dat proef je ook zeker! Op de tweede plaats kwam de Kwekkeboom kroket omdat ik deze vrij bijzonder van smaak vond en op de derde plek de Mora kroket, inderdaad de echte kroket voor thuis in de pan dus. Als laatste geëindigd de van Dobben kroket, maar ik hou gewoon niet zo van die kroketten, het is niet helemaal mijn ding, maar dat is natuurlijk persoonlijk!

 photo Krokettentest6_zps2f7264e3.png

Daar liggen de kroketjes dan mooi! Ik vond de eigenlijk alle drie wel heel erg lekker maar de Bourgondiër sprong er echt uit! En ja, de van Dobben is toch niet zo mijn ding!

 photo Krokettentest7_zps2e142923.png

Na afloop kreeg ik nog een mega doos met kroketten mee dus ik denk dat wij voorlopig nog wel even heerlijke kroketten bij de patat eten! Ik vond het echt super leuk om te doen en weet nu eindelijk hoe mijn favoriete kroket heet! Nu ben ik wel heel benieuwd wat jullie favoriete kroket is!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reply
  daaaaaphne
  20 september 2014 at 15:05

  Ohhh dit ziet er zo lekker uit!

 • Reply
  chucky1012
  20 september 2014 at 15:20

  Wat leuk dat ze naar je toekwamen ;-)
  Mmmmmm….. leuke test.

 • Reply
  Anouk
  20 september 2014 at 15:24

  Hahah wat een leuke test zeg, heerlijk verrast dus!

 • Reply
  Dionne Knooren
  20 september 2014 at 15:32

  Wat een leuke test zeg! Haha!

 • Reply
  Daniëlle
  20 september 2014 at 15:41

  Ik krijg hier honger van!

 • Reply
  lucindainwonderland
  20 september 2014 at 15:43

  Wat leuk dat ze zo bij je langs kwamen. Ben op zich ook wel gek op kroketten, maar kan mij niet eens heugen wanneer ik er voor het laatst een heb gehad. Diëten… je kent het wel…. xxx Lucinda

 • Reply
  Beau
  20 september 2014 at 16:27

  Hahaha wat leuk om dit zo te zien! Ik ben niet zo’n fan van kroketten :-)

 • Reply
  MySimplySpecial
  20 september 2014 at 16:31

  Wat leuk dat ze naar jou toe kwamen inderdaad!

 • Reply
  artisticstateofmind
  20 september 2014 at 16:50

  Van dobben kroketten vind ik wel lekker, maar ik houd ook vooral van de kals of goulash kroketten, niet de rundvlees!

 • Reply
  Shaz
  20 september 2014 at 17:03

  Wat een leuke test zeg! Ik ben niet zo van de kroketten.

 • Reply
  edithmeijer
  20 september 2014 at 17:16

  Wat leuk dat ze naar jou toe kwamen, ik ben gek op kroketten!

 • Reply
  femketje
  20 september 2014 at 17:28

  haha lekker joh XD

 • Reply
  Petra
  20 september 2014 at 17:37

  ben gek op kroketten (maar dan groente) omdat ik vegetariër ben, die zijn helaas voor thuis niet meer te koop

 • Reply
  Mira
  20 september 2014 at 18:01

  Haha wat gaaf! Ik vind Kwekkeboom het allerlekkerste en van Dobben ook niet zo. Ik doop ook altijd mijn frietjes in de kroket, zo heerlijk!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  20 september 2014 at 18:09

  Haha, niet voor mij, ik ben vegetariër!

 • Reply
  Tessa
  20 september 2014 at 19:30

  Haha dat is weer eens wat anders dan makeup testen :D

 • Reply
  Bente
  20 september 2014 at 19:33

  Ik vind van Dobben krokketen juist heel erg lekker ;) Grappig dat smaken zo verschillen!

 • Reply
  Amy
  20 september 2014 at 20:46

  Haha wat leuk dat je ze mocht testen! Ik zou niet mee kunnen oordelen als vegetarier :”)

 • Reply
  Denise
  20 september 2014 at 21:43

  Aah wat ontzettend leuk dat je dit mocht doen en dat het PR bureau lekker bij je aan huis kwam!

 • Reply
  BeautyChef
  21 september 2014 at 00:36

  Wat leuk zeg!!

 • Reply
  ingridspeijer
  21 september 2014 at 03:59

  Grappig zeg!!

 • Reply
  smilingbeauties
  21 september 2014 at 23:50

  Voor zo’n test mag je mij ook wel wakker maken ;) De Mora kroket is inderdaad niet zo bijzonder, de Lidl eigen merk vind ik veel lekkerder. En de Kwekkeboom heeft inderdaad een aparte maar lekkere smaak. De andere 2 ken ik niet

 • Reply
  Yudeska
  22 september 2014 at 08:15

  Super leuk!

 • Reply
  Olga | teamconfetti
  23 september 2014 at 20:13

  Superleuk concept. Half elf is alleen wel een beetje vroeg, hahaha.

 • Laat een reactie achter