Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De juiste schoenen voor elke gelegenheid: vier ultieme tips

Hoeveel paar schoenen heb jij in de kast staan? Uit meerdere onderzoeken blijkt dat vrouwen in Nederland gemiddeld zo’n vijfentwintig paar schoenen bezitten. Daar zitten echter ook exemplaren bij die ze zelden of nooit dragen. Ongeveer veertig procent van alle vrouwen geeft sowieso aan meer dan vijftien paar schoenen te hebben staan. Maar welke schoenen heb je nu eigenlijk echt nodig?

Bron afbeelding: Shutterstock

Een nette gelegenheid

Als je regelmatig op een feestje te vinden bent, zul je waarschijnlijk wat meer schoenen in de kast hebben staan, omdat je niet steeds hetzelfde paar wilt dragen in hetzelfde gezelschap. Voor een nette gelegenheid blijven de pumps (schoenen met hoge hakken) nog altijd mateloos populair. Maar misschien ben jij helemaal niet gecharmeerd van hakken en voel jij je op loafers veel meer op je gemak? Prima, want ook daarmee kun je prima voor de dag komen. Als vuistregel geldt hierbij dat ze een meer chique uitstraling hebben naarmate de zool dunner is.

Lekker casual met sneakers

Er was een tijd dat het absoluut niet als gepast werd beschouwd om je in het openbaar te vertonen op sneakers, aangezien dat als een soort sportkleding werd beschouwd, niet bedoeld voor algemeen gebruik. Tegenwoordig behoren sneakers voor dames juist tot de standaard uitrusting en val je eerder uit de toon wanneer je ze niet regelmatig draagt. Het mooie is dat je ze door de veelheid aan kleuren met vrijwel elke outfit kunt combineren. Je kunt ook nog variëren tussen hoge en lage modellen, zodat je alles perfect op elkaar kunt afstemmen.

De stoere look

Ga je liever voor de stoere look? Wat dacht je van een mooie jeans in combinatie met een stel laarsjes? Je kunt laarzen in allerlei stijlen en hoogtes krijgen en je scoort zeker punten met deze kledingkeuze. Een bijpassende blouse met een leuke print maakt het helemaal af. Combineer enkellaarsjes bijvoorbeeld met een rok en panty of trek in combinatie met een paar hoge laarzen een lange, nauwsluitende rok aan. Succes verzekerd!

Luchtig de zomer door

Tenslotte is het belangrijk om ook wat geschikt schoeisel paraat te hebben voor de warme zomeravonden op het terras. Voor die gelegenheden kom je goed voor de dag met een stel luchtige sandalen. Het mag zeker gedurende de zomer allemaal best wat luchtiger zijn en met een mooie sandaal gun je jouw voeten in stijl wat extra frisse lucht.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *