Zoek
Sluit dit zoekvak.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Een paar maanden geleden liet ik mijn iPhone 7 uit mijn handen vallen en lag mijn hele scherm en home button aan gruzelementen. Het scherm heb ik kunnen laten repareren maar de home button maken was een heel duur grapje zonder verzekering. Maar dit maakte helaas wel dat mijn telefoon niet meer goed werkte. Ik wilde dus graag een nieuwe telefoon, maar ik moest nog even wachten op de 8 of de X. Uiteindelijk ben ik voor de nieuwe iPhone X gegaan en hoe bevalt het?

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Aller eerst, de iPhone X is echt een enorm duur toestel, iets wat me eerst wel tegenhield om de iPhone X te kopen, vooral omdat ik de variant wilde met 256 GB omdat ik gewoon graag al mijn bestanden op de telefoon wil hebben en me niet druk wil maken om ruimte. Prijskaartje? € 1329,00. Het is echt gestoord voor een telefoon en alsnog vliegen ze als warme broodjes over de toonbank heen en ik was zelf ook als hard mijn best aan het doen om er eentje te kunnen bemachtigen. Dat lukte gelukkig en ik was één van de eersten met een iPhone X!

Als eerst, ik ben geen techneut en weet ook niet heel veel van de bijzondere specificaties aan de binnenkant, daar kunnen ze je hier vast veel meer over vertellen. Ik ga jullie vertellen hoe de iPhone X in het dagelijks leven bevalt en of het de moeite waard is om hem te kopen!

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Het eerste wat natuurlijk opvalt is het nieuwe scherm dat over het hele display getrokken is en zonder home botton. In het begin dacht ik dat ik zie heel erg zou gaan missen omdat ik die sinds jaren zo gewend ben. Maar na een paar minuten was ik er al aan gewend dat hij er niet is en het alternatief (de gezichtsscanner) werkt erg prettig en goed. Je doet de telefoon aan door om hem op te tillen zoals bij de voorgangers of door op de lock knop aan de zijkant te drukken. De iPhone X leest dan je gezicht en opent het slotje en daarna kun je hem unlocken door omhoog te vegen.

Wat ik echt een hele fijne functie vind (al moet ik er zelf wel een beetje aan wennen) is dat als jouw gezicht niet voor het scherm is de berichten allemaal afgeschermd zijn. Je ziet namelijk alleen van de app dat je een melding hebt, maar er staat geen inhoud bij.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Maar als de iPhone jouw gezicht wel ziet krijg je ineens allemaal inhoud op het scherm te zien. Zo zie je wie je geappt heeft of wie je een e-mail heeft gestuurd met daarbij een korte samenvatting van het bericht, super handig! Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken dat als je telefoon ergens ligt iemand anders per ongeluk je berichtjes kan lezen. Ik moet er dus wel even aan wennen dat ik ongestoord even kan lezen wat er staat, je moet hem daarvoor dus wel echt naar je gezicht bewegen of unlocken.

In het begin was ik ook bang dat de gezichtsherkenning niet goed zou werken. Ik draag namelijk ook veel mijn bril en draag vaak make-up en geen make-up. Maar dat maakt de scanner helemaal niets uit. Hij doet het zonder blikken of blozen, of ik nou een bril draag of zwaar opgemaakt ben, hij unlockt elke keer. Hij doet het trouwens niet als je iets voor je gezicht hebt (een hand bijvoorbeeld) of je je gezicht er niet goed voor houdt. Maar dan na een 2 seconden gaat hij over naar de code en kun je die invullen. En echt bij anderen gaat hij echt niet ‘open’, tenzij ze de code weten natuurlijk.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Ik heb voor de iPhone X in het zilver gekozen omdat ik dat gewoon een mooie kleur vind. De iPhone X is vrijwel helemaal gemaakt uit glas en dat vind ik prachtig, maar wel heel breekbaar. Daarom heb ik meteen een goed hoesje gekocht en er een extra glasplaatje op laten zetten aan de voorkant. Ik heb gekozen voor de Tech21 case en de daarbij behorende glasplaat. Ik heb hem al per ongeluk van de bank af laten vallen en die val heeft hij gelukkig overleefd.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

En waar het bij de iPhone X natuurlijk allemaal om te doen is, is de camera! Het toestel heeft twee camera’s waardoor je de mooiste foto’s kunt maken met onder andere diepte. En ik kan je vertellen, de foto’s zijn echt geweldig. Wat een mooie foto’s maakt deze camera zeg, daarom ben ik al blij dat ik voor de X ben gegaan omdat ik dagelijks natuurlijk foto’s maak met mijn telefoon voor de social media en dagboeken. Kijk even naar een kleine selectie onbewerkte foto’s:

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Deze foto’s zijn onbewerkt en zijn prachtig scherp (mijn site verpest de kwaliteit wel een beetje door een plug-in die de foto’s kleiner maakt voor de snelheid van de site). De foto van Mila is gemaakt zonder een extra functie en mijn selfie is gemaakt met de portretfunctie en de voorste camera. Ik kreeg trouwens super veel vragen over de lipstick, dat is Guilty Conscience van L.O.V.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Ondanks dat het scherm groter is staan er niet meer apps op één pagina, het is allemaal net even wat ruimer en mooier gedaan. Alles werkt hier vrijwel hetzelfde. Alleen door omhoog te vegen krijg je niet meer onderstaand scherm, dat doe je door in de hoek rechts naar beneden te vegen. Ook een printscreen met de iPhone X maken gaat anders. Daardoor druk je tegelijkertijd de bovenste geluidsknop in en de lockknop.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Ook het bedieningsscherm heeft een ander uiterlijk gekregen, maar mocht je iOS 11 hebben geinstalleerd, dan is dat ook op de oudere modellen zo. Ik vind het er handig, mooi en overzichtelijk uitzien, zeker wel een verbeterpunt! Ik mis alleen nog wel de batterij besparingsknop, maar dat is vast persoonlijk.

Over de batterij gesproken, die gaat echt veel langer mee dan die van mijn iPhone 7, ik kan er twee dagen mee doen zonder hem op te hoeven laden en ik gebruik hem wel echt intensief! Hier ben ik vooral heel erg te spreken over!

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

De home button heb ik nog geen seconde gemist, het afsluiten van apps gaat heel gemakkelijk door omhoog te vegen. Doe je dit heel rustig krijg je alle openstaande apps op en rijtje en kun je ze heel gemakkelijk afsluiten door er even op te drukken en daarna op het rode knopje te drukken. Ik was in het begin bang voor de misschien onhandige bediening maar daar is niets van waar, ik vind het erg prettig en gemakkelijk werken.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

En dan heb je natuurlijk ook nog die gekke bewegende emoji’s die met je hoofd meebewegen die je kan sturen via iMessage. Het is best grappig, maar niet meteen noodzakelijk. Denk dat je het ook nooit gebruikt, maargoed.

De iPhone X, hoe bevalt ‘ie?

Moet je de iPhone X kopen? Dat is natuurlijk helemaal aan jezelf! Het is enorm veel geld en ik denk dat daarom veel mensen al afhaken. Maar als je het geld er wel voor over hebt vind ik het hem zeker waard. Het is echt iets anders dan de voorgangers (daar merkte ik zelf amper tot weinig verschil tussen) en heeft toffe extra dingen. De telefoon is ontzettend snel, heeft een prachtig kwaliteit beeldscherm, de foto’s zijn haarscherp en het gebruikers gemak is gewoon nog simpeler geworden. Je kunt hier de iPhone X kopen vanaf € 1159,-.

Staat de iPhone X op jullie wishlist, heb je hem al gekocht of vind je het echt een bizarre uitgave? Ik ben er in ieder geval súper blij mee!

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Hey Aranka, die batterij besparings knop kan je zelf toevoegen aan het bedieningspaneel! Via instellingen -> bedieningspaneel!

  Leuk dat je over de iPhone X schrijft, ik hoop binnenkort een 8 te kunnen betalen :)

  Groetjes!
  Anne

 2. Ik ben er zo benieuwd naar! Heb echter net een nieuwe iPhone 7, inmiddels nog maar een paar maand (vlak voordat de 8 uitkwam), dus ik wacht nog eventjes. (:

 3. Hahaha kom ik aan met een Wiko smartphone van een paar tientjes en een prepaid simkaart.. lol Ik ben zo niet bezig met een telefoon. Ik kan appen en bellen. Meer wil ik ook niet. Maar voor jou zal het een verlengde van je werk en thuiskantoor zijn. Of ben ik gewoon oud… Lol.

  1. Ja ik gebruik hem inderdaad ook veel voor ‘werk’ en ik ben gewoon een gadget freak. De ene heeft het met telefoons en de ander weer met andere dingen, haha! Je bent niet oud hoor, snap het maar al te goed!

 4. Ik moet nog steeds een beetje wennen aan de nieuwe look haha, maar ik snap heel goed dat je er blij mee bent! Ik heb zelf de 8 Plus genomen en heb gelukkig geen spijt. Enige voordeel van de X lijk mij het formaat, want de 8 Plus is toch wel erg groot. Dat van die afgeschermde berichtjes wist ik niet!

 5. Jaloers dat je de iPhone X hebt! Ik heb zelf de iPhone 7Plus en daar ben ik heel tevreden mee, dus op dit moment heb ik niet de behoefte om de iPhone X aan te schaffen. Mocht ik over een jaartje toch gaan switchen, dan ga ik denk ik zeker voor deze!

 6. Maar goed dat ik begin dit jaar de 7 nog gekozen heb anders had het mij ook een smak geld gekost haha! nu moet ik nog wel 2 jaar met deze doen:P

 7. Heb je deze nou gekregen of gekocht? Ik baal altijd zo als ik na doorklikken pas doorheb dat het gesponsord is…….. Kun je dat niet aanpassen?

 8. Heeel mooi ding! Ik vind het wel echt leuk dat deze ook in het design weer wat meer verandering heeft dan tussen de 6 en de 7 zat, dat doorgetrokkene vind ik heel tof. De gezichtsscanner lijkt me net zoiets als ontgrendeling met je vingerafdruk, iets ‘nieuws’ wat over een tijdje misschien wel normaal is. Heb toch het idee dat Apple daar nog een beetje de leider in is, tof. Kun je dat eigenlijk ook uitzetten? Kan me voorstellen dat niet iedereen het handig vindt dat je berichtjes alleen voor jou leesbaar zijn op het meldingenscherm. Oja en je kan inderdaad dat bedieningsmenu aanpassen, dus ook dingen als je batterijbesparingsmode toevoegen :)

 9. Hij is prachtig! Wel weer veel nieuwe functies. Die home button zou ik voor m’n gevoel ook erg gaan missen. En dat hij van glas is vind ik zelf wel een nadeel. Met een hoesje gaat hij hopelijk niet snel stuk. Mijn vriend heeft dit jaar al 6x zijn scherm moeten laten vervangen omdat hij of ongelukkig viel of er iets tegenaan kreeg op z’n werk. Zo zonde van het geld. Wij zitten trouwens beide nog op een iPhone 6 en hopen dat hij nog lang mee gaat ? als hij stuk gaat gaan we wel voor de x.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *