Search
Close this search box.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Ik heb lang getwijfeld om de iPhone 7 te kopen en of het dan de normale iPhone 7 moest worden of toch de Plus variant. Ik had een iPhone 6 die nog zo goed als perfect was. Maar ik kan je vertellen dat ik enorm materialistisch ben als het om gadgets gaat en mezelf vorig jaar al heel erg heb ingehouden om niet de iPhone 6s te kopen. Maar toen de iPhone 7 gepresenteerd werd was het weer hetzelfde liedje. Ik wilde hem gewoon, gewoon voor de heb. Zo héél gek anders is hij niet in vergelijk met mijn 6, of toch wel? Vandaag vertel ik jullie wat ik van mijn iPhone 7 vind!

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Ik had hem niet van te voren gereserveerd, wat ik eerst wel wilde doen, maar ik wilde hem toch eerst even zien, voelen en testen. Ik koop mijn telefoons altijd los dus heb ook geen abonnement waaraan ik vast zit en om het jaar een nieuwe telefoon mag uitzoeken. Dus ik wilde wel eerst zien wat ik kocht, niet gek toch? Ik twijfelde heel erg tussen de iPhone 7 en de Plus variant. Vooral omdat de camera van de Plus beter is dan die van de gewone 7. Maar het formaat van de Plus stond me gewoon heel erg tegen, veel te groot. Ik ben nogal fan van op de fiets spelen met mijn telefoon – mag niet, ik weet het – en hem met één hand kunnen bedienen.

Mijn vriend heeft net zo een grote telefoon als de iPhone 7 Plus dus ik ging daar even mee aan de slag en al snel werd me duidelijk dat ik niet zo een grote telefoon wilde hebben. De camera mocht dan wel beter zijn, maar die van de 7 is ook alles behalve slecht. Ik ging dus voor de iPhone 7 in de 128 GB variant, waar ik een lieve duit van € 879,95 voor betaalde. Goedemorgen.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Goed, ik ben geen techneut, dus wil je meer over de specificaties weten en lezen, dan verwijs ik je graag door naar de website van Apple zelf. Ik vertel je gewoon even in Jip en Janneke taal wat ik van deze telefoon vind.

Op het eerste gezicht is de telefoon niet zoveel veranderd, eigenlijk amper. Qua formaat en design zijn ze namelijk exact hetzelfde. Wat wel anders is aan de iPhone 7 in vergelijk met de vorige modellen is de thuisknop die je nu niet meer in kunt drukken en dat is in het begin best een beetje wennen. De camera is groter en er zit natuurlijk geen ingang voor je oortelefoontjes in. Voor de rest is het uiterlijk en de functies aan de buitenkant exact hetzelfde gebleven.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Het beeldscherm is naar mijn idee ook exact hetzelfde gebleven, een prachtig helder en scherp beeld waar ik altijd heel erg blij van word. Maar volgens Apple zit er een nieuwe HD Retina display in die 25% helderder is dan andere toestellen. Nou wil je dat natuurlijk even testen, maar dat verschil ervaar ik alleen als ik helderheid voluit zet, anders zie ik het verschil niet zo. Maar fijn dat het scherm een stapje vooruit is gegaan.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Waar je iedereen over hoort is dat de ingang voor de oortelefoontjes weg zijn. Zelf heb ik daar geen enkel probleem mee want ik gebruik toch nooit een koptelefoon of oortjes. Je krijgt bij je iPhone wel een verloopstukje geleverd dat je ze toch nog kunt gebruiken. Of natuurlijk draadloos via Bluetooth mocht je daar de geschikte oortjes voor hebben. Ook heeft de iPhone nu twee speakers waardoor er echt fantastisch geluid uit komt, dit is echt een grote vooruitgang! Handig als je series of filmpjes op je telefoon aan het kijken bent met een goede audio op de achtergrond.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Ook de camera van de iPhone 7 is vernieuwd en daar hoor je alleen maar lyrische verhalen over. Ik heb natuurlijk de camera van de iPhone 7 en de 7 Plus even met elkaar vergeleken en het beeld van de 7 Plus is een stuk warmer en echter qua kleur, wel heel erg mooi. Maar ach, een filtertje eroverheen op Instagram en niemand ziet het verschil.

Maar ik wil de iPhone 7 qua camera kwaliteit niets afdoen, want de kwaliteit is echt geweldig, zoveel beter dan mijn iPhone 6 die ook al goede foto’s maakte vond ik. Maar deze zijn zoveel helderder en scherper. Dat mag dan ook wel met een 12 megapixel camera en 7 megapixel camera aan de voorkant. Ik zal jullie even wat onbewerkte foto’s laten zien van mijn iPhone 7.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Foto’s in het donker.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Foto met de front camera.

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Random foto’s! Ik moet zeggen dat WordPress de foto’s een klein beetje verpest door ze te verkleinen, maar je ziet zo al dat de kwaliteit er mooi is!

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

Ook belooft de iPhone 7 twee keer sneller te zijn dan de iPhone 6, maar dat merk ik eigenlijk ook amper. Mijn iPhone 6 was en is nog heel erg snel, maar deze is net zo snel of ik merk het verschil gewoon amper. Maar wat ik wel merk dat deze iPhone de beste accuduur ooit heeft van Apple, ik kan twee dagen met mijn accu doen – ja ik heb het getest – met veelvuldig gebruik en maar één keer opladen! Dat konden mijn vorige modellen écht niet! Met die batterij ben ik echt ontzettend blij en hij is lekker snel opgeladen!

De iPhone 7, hoe bevalt ‘ie?

En dan als laatst is er natuurlijk iOS 10, maar dat is niet meteen nieuw aan deze telefoon, dat kun je ook installeren op de oude versies. Die is wel heel erg anders vind ik en daar moet ik nog steeds aan wennen, maar wel positief! Maar natuurlijk de grote hamvraag, is het echt de upgrade waard? Als je zelf een iPhone 6 of 6s hebt vind ik dat niet. Er zijn maar kleinere veranderingen en de vraag is dan of je het overhebt zoveel geld bij te leggen voor een nieuwe telefoon. Maar heb je zoals mij graag het nieuwste van het nieuwste dan vind ik het wél weer waard. Maar diep van binnen weet ik dat dat natuurlijk een beetje onzin is.

Ik ben in ieder geval ontzettend blij met mijn nieuwe iPhone 7 en mocht je twijfelen kan ik hem je zeker aanraden. Vooral met de camera en de batterij ben ik heel erg blij! De iPhone 7 Silver met 128 GB onder andere bij bol.com voor € 879,95 te koop.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Leuk om te lezen, mooie aankoop! Ik heb zelf de 6 (en 6s voor werk) maar vind de 7 niet bijzonder genoeg om te upgraden. Hoop eigenlijk dat m’n telefoon het gewoon prima blijft doen tot de 7s of anders zelfs de 8. En ik zou de aansluiting van de koptelefoon wel heel erg missen!

 2. Eerlijk? Knettergek :-). Zóveel geld voor een telefoon die bij uitgave alweer ingehaald wordt door een nieuwer model (bij wijze van spreken dan hé). En waarvan je maar eventjes een intstantgeluksmomentje hebt. Voor mij ontvoorstelbaar. Maar…. voor velen niet en die verschillen mogen er zijn! Veel plezier met je nieuwe gadget! Het is je gegund!!

 3. Fijne review. Duidelijk en niet zo moeilijk geschreven haha. Ik mag deze week een nieuwe telefoon uitkiezen en denk dat ik voor de 6s of de SE ga. Vind de 7 toch wel érg duur en zou de aansluiting van mijn oordopjes te erg missen. Al klinkt de verbeterende camera en de betere batterij mij ook wel erg aantrekkelijk in de oren!

 4. Leuk om te lezen wat je ervan vindt! Ik vind het ook altijd leuk om de nieuwste dingen te proberen. Ik heb zelf nu de iPhone 6, en ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de 7. Ik zit er dan ook aan te denken om ‘m aan te schaffen, maar ook vooral omdat ik nu aan 16GB echt niet meer genoeg heb…

 5. hey je betaald ff wat maar dan heb je ook wat :D heel mooi meis!! ik koop hem nog want mag over paar maandjes verlengen dus zonde dan ;) en mijn 6s is nog prima :D
  veel plezier ermee!

 6. Jaaa, leuk! Fijn om te lezen wat jij er van vindt! Ik wil ook best graag weer een iphone, maar die prijs houdt me zooo verschrikkelijk tegen! En het feit dat je het geheugen niet uit kunt breiden. Dan moet je idd direct die 128 gb kopen en ik vind het echt duur. Ik heb nu een LG G3 waar ik ook super blij mee ben, maar het is geen iphone he… Ik moet nog even wachten tot mijn abonnement weer vernieuwd kan worden, en ik ben er nog niet over uit wat ik wil (android of iphone). Ik heb het idee dat mijn android toestel overigens ook minder mobiele data verbruikt. Bij de iphone (5 die ik toen had) had ik elke maand mijn bundel op, terwijl ik nu echt amper wat verbruik.

 7. Ik wacht toch op de 8. Mijn 6 is inderdaad nog goed en gebruik de oortjes wel regelmatig dus zonde om over te stappen :-) Bedankt voor de fijne uitleg. Wel fijn dat de camera zo verbeterd is!

  1. Ga jij serieus Aranka veroordelen wat ze met haar eigen verdiende geld doet? Aranka werkt er voor en mag dus helemaal zelf weten waar ze dat aan uit geeft en daar heb jij niks over te zeggen.

 8. Een hele mooie telefoon, maar ik heb het geld er niet voor over. Ik koop zelf meestal een telefoon van rond de 200 euro, dat ik dan een wat mindere camera en accu hebt maakt me niet zoveel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *