Zoek
Sluit dit zoekvak.

De grote wattenschijfjes test

De grote wattenschijfjes test

Een tijdje geleden deed ik een grote test met verschillende soorten maandverband en dat werd echt super goed ontvangen! Vandaag heb ik een nieuwe variant met verschillende soorten wattenschijfjes. Ik neem aan dat ieder van ons wel wattenschijfjes gebruikt (ik tenminste wel), dus daarom leek mij deze test wel leuk! Ik koop eigenlijk overal en nergens en wattenschijfjes. Maar welke zijn nou het beste als je ze met elkaar vergelijkt?

De grote wattenschijfjes test

Ik ging de uitdaging aan en deed een rondje Zwolle om een aantal pakken wattenschijfjes te kopen. Ik heb volgens mij wel de meest bekende kunnen bemachtigen. Mochten jullie iets missen dan hebben we het hier waarschijnlijk niet in de buurt of ik ben het gewoon kats vergeten. Maar mochten jullie leuke aanvullingen weten, let me know! Ik zal even opnoemen welke ik heb gekocht:

 • Jumbo Premium Wattenschijfjes – € 0,79
 • EuroProfit Face Cotton Wool Pads – € 0,85
 • Demak’Up Original Wattenschijfjes – € 1,59
 • HEMA Duo Cotton Wool Pads – € 1,00
 • Albert Heijn Duo Watten Schijfjes – € 0,99
 • Kruidvat Wattenschijfjes – € 0,89
 • Cien Soft Make-Up Pads – € 0,79
 • Etos Cotton Pads – € 0,90
 • Etos Voordeel Selectie Wattenschijfjes – € 0,70
 • Bella (Action) Duo Cotton – € 0,89

De grote wattenschijfjes test

Jumbo Premium Wattenschijfjes

 • € 0,79
 • 140 stuks

Eerste ervaring?

Normaal als je een wattenschijfjes verpakking open maakt gaat dit heel handig door een scheurrand, maar dat heeft deze verpakking niet. Jammer, want daarom moet je hem echt open knippen. Voor de rest zijn het mooie wattenschijfjes met een gestikte rand en een klein patroontje. De wattenschijfjes voelen zacht aan op de huid. Door het gestikte randje gaan ze niet snel pluizen.

De grote wattenschijfjes test

EuroProfit Face Cotton Wool Pads

 • € 0,85
 • 120 stuks

Eerste ervaring?

Deze wattenschijfjes haalde ik bij de Kruidvat van hun eigen budgetmerk. De verpakking is handig en heeft een scheurrand. Al snel merk ik wel dat dit merk simpeler is dan de rest. Het heeft geen gestikte rand en geen patroontje om de make-up er makkelijker vanaf te halen. De wattenschijfjes zijn lekker zacht op het gezicht maar gaan helaas wel snel pluizen.

De grote wattenschijfjes test

Demak’Up Original Wattenschijfjes

 • € 1,59
 • 65 stuks

Eerste ervaring?

Demak’Up is natuurlijk hét merk als het gaat om wattenschijfjes. Ik heb expres de simpele variant van het merk gekozen omdat ik de duo niet te vergelijken vind met al deze andere watjes (en die ik oprecht fijner vind dan al deze wattenschijfjes). Deze wattenschijfjes voelen meteen al heel anders aan omdat ze veel dikker zijn en dus veel beter product opnemen. Ze zijn super zacht voor de huid maar mis wel een gestikt randje waardoor ze iets kunnen pluizen.

De grote wattenschijfjes test

HEMA Duo Cotton Wool Pads

 • € 1,00
 • 80 stuks

Eerste ervaring?

Prima watjes, ze hebben een handige verpakking die makkelijk te open is. Het zijn duo wattenschijfjes met een gladde kant en een kant met een patroontje. De randjes zijn gestikt waardoor ze niet snel uit elkaar vallen of gaan pluizen. Eigenlijk niets op aan de te merken.

De grote wattenschijfjes test

Albert Heijn Duo Watten Schijfjes

 • € 0,99
 • 80 stuks

Eerste ervaring?

Ik heb hier weinig aan toe te voegen van het HEMA verhaal, naar mijn idee zijn ze exact hetzelfde. Prima wattenschijfjes dus.

De grote wattenschijfjes test

Kruidvat Wattenschijfjes

 • € 0,89
 • 80 stuks

Eerste ervaring?

Geen toevoegingen wat betreft deze wattenschijfjes. Ze zijn exact hetzelfde als die van de HEMA, Albert Heijn en Etos, alleen in verhouding wel goedkoper, dat is dan wel weer prettig om te weten!

De grote wattenschijfjes test

Cien Soft Make-Up Pads

 • € 0,79
 • 140 stuks

Eerste ervaring?

Ik heb deze in het verleden heel vaak gehad omdat deze in verhouding erg goedkoop zijn, maar ben er na een tijdje vanaf gestapt omdat de randjes vrij hard vond rondom mijn ogen. Als ik ze nu ook vergelijk met anderen zijn ze inderdaad wat harder dan de rest. Het patroontje lijkt trouwens erg op die van de Jumbo alleen is deze minder pluizig, dat is ook wel prettig (vooral met nagellak).

De grote wattenschijfjes test

Etos Cotton Pads

 • € 0,90
 • 80 stuks

Eerste ervaring?

Deze past perfect in het rijtje van Albert Heijn, Kruidvat en HEMA. Ze zijn precies hetzelfde, hebben dezelfde dikte en voelen precies hetzelfde aan. Zal me niets verbazen als ze gewoon uit dezelfde fabriek komen maar dan met een ander zakje er om heen.

De grote wattenschijfjes test

Etos Voordeel Selectie Wattenschijfjes

 • € 0,70
 • 120 stuks

Eerste ervaring?

Ook dit zijn weer hele basic wattenschijfjes waar niets bijzonders aan te vinden is. Ze hebben geen patroontje, zijn vrij dun van stuk en hebben geen gestikte zijkant. Ik vind dit prima wattenschijfjes om mijn swatches mee te verwijderen, maar voor mijn gezicht en nagels gebruik ik toch liever wat stevigers.

De grote wattenschijfjes test

Bella (Action) Duo Cotton

 • € 0,89
 • 80 stuks

Eerste ervaring?

Deze zijn echt anders dan de rest qua patroontje. Deze heeft namelijk een soort van balken over het wattenschijfje heen lopen, maar daar merk je amper iets van. Voor de rest zijn het fijne wattenschijfjes en hebben ze een gestikte rand waardoor ze lekker stevig zijn. Ook zijn ze vrij dik waardoor ze makkelijk product kunnen opnemen.

De grote wattenschijfjes test

Goed, laten we even alle wattenschijfjes naast elkaar bekijken, hier zie je dat veel wattenschijfjes er eigenlijk hetzelfde uitzien.

 1. Kruidvat
 2. Jumbo
 3. HEMA
 4. Etos Voordeel
 5. Cien
 6. EuroProfit
 7. Albert Heijn
 8. Demak’Up
 9. Action
 10. Etos

De grote wattenschijfjes test

Wat voor mij duidelijk is dat de voordeel wattenschijfjes van de Kruidvat en Etos eigenlijk meteen afvallen, deze vind ik toch echt het minst prettig. En daarna wordt het eigenlijk lastig, welke wattenschijfjes zijn nou het beste? Om eerlijk te zijn vind ik ze allemaal vrij vergelijkbaar met elkaar. Maar die van de Jumbo en Lidl zijn wel dunner dan de rest en ik heb liever een wat dikker watje… Dan houden we die van de Action, Etos, Albert Heijn, HEMA, Kruidvat en Demak’Up over. De randjes van de watjes van Action gaan toch iets sneller los van elkaar dan de andere watjes, dus die valt ook af. Dan houden we dus allemaal dezelfde soort over. Kruidvat wint het van de vergelijkbare wattenschijfjes omdat deze goedkoper is. Dan is het dus nog de vraag, Kruidvat of Demak’Up. Ik vind die van Demak’Up namelijk echt heel erg fijn omdat ze zo dik en zacht zijn. Maar in de hoeveelheden dat ik wattenschijfjes gebruik ga ik toch wel naar de prijs kijken en is het Kruidvat dat wint!

De grote wattenschijfjes test

Top 10:

 1. Kruidvat Wattenschijfjes
 2. Demak’Up Original Wattenschijfjes
 3. Etos Cotton Pads
 4. Albert Heijn Duo Watten Schijfjes
 5. HEMA Duo Cotton Wool Pads
 6. Bella Duo Cotton
 7. Cien Soft Make-Up Pads
 8. Jumbo Premium Watten Schijfjes
 9. Etos Voordeel Selectie Wattenschijfjes
 10. EuroProfit Cotton Wool Pads

Dit is mijn persoonlijke top 10, maar eigenlijk zijn ze allemaal niet slecht of verkeerd. Alleen de laatste twee zou ik skippen, die vind ik echt minder. Maar als ik heel pietluttig ga kijken komt Kruidvat voor mij er het beste uit! Nu ben ik wel eens benieuwd, wat zijn jullie favoriete wattenschijfjes?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

 1. Super leuk artikel! Ik heb normaliter altijd die van de Action en nu toevallig even die van Kruidvat eigen merk. Maar ik ben toch wel vooral fan van die van Action denk ik. Vind zelf die van de Lidl echt verschrikkelijk haha.

 2. Wat een leuk onderzoek! Ik merkte laatst dat ik die van de Action wat te hard rond mijn ogen vond. Ik ben daarna ook overgestapt op Kruidvat eigen merk. Lekker veel voor weinig ;)

 3. Zo leuk om te zien dat jij deze test gedaan hebt.
  Niemand die ik ken in bloggersland had ooit zoiets gedaan.
  Ik vind die van de Hema het fijnst.
  Want ik verwijder er mijn make-up mee en gebruik het ook om nagellak ermee te verwijderen.
  Dus wil ik niet dat het wattenschijfje op de nagels blijft plakken.
  Ik koop altijd de grote verpakking.
  Dat is namelijk veel voordeliger.

  Xoxo

 4. Ontzettend leuk artikel! Ik vind de wattenschijfjes van de lidl ook niet prettig! Gebruik momenteel jou winnaar, die van ’t Kruidvat :)

 5. Top artikel en leuk origineel idee. Kan ook met heel veel andere producten en raad ik zeker aan! Mis bij t prijsoverzicht wel echt het aantal, ookal staat dat verder op nog. En zelf gebruik ik altijd grote watjes! Die mis ik stiekem ook ;-)

 6. Ik gebruik van demake-up altijd de Sensitive en die koop ik bij de Blokker in die bakken alles voor 1 euro. Voor mijn gevoelige huid super zacht! !

 7. hallo
  nou, voorlopig hoef je geen watjes te kopen, hahahaha
  fijne review !
  Wil je eens een keer oogmakeup removers reviewen ?
  dankjewel

 8. Lijkt me heel moeilijk om hier keuzes uit te moeten maken haha. Zelf gebruik ik altijd die van de action en daar ben ik wel tevreden mee. Wel grappig om te zien zo!

 9. Origineel artikel! Zelf hou ik juist van dunne wattenschijfjes omdat dat wat zachter is voor mijn wimpers. Ik haal wattenschijfjes altijd uit elkaar (zodat je 1 wattenschijfje 2x kan gebruiken).

 10. Ik vind die van de Kruidvat juist helemaal niet fijn (of ze moeten ze verbeterd hebben…). Ik heb ze een paar keer gehad, maar vond ze juist snel uit elkaar gaan als ik over mijn gezicht of ogen wreef. Erg vervelend vond ik. Soms pluisden ze ook, wat ik ook niet erg prettig vind… Maar zoals ik al zei; misschien hebben ze de structuur aangepast en verbeterd en zijn ze nu fijner. Misschien dat ik ze nog een kans geef, haha!

  1. Trouwens: bij het maandverband artikel had je het toen ook nog over het vergelijken van tampons. Komt dat ook nog of toch besloten om het niet te doen? :P

 11. Ik heb thuis nu weer wattenschijfjes van de Kruidvat. Mijn ouders hebben nu wattenschijfjes van de AH, die in zo’n voordeelpak zitten. Die kon ik niet vinden bij de dichtstbijzijnde AH en toen was het onwijs warm, dus ik ben toen naar de Kruidvat gegaan voor nieuwe.

 12. Ik haal mijn wattenschijfjes altijd bij de Hema, ik vind deze fijn in gebruik en ik vind het fijn dat hun van die grote hebben.

 13. Leuke test!.. Zelf gebruik ik altijd de wattenschijfjes van de ALDI (2 rollen á 100 stuks) voor 1,29 euro. Overigens naar volle tevredenheid

 14. Leuk artikel! Ik gebruik eigenlijk altijd de wattenschijfjes van Kruidvat maar heb laatst twee rollen van de DM meegenomen en van de action. Kruidvat vind ik ook het fijnste

 15. Leuke test om zo de verschillende merken te vergelijken.
  Wattenschijfjes die snel gaan pluizen zijn voor mij ook een no-go.
  Ik kocht altijd die van Trekpleister, zelfde als Kruidvat, alleen ik ben overgestapt naar de die van de AH. Niet deze die jij noemt, maar die met het Max Havelaar keurmerk. Dan steun je ook nog arme boeren. Ik probeer over te schakelen naar een groenere variant, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Dit vind ik voor nu een fijner idee om zo nog iets bij te dragen aan de wereld. Klinkt misschien stom en suf.

 16. Wat een leuke test. Ik heb zelf ook altijd die van het kruidvat maar dan de xl versie. Deze is net iets groter en daar kan ik dan net mijn gehele gezicht of nagels mee reinigen :-)

 17. Leuk artikel! Ik gebruik zelf altijd de variant van de Aldi, een vriendin van me vroeg zelfs van de week waar ik ze koop omdat ze ze zo prettig vond. Ik vind persoonlijk de variant van de Lidl heel naar.

 18. Aan de reacties te zien is dit een artikel van 2016. Daarnaast zeg je: Wat voor mij duidelijk is dat de voordeel wattenschijfjes van de Kruidvat en Etos eigenlijk meteen afvallen, deze vind ik toch echt het minst prettig. En vervolgens staat Kruidvat op 1.

  1. Hallo Ramona… Je hebt niet goed gelezen/gekeken : Aranka heeft “twée” soorten wattenschijfjes verkrijgbaar bij het Kruidvat gebruikt in deze test.

 19. Hoi Aranka, inderdaad een leuke test. Zoals iem. anders al zei : het was wat overzichtelijker geweest als de aantallen per verpakking twee keer vermeld zouden worden (dus óok nog ´n keer bij je top 10). Meestal koop ik Demak´up Sensitive – maar alleen als deze in de aanbieding zijn, want ik = grootverbruikster :). Daarom haal ik die schijfjes vaak ook uit elkaar om b.v. tonic of oogmake-up-remover op oliebasis beter te kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *