Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Blog Bijbel

 photo Blogbijbel_zps78dbbb43.png

Bloggen is hot, dat kan niemand ontgaan zijn. Zelf ben ik al een tijdje bekend met het bloggen en misschien jij ook wel! Maar ben je net een beginnend blogger of zit je er over na te denken om een blog te beginnen, dan is deze Blog Bijbel wellicht iets voor jou. Want hoe maak je nou een succesvolle blog en waar moet je allemaal rekening mee houden? In dit handige boekje staat het allemaal!

 photo Blogbijbel1_zps403046ee.png

De Blog Bijbel is geschreven door Carlijn Bekker, journalist en blogger. Carlijn begon zelf 3 jaar geleden met bloggen en miste een klein handboek gericht op bloggen over mode, beauty en lifestyle. Daarom besloot ze er zelf maar eentje te maken en met succes, want deze bijbel over het bloggen ligt nu in de winkels. Het is een leuk en informatief boekje wat meer gericht is op de jongeren, maar mijn moeder vond het toch ook wel interessant om te lezen!

 photo Blogbijbel2_zpse1e17c36.png

 photo Blogbijbel7_zps3b28e69a.png

Laten we het over de inhoud gaan hebben. Dit leuke en kleine boekje van 80 bladzijden is makkelijk te begrijpen en vooral heel duidelijk. De vormgeving is speels en heeft veel leuke illustraties en her en der quotes over het bloggen zoals deze: dat je niet tientallen reacties krijgt, wil je niet zeggen dat je blog niet leuk is. True thing, als het goed is vinden jullie mijn blog leuk, maar ik krijg maar gemiddeld 25 reacties op een bericht, terwijl een bericht vaak zo een 2.500 keer bekeken word. Dus vrees niet dat je geen leuke blog hebt zonder reacties :).

 photo Blogbijbel3_zpsc7b67125.png

In het begin van het boekje zit ook een handige inhoudsopgave zodat je meteen weet wat er allemaal behandeld wordt in het boekje en waar ze het over gaan hebben. Ook kan je gemakkelijk zo iets opzoeken.

 photo Blogbijbel4_zpsbabd7eea.png

Alles wordt super duidelijk en stap voor stap uitgelegd. Het begint bij een idee en Carlijn helpt je het stap voor stap uitwerken. Waar ga je over bloggen, waar ga je bloggen, in welke taal en hoe moet het eruit zien? Ook staan er nog handige tips in die je zeker moet doen.

 photo Blogbijbel5_zpsb9c097aa.png

Alles komt aan bod: SEO, Social Media, het contact maken met bedrijven, social media en nog veel meer. Als je na het lezen van dit boek nog vragen hebt over het bloggen lijkt het me heel onwaarschijnlijk, want ik vind het persoonlijk een erg compleet en volledig verhaal. Ook leuk om te weten dat onder andere Anne Merel, Mascha en Teske hebben geholpen dit boekje van de juiste informatie te voorzien.

 photo Blogbijbel6_zpsa274a712.png

Ik ben enthousiast over het boekje, voor mij staan er niet echt nieuwe dingen in, maar ik weet zeker dat als je nog maar net begonnen bent met bloggen of wilt beginnen met bloggen dit zeker een boekje is om te lezen. Je kan er zoveel uithalen om je blog meteen goed neer te zetten en vanuit daar het uit te breiden. Voor mij was het in het begin het allemaal maar zelf uitzoeken en nu wordt het je allemaal stap voor stap uitgelegd, ideaal!

 photo Blogbijbel8_zps45c209e8.png

De Blog Bijbel van Carlijn Bekker is te koop voor € 10,- bij onder ander Bol.com en de boekhandels. Gaan jullie dit boekje scoren?

Dit product heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

  1. Aah wat gaaf dat je een recensie hebt geschreven over De Blog Bijbel. Ik ben er ook erg enthousiast over en Carlijn heeft er een mooi geheel van gemaakt. Je hebt er een mooi artikel van gemaakt en te gekke foto’s! Lieefs

  2. Dit lijkt mij een heel handig boekje. Ik ben pas twee weken aan het bloggen en kan dus alle tips gebruiken die ik maar kan krijgen. Ik ga zeker dit boekje scoren. Gisteren al naar gezocht in de boekwinkel, maar daar kon ik hem niet vinden. xxx Lucinda

  3. Ik heb hem ook al gelezen! Het is inderdaad echt een aanrader voor beginnende bloggers. Ik blog al een hele tijd en voor mij stond er ook niet echt iets nieuws in!
    Liefs

  4. Ontzettend leuk, mijn vriendin en ik hebben nu een klein maandje onze blog en we zouden dit boekje heel goed kunnen gebruiken. Ik ga zeker eens kijken in de boekhandel.

  5. Ik wil dit boek écht heel graag haha, zat er al een paar dagen op te azen alleen ben ik bang dat ik het meeste wel al zal weten. Maar de vormgeving is zó cute!

  6. Lijkt me een heel handig boekje ja! Ik zag hem ook al bij iemand anders voorbij komen en ik denk dat ik hem ook ga aanschaffen.Er is inderdaad niet echt een goede handleiding voor het bloggen en veel van ons kunnen die zeker wel gebruiken denk ik! Ik in ieder geval wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *