Zoek
Sluit dit zoekvak.

De beste raamdecoratie voor de woonkamer

Ben je toe aan nieuwe raamdecoratie voor de woonkamer? Raambekleding is een echte sfeermaker in een ruimte. Het is dus belangrijk dat hij aansluit bij de interieurstijl van de woonkamer. Bovendien moet hij waarschijnlijk ook aan een aantal praktische en functionele eisen voldoen.

Bron afbeelding: Shutterstock

De keuze in raambekleding is groot, en misschien zie je door de bomen het bos even niet meer. Om de keuze wat gemakkelijker te maken hebben we de top vijf van de beste raamdecoraties voor de woonkamer voor je samengesteld.

Plisségordijnen

Plisségordijnen passen bij (bijna) iedere interieurstijl, van landelijk tot modern en industrieel. Het is een stijlvolle en eenvoudig te bedienen raamdecoratie, waarbij je kunt kiezen uit een top down en top down bottom up variant. Bij de eerste open je het gordijn van onder naar boven, bij laatste kun je het gordijn ook van boven naar onderen openen. Op die manier heb je nog meer invloed op de hoeveelheid lichtinval en privacy. Plisségordijnen zijn goed op maat te maken, zijn onder meer verkrijgbaar in een verduisterende stof en passen bijvoorbeeld ook op een draai- en kiepraam en lichtkoepels.

Rolgordijnen

Ook een rolgordijn is goed op maat te maken en past daardoor op (bijna) ieder raam. Voordeel van het op maat laten maken van een rolgordijn is dat hij precies op het raam past en er dus geen strepen licht langs de randen naar binnen vallen. Ideaal als je het graag helemaal donker wilt hebben in de woonkamer. Maar rolgordijnen zijn ook verkrijgbaar in een lichtdoorlatende stof, zodat je wel lichtinval hebt, maar er geen nieuwsgierige ogen vanaf de straat naar binnen kunnen kijken.

Jaloezieën

Jaloezieën hebben een strakke uitstraling en passen daarmee goed in een woonkamer in een moderne of industriële stijl. De lamellen van jaloezieën zet je vast in iedere gewenste stand, waardoor je de hoeveelheid lichtinval en privacy zelf kunt bepalen. Bovendien zijn jaloezieën eenvoudig schoon te maken en zijn aluminium jaloezieën vochtbestendig. Omdat ze goed op maat te maken zijn past bij ieder kozijn een raam jaloezie.

Shutters

Shutters hebben een luxe uitstraling en passen, afhankelijk van de kleur, binnen bijna iedere woonstijl. Houten shutters doen het goed in een landelijk interieur, witte shutters in een modern interieur en kies je voor zwart, dan geeft deze raamdecoratie een extra stoer tintje aan een industriële woonstijl. Net zoals bij jaloezieën zet je de lamellen vast in iedere gewenste stand en zijn ze eenvoudig schoon te maken.

Klassieke gordijnen

Klassieke gordijnen zijn verkrijgbaar in veel uitvoeringen, materialen en kleuren. Heb je een klassiek of hotel chique interieur, kies dan bijvoorbeeld voor velours gordijnen, die door hun krachtige kleur en dikke stof een luxe uitstraling hebben. Bovendien houdt de dikke stof op warme dagen ongewenst zonlicht van buiten tegen, en heeft het een isolerende werking op de koude winterdagen. Heb je een lichte inrichting, zoals een Scandinavisch of een wabi sabi interieur? Ga dan voor semi-transparante gordijnen van een natuurlijk materiaal, zoals linnen. Hiermee laat je voldoende daglicht naar binnen, maar voorkom je inkijk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *