De beste handcrèmes voor droge handen

Hebben jullie ook zo’n last van droge handen? Mijn handen zijn ontzettend droog door het weer, maar ook door het vele wassen en desinfecteren. Ze zijn zelfs zo droog dat ze kleine barstjes hebben, heel vervelend! Het enige wat je kunt doen is goed smeren met handcrème, ik deel mijn favorieten en geef aan waar je op moet letten met het aanschaffen van een goede vette handcrème.

Kies voor een vette crème

Er is heel erg veel handcrème en vaak hebben ze ook een andere werking. Zo heb je handcrèmes die er voor zijn om de handen lekker te laten ruiken en iets zachter te maken. Maar je hebt ook handcrèmes die echt intensief de handen verzorgen.

Wil je een product hebben dat de huid weer soepel en zacht maakt? Kies dan voor een vette crème. Wel trekken deze producten vaak minder snel in de huid omdat ze erg vet zijn. Het is dus een afweging of je dat wel of niet prettig vind. Of anders kun je bijvoorbeeld voor een minder vette crème kiezen die wel snel intrekt en deze vaker op een dag opsmeren. Of plaatselijk de vette crème aanbrengen op de plekken die heel erg droog zijn.

Waar moet je op letten?

Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een handcrème? Het is in ieder geval handig om de ingrediëntenlijst even goed te bekijken van een handcrème. De ingrediënten waar het meeste van in zit, staan vooraan in de lijst. Staan onderstaande voedende ingrediënten bovenaan? Dan kun je er vanuit gaan dat het een verzorgende en verzachtende handcrème is voor je handen:

 • Vaseline (petroleum of paraffine)
 • Glycerine (glycerin)
 • Bijenwas (beeswax)
 • Shea Butter (parkii butter)

Zorg trouwens dat er zo min mogelijk parfum en/of alcohol in je handcrème zit. Mocht je een open gebarsten huid hebben kan dit gaan irriteren en dat wil je natuurlijk liever niet.

De beste handcrèmes

Dit zijn wat mij betreft de fijnste handcrèmes om je handen intensief mee te verzorgen. Je kunt trouwens ook een andere vette crème gebruiken want de term handcrème is vaak een marketing stunt, de inhoud van een handcrème is vaak hetzelfde als een verzorgend product voor de huid alleen dan in een kleinere verpakking. Een dikke body butter kun je dus ook prima op je handen gebruiken.

Daarnaast kun je ook andere producten gebruiken om je huid mee te verzorgen, maar trekt minder snel in. Denk aan bijvoorbeeld Vaseline, Bephanten, Sudocrem of andere vette crèmes. Ik heb bijvoorbeeld bij de apotheek een Vaseline-Cetomacrogol Crème die erg prettig werkt.

Wat smeren jullie op dit moment op je handen? Ik smeer met mijn eczeemcrème dat ik van de dokter heb gekregen en tussendoor met de The Body Shop en Therme handcrèmes.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  Mariska
  1 april 2020 at 17:03

  Ik vind die van O Keefe heel fijn. Vast ergens genoemd vorige week, want was ineens overal uitverkocht online. Gisteren weer besteld via Douglas. Ik heb altijd erg droge handen, maar nu valt het me alles mee sinds ik deze creme gebruik. Vooral nu ik extra mijn handen was.

 • Reply
  Fleur
  3 april 2020 at 10:43

  Je vergeet de crèmes waar urea in zit. Bijvoorbeeld die van Eucerin of Eubos. Ik heb al veel hand/voetcremes geprobeerd maar naar mijn mening werken die met urea het beste. Drie dagen smeren en eelt verdwijnt en je hebt superzachte handen en/of voeten.

 • Reply
  Indra
  3 april 2020 at 21:44

  Ik gebruik overdag amandelolie en skin food van Weleda en voordat ik ga slapen smeer ik mijn handen in met sudocrem. Mijn voeten soms ook als ik eraan denk

 • Reply
  Lydia
  28 maart 2021 at 11:14

  Ik gebruik zelf voor droge huid / eczeemachtige klachten cetomacrgolcreme met vaseline of soms bepanthen. Werkt fijn

 • Reply
  Statische panty? Zo blijft hij niet meer plakken | byAranka.nl
  28 maart 2021 at 19:06

  […] allerlaatste optie is handcrème over je panty heen smeren. Bijna elke vrouw heeft wel een tube handcrème in haar tas zitten dus […]

 • Laat een reactie achter