Search
Close this search box.

De aller leukste workouts voor in de zomer

shutterstock 568633627

Wanneer het zo warm buiten is, heb ik totaal geen zin om naar de warme en benauwde sportschool te gaan. Het is veel fijner om lekker buiten een workout te doen. Ik deel met jullie de leukste workouts die je gewoon zelf buiten kunt doen.

Hardlopen

Hardlopen is natuurlijk dé sport die je buiten doet. Je begint lekker vanaf je eigen huis en je kiest je eigen route, tempo en afstand. Ik mag het zelf helaas niet doen, maar het lijkt me heerlijk dit goed te kunnen. Zorg trouwens wel voor een goede sportbroek, ik weet nog dat ik het ontzettend irritant vond een broek die steeds afzakte.

Fietsen

Of je nou een rondje op je stadsfiets maakt, of een rondje op je racefiets. Het is heerlijk om lekker buiten te fietsen. Kies voor een mooie route bij jou in de buurt en geniet van de omgeving en onderweg van iets lekkers als beloning. Ik stond echt versteld hoeveel kcal ik had verbruikt tijdens 2 uur fietsen. Eerder deelde ik al de leukste fietsroutes in Nederland.

Skeeleren

Heb je nog skeelers in de kast liggen? Trek ze dan aan en ga een rondje skeeleren. Het is een ontzettend goede workout en een leuke manier om je te verplaatsen. Doe het alleen of samen met iemand.

Baantjes trekken in een openluchtbad

Zelf heb ik een abonnement op het openluchtbad en ik vind het heerlijk om op een warme dag na het werk nog even wat baantjes te trekken. Deels ter afkoeling, maar het is gewoon ook erg goed om te bewegen en zwemmen is ontzettend goed voor je. Er is vast wel een openluchtbad bij jou in de buurt waar je baantjes kunt trekken.

Bootcamp

Tegenwoordig is het volgen van een bootcamp ontzettend populair. Het is in de buitenlucht wat ik ontzettend lekker vind in de zomer (of lente/herfst wanneer het goed weer is). Tijdens het bootcampen doe je allerlei kleine oefeningen en daarna ben je vaak helemaal kapot. Een goede workout dus!

Hoelahoepen

Vroeger had ik een hoepel en deed dit echt uren lang (kennen jullie de Wave Hoop nog van de Bart Smit ;)). Misschien verklaarde dat mijn toen nog slanke buik. Hoelahoepen kun je het beste buiten doen vanwege de ruimte. Dus slinger die hoepel om je middel en train die buikspieren.

Touwtjespringen

Ik denk dat je buren het niet in dank afnemen als je binnen aan het touwtjespringen bent. Ga dus lekker naar buiten om touwtje te springen. Reken maar dat dit een goede workout is.

Wanneer jullie buiten sporten, wat doen jullie dan?

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

3 reacties

  1. Oh nee, ik moet er juist niet aan denken om buiten te sporten! Miscschien heb ik geluk met onze sport studio, die in de zomer best koel is, maar buitensport doet mij zo erg denken aan ’traumatische’ schoolsportlessen … Eurgh! :P Ik hou ook niet van hardlopen, of skeeleren, of zwemmen. Laat mij maar lekker gewichten tillen en squats doen. Ook denk ik eerlijk gezegd dat hardlopen met hoge temperaturen, in de zon, ook niet echt voor iedereen geschikt is. Tenzij je het vroeg in de ochtend doet, als het nog koel is. En dan kun je net zo goed naar de sportschool gaan in de vroege uurtjes.
    Maar! Belangrijk is dat je doet wat je leuk vindt! Ongeacht het weer, denk ik ook.

  2. O nee, niet buiten behalve dan het zwembad voor de fun. In de zon is tegenwoordig niet meer zo gezond. En mijn sportschool is prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *