De aller beste wensen voor het jaar 2019!

De aller beste wensen voor 2019!

Aller eerst wil ik jullie een gelukkig nieuw jaar wensen met de beste wensen voor 2019. Mijn jaar begon rustig, gezellig met vrienden op de bank met hapjes en drankjes. Hoe was jouw oud en nieuw? Ik vertel in dit artikel even kort over de plannen voor 2019.

Lief dagboek en lezeressen komt morgen online

Ik had natuurlijk al artikelen geschreven over mijn plannen en doelen voor 2019, maar daar kreeg ik toch nog wat opmerkingen op. Ook na aanleiding van mijn Instagram enquête zal ik wat vertellen!

Geen focus op beauty meer

Ik kreeg een aantal berichten dat ze het jammer vinden dat ik me niet meer op één ding focus en dan bedoelen ze beauty. Dat klopt, dat doe ik al heel lang. Ik probeer er meerdere keren per week over te schrijven, maar dat is niet het enige wat ik leuk vind (en wellicht jullie ook niet). Ik vind het ook super leuk om makkelijk recepten te maken, over lifestyle te praten, verhalen en ervaringen van anderen te delen en ga zo maar door. Het is niet iets wat anders gaat worden in 2019, maar dat is wel iets waar ik de afgelopen tijd bewust voor heb gekozen om het breder te trekken.

Ook in de enquête bleek dat heel veel van jullie het liefst over beauty lazen, maar ook heel veel mensen juist niet. Als ik overall een onderwerp moet uitkiezen wat jullie het leukste vinden is het mijn persoonlijke lifestyle artikelen. En om het maar even te omschrijven zoals jullie het zeggen. Jullie vinden het fijn dat jullie je met mijn kunnen identificeren, ik lekker nuchter ben en normaal. Dit is voor mij een mega groot compliment om te krijgen.

Ik stop met sommige onderwerpen

Door sommige dingen leer je alleen maar en heb ik ook geleerd om niet meer over bepaalde onderwerpen te willen schrijven. Ik ga (als mijn lopende samenwerkingen afgelopen zijn) niet meer over gewicht, afvallen of dergelijke schrijven, ook niet mijn persoonlijke dingen. Ik deelde het altijd heel graag en vond het fijn om te doen, maar het voelt niet fijn meer (mede door de reacties). Voor dit jaar heb ik al twee grote samenwerkingen aangeboden gekregen die ik zou willen doen, maar ik heb ze afgezegd en denk dat dat beter is.

Twee of één artikel per dag

Ook vroeg ik jullie wat je liever had, twee of één artikel per dag. De laatste tijd heb ik twee artikelen per dag online gezet en dat vind ik geen enkele moeite. Ik heb fulltime tijd voor mijn blog, heb geen kinderen en vind dat het goed haalbaar is om twee artikelen per dag online te zetten (ik deed het zelfs met een baan van 20 uur ernaast). Aangezien het mijn baan is vind ik dat ik er ook moeite voor moet doen en mijn blog draait om content en zo moet ik mijn bezoekers houden.

Ik krijg in bepaalde periodes zoveel dingen waar ik over wil schrijven dat het gewoon niet past met één artikel per dag, twee is een betere keuze en dat doe ik dan graag. Zoals deze week en waarschijnlijk januari zal er maar één artikel online komen. Waarom? Tussen kerst en oud en nieuw staat dit wereldje stil en in januari is het ook een hele rustige maand met amper tot geen lanceringen, dan heb ik gewoon minder te vertellen.

Onbegrip over campagnes

Sommige mensen snappen dat ik geld moet verdienen maar vinden de campagnes wel vervelend en dat snap ik. Maar er moet mij daar echt wat over van het hart. Ik moet als ZZP-er ongeveer 3000 euro per maand minimaal verdienen om daar een salaris uit te halen. Van die 3000 euro moet ik nog belasting afdragen, pensioen en mijn zakelijke vaste lasten betalen en sparen. Ik heb geen mega Instagram kanaal of YouTube dus daar haal ik amper inkomsten uit, het moet van mijn blog komen. Op internet vind je hele leuke bedragen wat ik voor een campagne vraag, maar besef je wel dat ik daar meer dan de helft van moet afdragen, wat er overblijft is zeker een leuk bedrag, maar wel een bedrag waardoor ik meerdere campagnes per maand moet aannemen om dit te kunnen blijven doen zoals ik dat nu doe.

Ik doe echt mijn best, ik publiceer de laatste tijd twee artikelen per dag en af en toe komt daar een gesponsord artikel voorbij, maar ik heb daarnaast ook heel veel niet gesponsorde content en daar doe ik ook echt mijn best voor. Ik kan het minder doen, maar dan moet ik weer een baan gaan zoeken en kan ik niet meer bloggen zoals ik dat nu doe. En heel eerlijk, ik wil dat nog niet dus neem graag een campagne aan om wel rond te kunnen komen. Dit is mijn grote passie en droom, maar het moet ook voor brood op de plank zorgen.

Persoonlijk

Persoonlijk gaat er niet veel veranderen, afgelopen jaren heb ik aan mijzelf gewerkt en mijzelf als geen ander leren kennen. Ik voel me heel erg goed en sta sterk in mijn schoenen. Kritiek kan ik heel goed mee omgaan, incasseren is een van mijn sterkere punten geworden, mijn nuchtere kijk op het leven probeer ik zoveel mogelijk in stand te houden en ik wil goed voor mijzelf blijven zorgen. Soms denken mensen wel eens dat ik onzeker ben omdat ik eerlijk dingen over mijzelf vertel. Ik zie dat niet als onzeker (dat ben ik niet meer) maar meer als realistisch en zelfkennis. Voorgaande jaren liep ik wel eens vast, dat gevoel heb ik niet meer. Kom maar op 2019, ik red mijzelf wel met een glimlach op mijn gezicht.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Ingrid
  1 januari 2019 at 10:33

  Gelukkig 2019 Aranka en you go girl! Blijf dicht bij jezelf, dan blijven je lezers ook dicht bij jou! Topper!

  (Wel grappig: je vond vorig jaar wel eens dat het allemaal zo makkelijk ging en je je best njet echt hoefde te doen…. nu je dat uitgesproken hebt, ligt in 2019 de uitdaging vóór je. Respect hoe je keuzes en overwegingen maakt en feedback ziet als positieve input!) Topper

 • Reply
  Tessa
  1 januari 2019 at 12:23

  De beste wensen! Je hoeft jezelf niet te verantwoorden joh, het is jouw blog! Betaalde content hoort er nou eenmaal bij. Ik blijf het zeggen ik vind je een van de meest oprechte beauty/lifestyle bloggers die er is. Je reageert altijd relaxt op feedback en probeert er iets mee te doen zonder jezelf te verdedigen op een manier dat het irritant is. Ga zo door, ik ga je blog weer met plezier lezen het komende jaar!

 • Reply
  rachel
  1 januari 2019 at 12:30

  gelukkig nieuwjaar!!

 • Reply
  Mimi
  1 januari 2019 at 12:46

  Allereerst gelukkig nieuwjaar! Lekker doen waar je blij van wordt. Dat je je blog breder gebruikt, klinkt als een mooie ontwikkeling.

 • Reply
  Cindy
  1 januari 2019 at 14:11

  Gelukkig nieuwjaar Aranka! Klinkt allemaal prima, je plannen. Ik blijf je graag volgen en je blog lezen.

 • Reply
  Tessa
  1 januari 2019 at 19:01

  Gelukkig nieuwjaar! Ben erg benieuwd wat jouw blog toekomst gaat worden

 • Reply
  Lisa
  2 januari 2019 at 07:02

  Gelukkig nieuwjaar! Mooie plannen heb je. Je hebt een fijne blog. Blijf wel content maken die bij je past. Ik heb geen probleem met af en toe een artikel over beauty of gewicht. Ben benieuwd naar het komend jaar.

 • Reply
  Nelke
  2 januari 2019 at 11:24

  Aah wat jammer dat je stopt met de artikelen over afvallen en gewicht. Ik vind die juist zo leuk! Het was wel zo dat het grootste deel van die artikelen gesponsorde content is/was, dat is wel jammer. Maar artikelen over bewust eten en dergelijke vind ik juist heel leuk.
  Verder klinkt dit echt helemaal top, ik ben benieuwd waar je blog heen gaat komend jaar. Succes ermee in ieder geval, en een gelukkig nieuwjaar natuurlijk!

 • Reply
  Mariska
  2 januari 2019 at 12:26

  Ik snap je helemaal wat betreft het stoppen met artikelen over gewicht. Heb die reacties vaak gelezen en schrok er ook wel van. Net als over de campagnes. Zelf vind ik die betaalde campagnes totaal niet storend op je blog, je kleed het leuk aan eromheen en vind het niet vervelend om te lezen.

 • Reply
  Bianca
  2 januari 2019 at 20:32

  Meid, de campagnes kleed je juist erg leuk aan en zijn bijna gewone blogs.
  Ik hoop voor je dat er nu zoveel blogs stoppen dat jij er heel veel mensen bij komen bij jou.

 • Laat een reactie achter