De 25 food vragen tag

 photo Vapiano2_zpsea9ec912.png

Ik ben gek op lekker eten, echt lekker eten! Bij Kelly kwam ik deze super leuke tag tegen en onderin stond ook nog eens mijn naam om uitgedaagd te worden hem ook in te vullen en dat vind ik natuurlijk super leuk! De vragenlijst is vrij divers en gaat vooral over food en wat ik daarmee graag doe! Dus ben je benieuwd naar de antwoorden, lees dan lekker mee!

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik denk dat jullie dat wel weten, een krentenbol met een lekkere laag boter en kaas. Maar als ik moet kiezen voor mijn favoriete ontbijt wat ik maar zeldzaam eet is het een croissantje, verse jus, eitje, verse broodjes en een kopje thee!

Hoe drink je je koffie?
Niet, als ik iets echt niet lust of gewoon echt smerig vind is het koffie wel. Zelfs van een koffie verkeerd of cappuccino krijg ik de rillingen.

 photo 2014-02-26125031_zps3189456d.jpg

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Dan ga ik toch echt voor de parmaham, pastrami, carpaccio of een hele goede uitsmijter. Daar maak je me echt heel erg blij mee. Maar ook met een broodje kroket, frikandel en al dat slechte.

Soep of salade?
Dat is niet moeilijk, ik ben niet zo een konijn of clean eater dus dan ga ik voor een lekkere zelfgemaakte soep zoals kippensoep, groentesoep of snert!

Wat is je favoriete kookboek?
Kookboek? Daar doe ik eigenlijk niet aan, haha! Ja van die hele oude die bruin zijn en uit elkaar vallen van mijn moeder voor leuke basisrecepten, voor de rest haal ik mijn inspiratie van het internet (blogs, Pinterest, etc). Ik kreeg laatst wel het Lekker En Simpel Kookboek, daar ben ik heel erg benieuwd naar!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Easy, ik vind zoet helemaal niet zo lekker maar hartig echt geweldig. Chips, nootjes, toastjes, hapjes en verzin het maar, het gaat er allemaal in. Dus nooit meer zoet zal ik helemaal niet erg vinden. Zou ook niet zo op kunnen noemen wat ik aan zoetigheid echt zal missen.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Hollands denk ik dan wel, ik ben lekker saai qua eten. Maar ik vind een pasta op zijn tijd en sushi ook wel heel erg lekker. Dus Italiaans en Japans wil ik daar zeker nog aan toevoegen.

Wat is je favo foodfilm?
Foodfilms, bestaan die ook al? Nou vroeger vond ik Ratatouille heel leuk, maar dat is niet echt een foodfilm…

 photo 2014-10-07124642_zps1eafe8f5.jpg

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Boerenkool met worst, zelfgemaakte appelmoes, snert en sushi. Maar waar je me ook echt voor wakker kan maken zijn Bugles met kaas, monchou in ham of Toblerone chocolade.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Wie vind ik lastig, ik denk dat iedereen wel iets heeft waar je wat van kan leren en daar neem je toch onbewust iets van mee. Zo zie je een mooie foto voorbij komen en denk je ‘hé zo kan ik het ook doen’ of zie je een leuk idee bij een ander voorbij komen en borduur je daar op verder. Een echt voorbeeld heb ik niet, maar ik denk wel dat de wereld waarin ik leef mij heel veel inspiratie geeft. Dat zijn bloggers, sites, mensen om me heen, gebeurtenissen en ga zo maar door en daar probeer ik dan mijn eigen sausje overheen te gieten.

Thuis koken of uit eten gaan?
Bakken vind ik fantastisch, koken wat minder. Daarom uit eten, gewoon jezelf even lekker verwennen met lekker eten – tenminste dat hoop je dan – en bediend worden en helemaal niets hoeven te doen, ik vind dat wel lekker! Maar niet voor elke dag hoor!

High end of Low profile?
Zeker low profile, ik ben vanuit huis altijd opgevoed kleine en simpele dingen. Uit eten gaan kennen ik vanuit huis niet en zelf let ik ook heel erg op wat ik koop. Zo koop ik het liefst alles zo goedkoop mogelijk. Ik vind het ook een beetje ongemakkelijk, high end eten en echt leven.

 photo Zwolle1_zps369d06a4.png

Wat is je lievelings restaurant?
Zoals ik al zei, ik ben meer low profile, echt uiteten bij een héél goed restaurant doen we niet snel. Het is vaak all you can eat of een steakhouse. Ik vind dat heel erg lekker en ben daar ook zeer tevreden mee, maar echt de wow-factor heb ik nog niet ontdekt. Wel ga ik heel graag uit eten bij de Blue Sakura in Zwolle of The Peppermil!

Boodschappen doe ik bij…
De Albert Heijn omdat ik daar werk, anders bij de Lidl! Goede kwaliteit voor weinig geld!

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Dit klinkt vast heel gek, maar de pesto in een restaurantje in Albufeira. Die was zo ontzettend lekker dat ik dat lekkerder vond dan het eten zelf. Voor de rest kan ik heel gelukkig worden met een goed gelukte snert of sushi.

 photo Albufeira2_zps7f0db4df.png

Wat is je favo cocktail?
Makkelijk, absoluut de Strawberry Mojito, maar wel extra zoet!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heston, wie? Met George heb ik ook helemaal niets, ik vind hem een beetje teveel van het goede, maar dan maar met hem!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een oven, mixer, mijn bakspullen en genoeg inspiratie! Ik vind het echt fantastisch dingen te bakken!

Mijn favo snack is…
Een rotterdammertje of gewoon chips. Het liefst de meest stinkende smaken zoals cheese union, patatje joppie en ga zo maar verder, lekker!

 photo Shoarma6_zps28b9affb.png

Wat zit er op jouw pizza?
Shoarma! Pizza shoarma met knoflooksaus is echt hemel!

Wat lust je echt niet?
Hutspot, bah.

Mijn favoriete foodblog is…
Uit Paulines Keuken, Laura’s Bakery, Lekker en Simpel en Zoet & Verleidelijk.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Bloemen zoals viooltjes. Ik ben daar echt te simpel voor denk ik. Ik sta daar ook niet echt voor open om dat soort dingen echt te ontdekken. Nee, geef mij maar saai en veilig eten. Een beetje het verhaal van wat de boer niet kent…

Wat staat er op je food bucket list?
Er is nog zoveel dat ik wil maken! Zelf een goede snert maken, heel veel dingen nu voor sinterklaas en kerst, maar vooral gewoon lekker experimenteren, maar ik denk dat dat wel goed gaat komen als ik straks op mezelf woon.

Ik kan niet leven zonder…
Vriend, mijn familie, vrienden, gezelligheid, lekker eten, telefoon, mijn blog en geluk.

Zo dit waren dan alweer de 25 vragen! Ik vond het heel erg leuk om hem in te vullen en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Iedereen die deze tag wil overnemen mag dat zeker doen, alleen maar leuk! En laat me ook even weten wat jullie favoriete eten of snack is! Of wat voor een recept jullie nog willen zien, dan komt dat meteen op mijn food bucket list!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

 • Reply
  lucindainwonderland
  6 november 2014 at 06:06

  Wat een leuke vragenlijst zeg, deze had ik nog niet eerder gezien en is zeker eentje die ik zelf ook wel zou willen invullen, omdat ik helemaal niet culinair onderlegd ben hahaha. Lang leve het platteland. xxx Lucinda

 • Reply
  chucky1012
  6 november 2014 at 06:07

  Wat een fijne antwoorden van deze leuke tag ;-)

 • Reply
  Lotte
  6 november 2014 at 06:43

  Hahaha, je bent zo lekker nuchter en Hollands!

 • Reply
  Tessa
  6 november 2014 at 06:47

  Wat grappig dat je zo makkelijk zonder zoet zou kunnen, bij mij zal het echt precies andersom zijn haha!
  Liefs, Tessa

 • Reply
  debby
  6 november 2014 at 07:11

  Wat een leuke tag zeg! Ik ga hem van je overnemen.

 • Reply
  Kelly caresse
  6 november 2014 at 07:24

  Ontzettend leuk dat je de tag van me hebt overgenomen! Leuk om jouw favorieten op het gebied van food te lezen. Mmm pizza shoarma heb ik nooit op maar klinkt heel erg lekker!

 • Reply
  Margot
  6 november 2014 at 07:32

  Leuke tag! Ik drink ook geen koffie. Het ruikt lekker, maar het drankje krijg ik niet weg.

 • Reply
  Janniek
  6 november 2014 at 07:42

  Wat een superleuke tag! Het is dat het zo vroeg is, anders zou ik er erge trek van krijgen ;)

 • Reply
  Diana Carlton
  6 november 2014 at 07:56

  Ik vind het zo leuk om te lezen hoe je zo lekker “nuchter” bent! Niet meegaan in de hype met clean en healthy eten, maar gewoon de hollandse pot! Ik kan dat wel waarderen ;-)

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  6 november 2014 at 08:21

  Aah zo leuk om te lezen! Ik zag de tag voorbij komen bij Kelly en vond het ook echt heel goed bij jou passen, superleuk je antwoorden maar nu krijg ik méga trek van je lekkere afbeeldingen haha. Gauw wat eten <3

 • Reply
  Denise
  6 november 2014 at 08:30

  Nom nom, ik heb er spontaan honger van gekregen. Heerlijke foodies!

 • Reply
  Esther
  6 november 2014 at 08:59

  Wat een super leuke tag, ik denk dat ik hem ook ga overnemen x

 • Reply
  Dionne Knooren
  6 november 2014 at 09:00

  Wat heerlijk om te lezen! Er staan ook een aantal heerlijke foto’s tussen!

 • Reply
  bymirandaa
  6 november 2014 at 09:14

  Geen zoet of geen hartig meer? Onmogelijke keus haha! Ik zou chocola (Tony!!) nooit kunnen missen… Maar al het lekkere hartige ook niet. Nee, niet te doen die keus:)
  Leuke tag, ik onthoud m even, misschien neem ik m wel over!

 • Reply
  Yvonne
  6 november 2014 at 09:23

  Leuke tag! Zo prettig om te lezen dat er nog iemand bestaat die geen koffie lust. Soms denk ik dat ik de enige op de wereld ben. ;-)

  • Reply
   martinablushmeup
   6 november 2014 at 11:45

   ik lust ook geen koffie :)

 • Reply
  kieke14
  6 november 2014 at 10:01

  leuke tag! Maar wat is een rotterdammertje?
  en die pizza shoarma is idd errrug lekker! Thanks nog dat je die ooit gedeeld hebt :D

 • Reply
  beautyforgirls
  6 november 2014 at 10:11

  Wat een leuke tag om te lezen.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Felicia Rodrigues dos Santos
  6 november 2014 at 10:18

  Pizza met shoarma is inderdaad hemels!

 • Reply
  Rosa
  6 november 2014 at 11:05

  Ik krijg trek van deze TAG! :)

 • Reply
  martinablushmeup
  6 november 2014 at 11:44

  ik ben echt een foodie. ik denk super vaak aan eten en ik wordt echt blij van lekker eten :)

 • Reply
  Bo
  6 november 2014 at 11:50

  Wat een leuke tag!

 • Reply
  femketje
  6 november 2014 at 11:53

  en nu heb ik zin in wat lekkers XD

 • Reply
  Esmée
  6 november 2014 at 11:55

  Leuke tag zeg! Ik vind het altijd wel leuk om over andere mensen hun eetgewoontes te lezen! Sushi is ook echt een van mijn favoriete etenswaren. Ken he toevallig de website Joy of Baking? Daar staan echt de leukste en best beschreven bakrecepten op! Vooral de snickerdoodles zijn to die for ;) x

 • Reply
  Jorien
  6 november 2014 at 13:08

  Dit is ook weer zo’n leuke tag! En ik moest echt lachen om je stinkende chips smaken, dat heb ik dus ook, die zijn inderdaad het lekkerst!

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  6 november 2014 at 13:23

  Ik was heel benieuwd naar jouw antwoorde juist omdat je zo vaak eten laat zien op je blog. Heel leuk gedaan.

 • Reply
  Manon
  6 november 2014 at 13:24

  Leuke antwoorden, oh dat eten ziet er allemaal lekker uit. Volgens mij ben ik de enige die helemaal geen sushi lust haha

 • Reply
  Kiss & Make-up
  6 november 2014 at 13:35

  Hier krijg ik honger van! Dat favoriete broodje van je ziet er echt wel mega delicious uit. Ik ben zelf meer voor zoet dan voor hartig. Geef mij maar lekker veel chocolade.

 • Reply
  Dianne Overbeeke
  6 november 2014 at 15:02

  Leuke antwoorden en ik krijg er echt meteen honger van!! Ik hou ook echt van sushi en daar kun je me zelfs ’s nachts voor wakker maken.

 • Reply
  Iris
  6 november 2014 at 17:21

  Hahahaha de eerste food tag die ik zie, die zo simpel is ingevuld. Een echte Nederlander. Lol.

 • Reply
  Nicolish
  6 november 2014 at 17:41

  Echt een super leuke tag. Ik had ‘m nog nooit eerder voorbij zien komen!

 • Reply
  Marjoleinee
  6 november 2014 at 17:46

  Hahaha, deze food tag is zo leuk! Je hebt em lekker simpel en nederlands ingevuld, topper!

 • Reply
  Pauline
  14 november 2014 at 10:29

  Wat leuk dat je mijn tag hebt gedaan en nog leuker dat ik tot je favo foodblogs behoor. Thanks :)

 • Laat een reactie achter