Search
Close this search box.

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Vorige weekend had ik spontaan zin in iets leuks te gaan doen. Ik ben gek op dierentuinen en voel me dan weer helemaal een klein kind. Aangezien de weersvoorspelling goed zou zijn en ik op de reclame elke keer Wildlands voorbij zag komen kriebelde het wel om naar het vernieuwde park van Emmen te gaan. Ik was toevallig vrij, het was lekker weer en Danny en ik besloten daarom ook spontaan een dagje weg te gaan. Diertjes kijken, altijd leuk!

Dagje Wildlands Emmen

Het nieuwe park bevind zich (als het goed is) op de oude plek van het verblijf van de Pinguïns. De parkeerplekken zitten op dezelfde plek en als ik het me goed herinner is het park nu op de plek van de loopbrug naar het oude park in het centrum, het ligt er dus iets buiten, maar nog wel op loopafstand. Het park ziet er mooi en vooral heel erg nieuw uit. Het is heel leuk aangekleed maar mist toch nog wel een beetje sfeer. Maar dat kan natuurlijk ook komen omdat we in begin april zijn geweest en alle planten en bomen nog in de bladeren en bloei moeten komen.

Hierboven zie je een plattegrond van het park en de drie verschillende looproute’s. Elke looproute heeft ook een thema. Zo heb je de Nortica, Jungola en de Seranga. Beide routes beginnen aan het begin van het park en bereik je door een prachtige ingang door te gaan. Die je je onderaan de plattegrond. Wij waren er rond een uurtje of 12 en begonnen onze tocht met de Jungola route.

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Je begint de tocht in de Vlindertuin, deze is gelukkig meeverhuisd. Vroeger – dan praat ik echt voor mijn vroeger toen ik klein was – kwamen we vaak in de dierentuin van Emmen en vond ik de Vlindertuin toch wel het hoogtepunt. De tuin zit vol met prachtige en exotische vlinders en is lekker warm. Alleen naar mijn idee is hij wel een stuk kleiner dan de oude tuin. Maar mooi aangekleed is hij zeker!

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Na de Vlindertuin loop je verder langs het buitenverblijf van de Olifanten. Ze hebben een mooi groot verblijf en je hebt zeker wat olifanten om naar te kijken. Leuke bonus, ze hebben ook kleintjes. Altijd erg schattig om te zien. Je kunt gedurende de hele route goed naar de olifanten kijken als je volwassen bent, maar er zijn ook genoeg open plekken voor de kleintjes om de olifanten te bewonderen. Het deed nog een beetje kaal aan maar dat komt natuurlijk ook omdat de bomen en struiken op dit moment nog niet in het blad zitten.

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Aan het eind van de Jungola staat een enorm glazen ‘kas’ en daar binnen begint de jungle pas echt. Temperaturen van ver in de 20 graden ervoor je daar. Je jas, sjaal en vest uittrekken is dus echt een must! Heel tof is dat hier de dieren los lopen en je ze kunt bewonderen zonder een kooitje er om heen. Als eerst de ringstaart maki’s die ook kleintjes hebben, te schattig! Ze kunnen bij je komen maar voor nu hadden ze daar geen zin in de de boom zat prima.

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Een leuke attractie in de Jungola zijn de bootjes waarmee je langs de dieren vaart. De wachtrij lijkt hier lang maar het loopt heel snel door en ik denk dat we met 5 minuten aan de beurt waren. Ook vind ik het heel erg leuk aangekleed. Het is echt een heel mooi park.

Dagje Wildlands Emmen

In het bootje varen we onder andere langs de slingerapen…

Dagje Wildlands Emmen

… en de olifanten! Hier staat stoere papa (denk ik) met zijn zoon.

Dagje Wildlands Emmen

En eenmaal uit de warme jungle loop je weer verder langs het buitenverblijf van de Olifanten.

Dagje Wildlands Emmen

Nog even spieden bij de Otters en het reisje Jungola is alweer afgelopen. Daarna kom je terug op het plein en kun je een lekker hapje doen of een andere route kiezen. Er zijn trouwens overal eettentjes en sanitaire voorzieningen, daar hoef je niet speciaal terug voor te gaan. Wat dat betreft is het heel erg goed geregeld!

Dagje Wildlands Emmen

Na het Jungola gedeelte gingen we verder naar Nortica want maar een klein deel van het park is. Je vind hier meteen de zeeleeuwen, leuke beestjes om naar te kijken! Na de zeeleeuwen heb je trouwens weer een attractie, een 4D film. Voor volwassenen niet heel erg boeiend maar voor kinderen wel erg leuk. Het wordt allemaal heel spannend aangedaan en kinderen raken er een beetje bang van, maar het is echt niet eng en juist leuk!

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Pinguïns! En als laatst zijn er nog de IJsberen maar die hadden geen zin om zich te laten zien, jammer!

Dagje Wildlands Emmen

Na een rondje Nortica hadden we wel trek gekregen en aten op het plein een broodje. De prijzen zijn hier prima. Niet heel duur maar ook niet heel goedkoop. We namen beiden een broodje en een lekker drankje. Wel hebben we bijna een uur op ons eten gewacht maar dat was blijkbaar een foutje in de keuken op dat moment met alle bestellingen. De volgende keer zal het dus vast sneller gaan.

Dagje Wildlands Emmen

Na het eten was het tijd voor het laatste deel van het park, de Seranga. Natuurlijk met alle wilde dieren uit de savanne! Dit vond ik altijd het mooiste van Emmen dus ben heel benieuwd hoe ze het nu aangekleed hebben.

Dagje Wildlands Emmen

Je loopt het in ieder geval heel gezellig binnen. Aan de rechterkant heb je een soort van kinderboerderij waar kinderen in kunnen met geitjes, ezels en dat soort dieren, erg leuk!

Dagje Wildlands Emmen

Daarna heb je een stukje waar ze loslopende prairiehondjes hebben, schattige beestjes!

Dagje Wildlands Emmen

En een groot gedeelte voor de Nijlpaarden, alleen die hadden er vandaag niet zo veel zin in. Wel vond ik het jammer dat je ze maar op 2 kleine plekken kon bekijken.

Dagje Wildlands Emmen

Daarna is er ook nog een groot indoor speelparadijs voor de kinderen en een groot aquarium binnen met zeeschildpadden. Tof om ze trouwens te zien want die heb ik in het echt in Turkije gezien!

 

Dagje Wildlands Emmen

Dan loop je al door naar de savanne waar je helemaal omheen kan lopen. Hier zie je al een deel van de zeebra’s!

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

En de leeuwen hebben apart een prachtig verblijf. Het was trouwens super indrukwekkend de grote leeuw bovenop de rots te zien liggen, erg mooi!

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Als je een stukje doorloopt kom je bij een énorme groep bavianen terecht, ik zou bijna denken dat het verblijf te klein voor hun is. Wel super schattig trouwens al die kleintjes. Sommigen waren echt nog heel klein!

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

En dan door naar de savanne! Je kunt trouwens hier met een vrachtwagen doorheen rijden tussen alle dieren door. Dit hadden wij niet gedaan vanwege de wachtrij maar leuk is het wel!

Dagje Wildlands Emmen

Dagje Wildlands Emmen

Prachtige beesten!

Dagje Wildlands Emmen

Kijkje vanaf de andere kant!

Dagje Wildlands Emmen

En dan loop je weer terug door oude treinen naar het begin en dat was het park ook wel zo een beetje.

We vonden het een heel erg mooi park maar hadden het idee dat het oude dierenpark meer dieren had en er meer te zien was, maar dat kan ook zo in mijn beleving zijn. Binnen 3 uur heb je echt het hele park gezien en alle activiteiten gedaan. Het park is heel mooi en nieuw maar mist toch nog wel een klein beetje sfeer, maar dat kan natuurlijk ook komen omdat het nog maar april is. Voor de rest vind ik het wel zeker een aanrader om heen te gaan. Entree van € 27,50 vonden wij trouwens wel erg duur, maar gelukkig kun je er als je lid bent van de ANWB voor € 20,00 heen dat scheelt toch weer. Parkeren kost ook een lieve duit van € 10,00 houdt daar dus ook rekening mee.

Zijn jullie al naar Wildlands Emmen geweest en wat vonden jullie van het park? Aanrader of niet?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Ik woon in Emmen en ik ga er zeker eens een keertje kijken. De entree is inderdaad prijzig, maar ook het oude park was rond die prijs.. En parkeren is ook duur inderdaad, maar dat is jammer genoeg in heel Emmen zo.
  Hoe dan ook ziet het er leuk uit.

  1. Als je Emmen een beetje kent, kan je op loopafstand een stuk goedkoper parkeren. Als je goed je best doet kan het zelfs gratis ?

 2. Wat jammer dat het de sfeer nog een beetje mist! Maar dat is natuurlijk ook wel weer logisch na zo’n opening en zo vroeg in het jaar! Voor de rest ziet het er wel prachtig uit! Liefs, Tessa

 3. Leuk om te lezen aangezien ik er werk =) Het klopt dat het park gebouwd is op de plek waar vroeger o.a. de pinguïns zaten en je hebt goed opgemerkt dat er minder diersoorten zijn dan voorheen, maar de dierverblijven zijn wel vele malen groter dan in het oude park. Seranga moet trouwens Serenga zijn..

 4. Wat ontzettend leuk om dit park weer eens te zien! Ik kwam hier als kind zo vaak met mijn ouders dat we er een jaar abonnement op hadden! Ik ben er nu alleen al jaren niet meer geweest en was het zelfs een beetje vergeten! Maar wat is het mooi geworden zeg! Hier wil ik toch nog wel weer eens gaan kijken binnenkort!
  Wel jammer dat het nog een beetje kaal was maar dat heeft ook wat tijd nodig denk ik.

 5. Ik ben helaas nog nooit in deze dierentuin geweest, ook niet toen de dierentuin nog op een andere plaats lag maar het lijkt me z’n leuke dierentuin! Vooral dat je met bootjes kunt varen langs de dieren, dat is echt heel leuk bedacht! Ik ga er binnenkort zeker een keer na toe.

 6. Heel vroeger ben ik er weleens geweest, maar op een foto bij de olifanten na kan ik me er echt helemaal niets meer van herinneren haha. Het lijkt me wel een leuk park, al vind ik dierentuinen tegenwoordig toch een beetje zielig :(.

 7. Leuk! Ik ben er met gezin geweest, zaterdag voor Pasen en vonden het allemaal leuk. Wel minder dieren idd dan in de oude dierentuin maar daardoor ook heerlijk overzichtelijk!
  Mooi die Leeuw, die hebben wij niet gezien. Alleen de leeuwinnenz

 8. Erg leuk park inderdaad! Afgelopen week zijn wij er ook geweest. Nou hadden wij precies hetzelfde met het eten en drinken bij dat terras. Ook andere mensen hadden hetzelfde. De horeca in het park is erg slecht geregeld, het duurt erg lang, bestellingen worden vergeten, medewerkers doen een kwartier om een bestelling te berekenen of op t schrijven. Dit geldt voor alle horeca dus ook voor de eettentjes. Dit vind ik wel echt een minpunt aan het park. Ook inderdaad weinig dieren en kleiner dan verwacht. Toch vind ik het concept wel leuk en het ziet er allemaal erg mooi uit! Entree qua kwaliteit prijs verhouding ligt wel veeeeel te hoog. ? Wel leuk om te lezen wat jou ervaringen waren met het park!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *