Search
Close this search box.

Dagje weg in Giethoorn

Dagje weg in Giethoorn

Waarschijnlijk kent iedereen wel dit piepkleine plaatsje in Nederland, Giethoorn. Vanaf Zwolle is het niet zo ver, maar ik denk dat iedereen Giethoorn wel kent, ook al woon je aan de andere kant van het land. Giethoorn wordt ook wel het Klein Venetië van Nederland genoemd en dat is niet zomaar. De kleine grachtjes in Giethoorn zijn bijzonder mooi en het aanliggende natuurgebied is heel bijzonder om vanaf een bootje te bewonderen. Ik neem je mee met ons dagje Giethoorn wat zeker een must is een keer te doen.

Dagje weg in Giethoorn

We hadden van te voren een arrangement gereserveerd via Cadeautjes.nl en kozen voor het romantische fluisterarrangement met koffie, gebak, een lunchpakket en natuurlijk 2,5 uur een fluisterbootje. Vanwege de grote drukte in het dorp is het wel aan te raden van te voren te bespreken als je een bootje wilt huren. We hadden om half 12 ons bootje en gingen eerst even rustig bij de rederij van een kopje koffie met appelgebak genieten. Gelukkig maar, want in de tussentijd regende het pijpenstelen. Het personeel was hier super vriendelijk en ondertussen werden ook onze lunchpakketjes gebracht.

Dagje weg in Giethoorn

Dagje weg in Giethoorn

Dagje weg in Giethoorn

Na dat de bui afgelopen was liepen we naar ons bootje waar we vriendelijk geholpen werden en uitgebreid uitleg kregen over het bootje. We hadden een leuk maar simpel fluisterbootje waarmee we het water op gingen. Wel een aanrader is een handdoek op een kussentje mee te nemen, want je kunt een houten kont krijgen. Die waren wij dus vergeten mee te nemen, haha! De rederij zat in het midden van Giethoorn dus we vaarden als eerst door het prachtige dorp heen. Bijzonder is om te zien hoe goed alles hier onderhouden is. Alle tuinen liggen hier prachtig uit en de huizen zijn ook schitterend. Het is echt een genot hier overal naar binnen te loeren en de oude houten bruggetjes maken het helemaal af.

Dagje weg in Giethoorn

Dagje weg in Giethoorn

Eenmaal Giethoorn uit varen we het grote meer op, een prima plek volgens ons om de lunch te nuttigen. We kregen beiden een leuke knapzak met daarin drie verschillende broodjes, wat te drinken, fruit, een lekkere salade en een Mars. Prima pakketje waar zeker de trek mee te stillen was! En het brood is natuurlijk ook leuk om te delen met de eendjes die je veel onderweg tegenkomt. Op het meer is trouwens ook een leuk eilandje waar je kan picknicken of een restaurant waar je kan aanleggen.

Dagje weg in Giethoorn

Dagje weg in Giethoorn

Dagje weg in Giethoorn

Dagje weg in Giethoorn

Daarna varen we verder het natuurgebied in wat echt prachtig is. Het water, de weilanden en het hoge riet maken het bijzonder om te zien. Leuk is dat de koeien zo dicht langs het water staan dat ze zelfs zou kunnen aaien. Je kunt trouwens een route varen, maar je kunt zelf ook bepalen waar je heen gaat, zolang je maar weer terug komt op de tijd wanneer dit afgesproken is! Ik vind het ook nog steeds bijzonder al die mooie natuur en dieren te zien die hier leven. Een fotocamera en wellicht een verrekijker is dan ook zeker wel een must om mee te nemen.

Dagje weg in Giethoorn

En na 2,5 uur varen we weer terug naar de rederij en lopen we nog even door dit prachtige dorp heen. Leuk is dat overal leuke tentjes zitten om even wat te drinken of eten. Mocht je hier willen overnachten kan dat ook, naast leuke tentjes vind je hier ook overal Bed & Breakfast huisjes en hotels.

Wisten jullie dat je op de website www.cadeautjes.nl/cadeau-voor-haar heel veel leuke cadeau’s kan vinden, naast een dagje uit zijn er nog veel meer leuke en originele cadeau’s te vinden! Ik zou zeggen, neem zeker een kijkje en maak iemand blij met een passend cadeau! Wij hebben in ieder geval genoten van een heerlijk dagje weg als cadeau!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Dat klinkt als een geslaagd dagje weg! Ik ben een paar jaar geleden in Giethoorn geweest en vond het ook zo’n leuk dorpje. Het voelt echt een beetje aan als buitenland. Mooie foto’s heb je gemaakt!

  2. Zeker een aanrader :) Ik heb er een paar jaar gewoond en het is de moeite waard! Maar inderdaad: kom op tijd, reserveer en stel je er op in dat je niet de enige bent. Leuk dat je het fijn hebt gehad!

  3. Echt één van de pareltjes van Nederland. Leuk om je tas met eten en drinken te zien. Een goede voorbereiding is het halve werk he!

    Het is wel het leukst om een mooie dag uit te zoeken. Avonden zijn ook erg mooi ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *