Zoek
Sluit dit zoekvak.

DA CC Cream

 photo DACCCream5_zpscb00b0ad.png

De BB Cream heeft elk merk tegenwoordig al wel, maar de CC Cream is nog redelijk nieuw dus daar komen er steeds meer van bij. De huismerken bleven een beetje achter, maar DA heeft nu ook een eigen CC Cream in haar assortiment. De CC Cream is er in twee verschillende tinten, voor de lichte en getinte huid. Ze zien er best leuk uit en ben dan ook heel erg benieuwd naar de werking, want ze hebben nog al wat beloftes! Kijken jullie mee?

 photo DACCCream_zps9dd391fd.png

Ik ben fan van de BB en CC Creams, ze hebben een natuurlijke dekking en voelen vaak erg prettig aan op het gezicht. Zelf merk ik het verschil niet echt met een gewone foundation wat betreft de verzorging maar ik vind ze gewoon heel erg fijn. Speciaal om je herfstlook af te maken komt DA nu met een tweetal CC Creams uit, die voor de lichte en getinte huid geschikt is.

 photo DACCCream2_zps915de7fd.png

Ze zitten verpakt in mooie kartonnen doosjes die best wel een beetje goedkoop ogen. Gelukkig is het ook een goedkoper product dus dat maakt het toch wel weer een beetje goed. Het is een 6 in 1 product en belooft dus zes dingen met de huid te doen. Het wordt ookwel omschreven als een dagverzorging met een vleugje make-up voor een mooie, frisse en egale teint.

 photo DACCCream3_zps78ad27a9.png

De CC Cream heeft dus een kleurcorrigerende werking op het gezicht. Hij maakt de teint van je gezicht mooi egaal door het foundation effect. Ook zitten er ingrediënten in die een anti-aging effect hebben. Rechts zie je nog de ingrediënten van de CC Cream.

 photo DACCCream4_zps824a5d25.png

Dit zijn ze dan, de tubes met CC Cream van de DA. Wat me als eerst opvalt is dat de verpakkingen vrij groot zijn. Even naar de inhoud gekeken en het mysterie is meteen opgelost, ze bevatten namelijk 50 ml en een vergelijkbaar product bevat meestal maar 30 ml, hier kan je dus zeker een tijdje mee vooruit en hij is helemaal niet duur voor wat je krijgt.

 photo DACCCream6_zpsd541597c.png

 photo DACCCream7_zps793db8ad.png

De CC Cream belooft dus een 6 in 1 product te zijn, maar wat doet het dan allemaal?

– het camoufleert en egaliseert de huid
– heeft een SPF 25
– beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf
– voedt en hydrateert de huid
– blijft lang zitten
– heeft een anti-age werking
– colour adapting, matcht met de huid en maakt het mooi egaal

Eigenlijk zijn het dus zeven punten maar ik ben heel benieuwd, het klinkt in ieder geval erg goed en ben benieuwd naar de werking van deze CC Cream!

 photo DACCCream8_zpsf99d33a8.png

De verpakking is handig, het heeft een grote tube waarmee je gemakkelijk het product kan aanbrengen. De opening is klein zodat je gemakkelijk de gewenste hoeveelheid eruit kan krijgen. Wat me opviel is wel dat de CC Cream aan de dunne kant is, daar moet je dus wel mee oppassen, het kan er gemakkelijk uit lopen.

 photo DACCCream9_zps25b296b3.png

Links de CC Cream voor de lichte huid en rechts die voor de getinte huid. Oei, wat me meteen opvalt is dat de lichtste kleur helemaal niet licht is. Ik weet niet want DA met een lichte huid bedoeld, maar naar mijn idee is dit toch echt een medium kleur. Voor de rest is de structuur heel fijn en licht. Hij smeert gemakkelijk uit en voelt aan als een tweede huid, dat is gelukkig positief.

 photo DACCCream10_zps6f95038e.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo DACCCream11_zpsa4970e08.png

Mijn gezicht met de DA CC Cream voor de lichte huid. Op de foto lijkt de kleur aardig te matchen maar in het echt is het echt een grote mismatch, de kleur is veel te donker! En ik heb niet eens een hele bleke huid, dit is toch echt een grote tegenvaller! Voor de rest doet hij wel goed zijn werk. Mijn teint is mooi egaal en ziet er heel erg natuurlijk uit. Mijn gezicht voelt fijn aan en je voelt de CC Cream niet zitten. Alleen tsja, de kleur is echt veel te donker en dan heb ik nog niet eens de CC Cream voor de getinte huid geprobeerd.

 photo DACCCream12_zps2c3b1443.png

Met de rest van de make-up. Ik heb hier ook nog een witte poeder gebruikt waardoor het een stukje lichter lijkt, maar ik schaam me gewoon om zo de deur uit te gaan. Ik heb hem daarom ook alleen maar thuis getest, jammer! Ik had graag willen weten hoe hij een hele dag had overleefd omdat hij belooft longlasting te zijn. Thuis doet hij het prima, maar dan heb ik me natuurlijk niet ingespannen en wat actiefs gedaan. De CC Cream is eigenlijk heel fijn en goed, alleen de kleur maakt hem ondraagbaar voor mij…

 photo DACCCream1_zpsc84a075f.png

Jammer dat de DA volledig de plank mis slaat met de kleuren, ik hoop dan ook dat er een light kleur bij komt en ze deze bestempelen met een medium kleur. Wat is dat toch met die merken, waarom is er nou nooit eens een echte goede light kleur te krijgen of maken ze die gewoon niet. Volgens mij hebben de meeste Nederlandse mensen toch echt een heel bleek gezicht. Voor de DA CC Cream van 50 ml betaal je € 5,99 wat ik echt niet veel geld vind. Heb je een getinte of donkerdere huid, dan kan ik je deze CC Cream zeker aanraden, maar heb je een lichte tot vrij lichte huid, dan zal ik deze zeker skippen, jammer! Hij is te koop bij de DA Drogist vanaf nu.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

  1. Zo jammer dat ze dit soort producten vaak maar in 2 of 3 kleuren uitbrengen. Ik weet nu in ieder geval dat ik deze sowieso kan overslaan, want als de lichte kleur voor jou al te donker is gaat ‘ie mij al helemaal niet matchen denk ik! Jammer.

  2. Ahh, jammer..! Wat vreemd dat er maar een paar kleuren zijn uitgebracht. Zie dan maar eens de juiste kleur bij je huidskleur te vinden…De inhoud is trouwens wel top! Daar kun je ontzettend lang mee doen.

  3. Het valt me altijd zo tegen dat lichte huid vaak medium en aan de oranje kant gemaakt wordt! Als hij nou écht voor de lichte huid was geweest, had het me een fijn product geleken! X

  4. Dat is jammer zeg! Inderdaad, veel merken hebben veel te donkere kleuren als het om bb-creams, cc-creams of foundations gaat. Zelfs de lichtste kleur is dan vaak nog te donker. Er is 1 foundation die perfect matcht met mijn huid en dat is de perfect fusioun foundation van Oriflame, porcelain. Voelt ook fijn op mijn drogere huid.

  5. Het blijft altijd een ding hè die kleuren! Zowel voor de lichte als de meer donkere huid zit er nooit iets tussen. Zelf gebruik ik nog geen BB cream, maar een CC cream of foundation.

  6. Wel jammer, want op de foto lijkt hij je huid super egaal te maken, maar als hij voor jouw huid al te donker is, dan is hij voor mijn spookachtig witte huidje al helemaal niet te doen. Wel goed dat ik het nu weet. xxx Lucinda

  7. Wat ontzettend jammer dat de kleur zo’n mismatch is. Helemaal begrijpelijk dat je de deur niet uit bent gegaan met een te donkere kleur op je gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *