Zoek
Sluit dit zoekvak.

Curasano Spraytan Express

Nu de zon langzaam weer plaats maakt voor wolken en regenbuien, kunnen we ons bruine kleurtje ook langzaam weer gedag zeggen. Tenminste als je niet naar de zonnebank of iets dergelijks gaat. Maar om toch je bruine kleur te behouden of hem nog eventjes wat intenser te maken of je hebt nog witte benen en je wilt ze graag een paar tinten donkerder? Dan kan je natuurlijk altijd een zelfbruiner gebruiken. Speciaal voor jullie testte ik de zelfbruiner van Curasano uit. Een zelfbruiner die makkelijk aan te brengen is en een prachtige kleur achterlaat!

Curasano is een merk uit België dat zich richt op het welbehagen van de mens, om het ze dus zo veel mogelijk naar het zin te maken. De Spraytan Express is hun best verkochte product en dat is niet zomaar het is namelijk een unieke zelfbruiner met veel goede eigenschappen. Deze zelfbruiner gaat de oranje huid tegen en de vlekken die je kan krijgen van een zelfbruiner. Dat komt doordat de melanine in de huid van binnenuit wordt geactiveerd daardoor op een natuurlijke manier een mooie gebruinde tint ontstaat.

Ook bevat het product ginseng, aloë vera en vitamine E. Deze ingrediënten zijn vast niet onbekend bij jullie, het zijn hartstikke goede ingrediënten voor de huid.

De beloftes van Curasano op een rijtje:

1. Zorgt meteen voor een mooie bruine kleur
2. Voedt de huid door aloë vera, vitamine E en ginseng
3. Makkelijk aan te brengen op de huid door de verstuiverdop.
4. Blijft een aantal dagen perfect op de huid zitten
5. Het is niet schadelijk voor de huid
6.  Voldoet aan de nieuwste EU-regelgeving voor cosmetische producten
7. Voor alle huidtypen geschikt
8. Gelijkmatige dekking zonder de vervelende strepen of vlekken
9. Geurloos
10. Droogt snel op

Goed tijd voor de test, een beetje huiverig begon ik aan mijn eerste zelfbruiner avontuur. Ja, mijn eerste! Na al die wortel en strepen verhalen was ik gewoon bang geworden voor een zelfbruiner, ik wil gewoon niet voor paal lopen. Ik besloot het op mijn benen te proberen, het wordt toch geen blote benen weer meer dus mocht het fout gaan ziet niemand het. Hierboven kan je mijn witte benen zien.

Dan spuit ik het product op me, toen ik deze foto’s maakte snapte ik niet dat je het gewoon aan een stuk door op je been kan spuiten in plaats van deze kleine beetjes. De zelfbruiner voelt prettig aan op de huid en ruikt ook nog eens heel erg lekker. Als ik me goed herinner vinden veel mensen de kleur van zelfbruiner zo ontzettend vies, maar deze ruikt echt heerlijk, pluspuntje dus!

Met de speciale microvezel handschoen ga je nu over de huid en zelfbruiner heen. Deze handschoen zorgt echt voor een ontzettend egale dekking en je handen worden ook niet vies, ontzettend handig dus! De handschoen voelt ontzettend zacht aan en is heel erg prettig op de huid.

Na het uitsmeren van de zelfbruiner blijft er een prachtige en vooral natuurlijke bruine kleur achter op de benen. Ik was echt verrast, had het echt niet verwacht. Dit is echt een geweldige zelfbruiner en laat een prachtig resultaat achter op de huid.

De zelfbruiner belooft 5 dagen goed op de huid te blijven zitten, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Natuurlijk ligt het er wel aan hoe vaak je onder de douche gaat of in bad. Ik douche elke dag en na 3 dagen is de kleur ongeveer weg. Maar als je minder vaak gaat zal het een stuk langer blijven zitten. Let wel op dat je het product niet voor het douchen aanbrengt want dan is het product nog niet goed genoeg ingestokken en spoel je het er bijna allemaal zo weer vanaf, dat had ik de eerste keer.

De Carusano Spraytan Express kost € 39,95 en de bijbehorende handschoen € 9,95 je kan deze online kopen via hun website. Ook staan daar nog veel meer tips op voor deze geweldige zelfbruiner, ik ben echt fan!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Wow, dat is wel een verschil ja! Vind alleen dat ik nu geen zelfbruiner meer nodig heb, haha. De zomer vloog voorbij en we schieten alweer de herfst is. (Times flies). Hij lijkt mij trouwens wel héél fijn. Maar wanneer hij op je been is gespoten ziet het er wel ranzig uit haha! Maar dat is gewoon mijn smaak. Dat je kunt sprayen is wel heel handig en makkelijk. Lijkt me fijn. ^^

 2. Lijkt me best fijn, maar ik vind het niet echt nodig (ook al zijn mijn benen heel blank). Maar ik snap wel dat mensen het bijvoorbeeld voor een feestje ofzo doen, als je blote benen hebt. Onder de foto dat je het opgesprayd hebt staat ‘… de kleur van zelfbruiner zo ontzettend vies, maar deze ruikt echt heerlijk’ en daar bedoel je denk ik de geur ipv kleur, haha.

 3. Normaal heb je bij zelfbruiners dat het of enorm geel is, of dat het er heel nep uitziet maar bij jou ziet het er echt fantastisch uit.

  Ik moet er zelf ook nog even mee aan de slag. :)

  De fles ziet er ook zo mooi uit.

  (Ik weet niet of ik het mag zeggen, maar ik mag een set weggeven d.m.v. een winactie op mijn blog.)

 4. Klinkt goed zeg! Toch zou ik het zelf niet kopen, ten eerste een beetje duur en ten tweede omdat de herfst er aankomt en je dan toch alleen maar lange kleren draagt :)

 5. Wat ziet dat er goed uit zeg! Ook die handschoen er bij lijkt me heel handig. Enne, je bent niet de enige die nog nooit gezelfbruind (dat is geen woord… maar ach) heeft, ik durf het ook niet, door wortelverhalen ;)

 6. Wat een mooi resultaat! Ik ben niet zo van de zelfbruiners, omdat ik gewoon te lui ben om het steeds aan te brengen, hihi. Daarbij word het toch weer kouder en dan draag ik alleen lange kleding!

 7. Heel mooi ! die handschoen lijkt me ook echt handig, alleen jammer dat het zo duur is want doe je nou lang met zo’n fles ? want mijn ervaring met sprays is dat ze heel snel op zijn.

  Zelf gebruik ik nu de zelfbruiner van australian gold , en dan alleen om mijn gezicht en armen, op de rest van mijn lichaam gebruik ik een goedkope zelfbruiner.

  Zou je dat handschoentje ook bij andere zelfbruiners kunnen gebruiken ?

  Wat ik mij ook af vraag na hoeveel uur is die foto genomen want zelfbruiners werken toch of hun best na 5 uur ?

  x

 8. Ik heb al heel vaak zien staan dat mensen je adviseren je teksten nog even door te lezen voordat je ze post: ik zie nu ook staan dat je ‘kleur’ hebt getypt in plaats van ‘geur’. Je reageert meestal door te zeggen dat je dyslectisch bent, maar dit heeft niks met dyslexie te maken en het is erg zonde als je zulke kleine foutjes niet even verbetert…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *