Zoek
Sluit dit zoekvak.

Croissant Saucijzenbroodjes

 photo Croissant Saucijzenbroodje5_zpsytjm26y0.png

Ik ben gek op croissantjes en ik ben gek op saucijzenbroodjes. Als ik een snelle hap wil halen, haal ik eigenlijk wel één van beiden. Een lekker warm saucijzenbroodje bij een Kiosk of een croissantje bij de Albert Heijn, jum. Speciaal voor de Paasbrunch wilde ik eens wat anders proberen, ik kon het nergens op internet vinden dus misschien wordt het wel een grote flop, croissantjes met een saucijzenbrood vulling!

 photo Croissant Saucijzenbroodje_zpslhurrdyl.png

Wat heb je nodig?

 • super croissant deeg
 • 250 gram mager gehakt

Voor de gehakt op smaak te maken:

 • zout
 • peper
 • curry
 • ketjap
 • BBQ kruiden
 • cajun kruiden
 • paneermeel

Zo maak ik altijd mijn gehakt klaar en dat vind ik lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk, maak het gewoon zoals jij het gehakt het lekkerste vind.

 photo Croissant Saucijzenbroodje1_zpsespvgh6v.png

Als eerst beginnen we met het gehakt op smaak te maken. Zoals ik zei, doe dat op jouw favoriete manier, dat is natuurlijk voor iedereen anders. Daarna kan je de oven alvast voorverwarmen op 200 graden.

 photo Croissant Saucijzenbroodje2_zpsv0vfyznr.png

Ik heb gekozen voor het croissant deeg van Danerolles, hier kan je 6 croissantjes van maken. Verdeel het gehakt in zessen en draai hier een soort van worstjes van en leg deze op het deeg en rol er dan een croissant van. Geen idee waarom, maar het lukt mij dus nooit met deze dingen een echte mooie croissant te maken, jullie wel?

 photo Croissant Saucijzenbroodje3_zpsthsnk14h.png

Daarna bakken we de croissant saucijzenbroodjes af op 200 graden gedurende 18 tot 20 minuten, even spieken wanneer ze mooi bruin zijn geworden. Het gehakt is dan ook goed gaar. Gebruik wel zo mager mogelijk gehakt, anders worden de croissants van binnen heel vettig, niet dat dat vies is maar dan worden niet niet helemaal lekker knapperig.

 photo Croissant Saucijzenbroodje7_zps5gmhdqpi.png

Hmm en de geur is echt heerlijk, ik krijg meteen zij in een croissantje!

 photo Croissant Saucijzenbroodje4_zpsqkbyeycs.png

De leuke theedoek is trouwens van de HEMA die kreeg ik van de week toegestuurd, ze zijn er in allerlei vrolijke kleuren met streepjes en ruitjes. Per twee kosten ze € 5,95.

 photo Croissant Saucijzenbroodje9_zpsegwbwik9.png

En zo zien ze er dan aan de binnenkant uit. Het zijn flinke jongens die behoorlijk vullen. Na twee van deze croissantjes zit je ook echt wel vol.

 photo Croissant Saucijzenbroodje6_zpsuxizobus.png

Ze zijn trouwens warm en koud heel erg lekker te eten. Warm zijn ze lekker knapperig, maar stiekem vind ik ze koud lekkerder qua smaak.

 photo Croissant Saucijzenbroodje8_zpsjwm9gilv.png

Ik vond ze heel erg lekker en zeker geslaagd om te maken, eens wat anders dan bladerdeeg waar het anders mee gemaakt wordt. Het is zeker een aanrader om een keertje voor de lunch te maken, of het nou Pasen is of niet. Eetsmakelijk.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

 1. Dit ziet er heerlijk uit! Denk dat ik dit binnenkort maar eens ga uitproberen. En wat een leuke theedoek van de HEMA! Waar komt dat bestek trouwens vandaan? Ben er al een hele tijd naar op zoek, maar kan het nergens vinden!

 2. Dit ziet er heerlijk uit. Het beste van beide werelden samengevoegd. Helaas zwaar op dieet, maar er naar kijken kan altijd. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *