Croissant Saucijzenbroodjes

 photo Croissant Saucijzenbroodje5_zpsytjm26y0.png

Ik ben gek op croissantjes en ik ben gek op saucijzenbroodjes. Als ik een snelle hap wil halen, haal ik eigenlijk wel één van beiden. Een lekker warm saucijzenbroodje bij een Kiosk of een croissantje bij de Albert Heijn, jum. Speciaal voor de Paasbrunch wilde ik eens wat anders proberen, ik kon het nergens op internet vinden dus misschien wordt het wel een grote flop, croissantjes met een saucijzenbrood vulling!

 photo Croissant Saucijzenbroodje_zpslhurrdyl.png

Wat heb je nodig?

  • super croissant deeg
  • 250 gram mager gehakt

Voor de gehakt op smaak te maken:

  • zout
  • peper
  • curry
  • ketjap
  • BBQ kruiden
  • cajun kruiden
  • paneermeel

Zo maak ik altijd mijn gehakt klaar en dat vind ik lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk, maak het gewoon zoals jij het gehakt het lekkerste vind.

 photo Croissant Saucijzenbroodje1_zpsespvgh6v.png

Als eerst beginnen we met het gehakt op smaak te maken. Zoals ik zei, doe dat op jouw favoriete manier, dat is natuurlijk voor iedereen anders. Daarna kan je de oven alvast voorverwarmen op 200 graden.

 photo Croissant Saucijzenbroodje2_zpsv0vfyznr.png

Ik heb gekozen voor het croissant deeg van Danerolles, hier kan je 6 croissantjes van maken. Verdeel het gehakt in zessen en draai hier een soort van worstjes van en leg deze op het deeg en rol er dan een croissant van. Geen idee waarom, maar het lukt mij dus nooit met deze dingen een echte mooie croissant te maken, jullie wel?

 photo Croissant Saucijzenbroodje3_zpsthsnk14h.png

Daarna bakken we de croissant saucijzenbroodjes af op 200 graden gedurende 18 tot 20 minuten, even spieken wanneer ze mooi bruin zijn geworden. Het gehakt is dan ook goed gaar. Gebruik wel zo mager mogelijk gehakt, anders worden de croissants van binnen heel vettig, niet dat dat vies is maar dan worden niet niet helemaal lekker knapperig.

 photo Croissant Saucijzenbroodje7_zps5gmhdqpi.png

Hmm en de geur is echt heerlijk, ik krijg meteen zij in een croissantje!

 photo Croissant Saucijzenbroodje4_zpsqkbyeycs.png

De leuke theedoek is trouwens van de HEMA die kreeg ik van de week toegestuurd, ze zijn er in allerlei vrolijke kleuren met streepjes en ruitjes. Per twee kosten ze € 5,95.

 photo Croissant Saucijzenbroodje9_zpsegwbwik9.png

En zo zien ze er dan aan de binnenkant uit. Het zijn flinke jongens die behoorlijk vullen. Na twee van deze croissantjes zit je ook echt wel vol.

 photo Croissant Saucijzenbroodje6_zpsuxizobus.png

Ze zijn trouwens warm en koud heel erg lekker te eten. Warm zijn ze lekker knapperig, maar stiekem vind ik ze koud lekkerder qua smaak.

 photo Croissant Saucijzenbroodje8_zpsjwm9gilv.png

Ik vond ze heel erg lekker en zeker geslaagd om te maken, eens wat anders dan bladerdeeg waar het anders mee gemaakt wordt. Het is zeker een aanrader om een keertje voor de lunch te maken, of het nou Pasen is of niet. Eetsmakelijk.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

  • Reply
    Denise
    1 april 2015 at 15:03

    Ah super leuk idee voor Pasen inderdaad! Ziet er heerlijk uit! <3

  • Reply
    Cindy | Life meets Beauty
    1 april 2015 at 15:18

    Yum yum, zelf gemaakt lijkt me dit nog het allerlekkerst!

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    1 april 2015 at 15:30

    Het ziet er wel lekker uit! Proef je de zoete smaak van het croissantje goed, want dat zou ik wat minder vinden. Leuk bedacht!
    Liefs, Iris

  • Reply
    Manon
    1 april 2015 at 15:33

    Dit lijkt me lekkerder als gewone sauzcijzenbroodjes!

  • Reply
    Marloes
    1 april 2015 at 15:47

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Lisa
    1 april 2015 at 15:50

    Oooh, wat lekker <3

  • Reply
    Corinne
    1 april 2015 at 16:06

    Mmm dat ziet er lekker uit. Dat ga ik ook eens een keertje uitproberen.

  • Reply
    PatriciaKleijn
    1 april 2015 at 16:15

    Oee dat ziet er lekker uit zeg, deze ga ik met pasen eens proberen denk ik, bedankt voor de tip

  • Reply
    Manouk
    1 april 2015 at 16:16

    Ahhh het ziet er ZO lekker uit! En ik ben op dieet dus helemaal top dit.

  • Reply
    Esther
    1 april 2015 at 16:48

    Dit ziet er heerlijk uit! Denk dat ik dit binnenkort maar eens ga uitproberen. En wat een leuke theedoek van de HEMA! Waar komt dat bestek trouwens vandaan? Ben er al een hele tijd naar op zoek, maar kan het nergens vinden!

    • Reply
      Aranka
      1 april 2015 at 16:54

      Ik heb dat met een perspakketje gekregen als accessoires, ik heb dus geen idee waar het vandaan komt.

  • Reply
    Maaike
    1 april 2015 at 17:03

    Aan deze combinatie heb ik nog nooit eerder gedacht! Wauw, lijkt me echt heerlijk <3

  • Reply
    Eline
    1 april 2015 at 17:22

    Het ziet er super lekker uit en nu hoef je niet meer te kiezen ^^

  • Reply
    Chayenne
    1 april 2015 at 17:25

    Dit ga ik ook proberen! Lijkt me superlekker

  • Reply
    chucky1012
    1 april 2015 at 17:26

    Mmmmmm het ziet er zo lekker uit!
    Ik maak dit regelmatig met bladerdeeg ;-)

  • Reply
    femketje
    1 april 2015 at 17:27

    woahh lijkt me echt super lekker :D

  • Reply
    Iffy | DiaryOfAMua
    1 april 2015 at 17:38

    Wat een leuk recept!

    XO

  • Reply
    beautifulday4makeup
    1 april 2015 at 18:52

    Dat ziet er superlekker uit en volgens mij ook niet zo moeilijk om te maken

  • Reply
    Marjoleinee
    1 april 2015 at 19:24

    Wat een lekker receptje <3

  • Reply
    lucindainwonderland
    1 april 2015 at 20:42

    Dit ziet er heerlijk uit. Het beste van beide werelden samengevoegd. Helaas zwaar op dieet, maar er naar kijken kan altijd. xxx Lucinda

  • Reply
    Deisy
    1 april 2015 at 20:50

    Wauw, wat een heerlijke combinatie :-) Ziet er echt ongelooflijk lekker uit, dank je wel voor het delen van dit recept. X

  • Reply
    Femke
    1 april 2015 at 22:59

    Twee van mijn favoriete dingen in een! Dat kan alleen maar goddelijk zijn, bedankt voor dit recept!

  • Reply
    Joyce
    1 april 2015 at 23:53

    Wat onwijs leuk zeg dit!

  • Reply
    artisticstateofmind
    2 april 2015 at 00:55

    Wat een geweldig idee!

  • Reply
    Sarah
    3 april 2015 at 12:26

    Oeh deze zien er heerlijk uit!

  • Reply
    Priscilla
    4 april 2015 at 19:47

    Klinkt lekker! Ik ben momenteel zelf helemaal fan van pizzacroissants.

  • Laat een reactie achter