Ik ben gek op croissantjes en ik ben gek op saucijzenbroodjes. Als ik een snelle hap wil halen, haal ik eigenlijk wel één van beiden. Een lekker warm saucijzenbroodje bij een Kiosk of een croissantje bij de Albert Heijn, jum. Speciaal voor de Paasbrunch wilde ik eens wat anders proberen, ik kon het nergens op internet vinden dus misschien wordt het wel een grote flop, croissantjes met een saucijzenbrood vulling!
Wat heb je nodig?
- super croissant deeg
- 250 gram mager gehakt
Voor de gehakt op smaak te maken:
- zout
- peper
- curry
- ketjap
- BBQ kruiden
- cajun kruiden
- paneermeel
Zo maak ik altijd mijn gehakt klaar en dat vind ik lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk, maak het gewoon zoals jij het gehakt het lekkerste vind.
Als eerst beginnen we met het gehakt op smaak te maken. Zoals ik zei, doe dat op jouw favoriete manier, dat is natuurlijk voor iedereen anders. Daarna kan je de oven alvast voorverwarmen op 200 graden.
Ik heb gekozen voor het croissant deeg van Danerolles, hier kan je 6 croissantjes van maken. Verdeel het gehakt in zessen en draai hier een soort van worstjes van en leg deze op het deeg en rol er dan een croissant van. Geen idee waarom, maar het lukt mij dus nooit met deze dingen een echte mooie croissant te maken, jullie wel?
Daarna bakken we de croissant saucijzenbroodjes af op 200 graden gedurende 18 tot 20 minuten, even spieken wanneer ze mooi bruin zijn geworden. Het gehakt is dan ook goed gaar. Gebruik wel zo mager mogelijk gehakt, anders worden de croissants van binnen heel vettig, niet dat dat vies is maar dan worden niet niet helemaal lekker knapperig.
Hmm en de geur is echt heerlijk, ik krijg meteen zij in een croissantje!
De leuke theedoek is trouwens van de HEMA die kreeg ik van de week toegestuurd, ze zijn er in allerlei vrolijke kleuren met streepjes en ruitjes. Per twee kosten ze € 5,95.
En zo zien ze er dan aan de binnenkant uit. Het zijn flinke jongens die behoorlijk vullen. Na twee van deze croissantjes zit je ook echt wel vol.
Ze zijn trouwens warm en koud heel erg lekker te eten. Warm zijn ze lekker knapperig, maar stiekem vind ik ze koud lekkerder qua smaak.
Ik vond ze heel erg lekker en zeker geslaagd om te maken, eens wat anders dan bladerdeeg waar het anders mee gemaakt wordt. Het is zeker een aanrader om een keertje voor de lunch te maken, of het nou Pasen is of niet. Eetsmakelijk.
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
26 reacties
Ah super leuk idee voor Pasen inderdaad! Ziet er heerlijk uit! <3
Yum yum, zelf gemaakt lijkt me dit nog het allerlekkerst!
Het ziet er wel lekker uit! Proef je de zoete smaak van het croissantje goed, want dat zou ik wat minder vinden. Leuk bedacht!
Liefs, Iris
Dit lijkt me lekkerder als gewone sauzcijzenbroodjes!
Ziet er heerlijk uit!
Oooh, wat lekker <3
Mmm dat ziet er lekker uit. Dat ga ik ook eens een keertje uitproberen.
Oee dat ziet er lekker uit zeg, deze ga ik met pasen eens proberen denk ik, bedankt voor de tip
Ahhh het ziet er ZO lekker uit! En ik ben op dieet dus helemaal top dit.
Dit ziet er heerlijk uit! Denk dat ik dit binnenkort maar eens ga uitproberen. En wat een leuke theedoek van de HEMA! Waar komt dat bestek trouwens vandaan? Ben er al een hele tijd naar op zoek, maar kan het nergens vinden!
Ik heb dat met een perspakketje gekregen als accessoires, ik heb dus geen idee waar het vandaan komt.
Aan deze combinatie heb ik nog nooit eerder gedacht! Wauw, lijkt me echt heerlijk <3
Het ziet er super lekker uit en nu hoef je niet meer te kiezen ^^
Dit ga ik ook proberen! Lijkt me superlekker
Mmmmmm het ziet er zo lekker uit!
Ik maak dit regelmatig met bladerdeeg ;-)
woahh lijkt me echt super lekker :D
Wat een leuk recept!
XO
Dat ziet er superlekker uit en volgens mij ook niet zo moeilijk om te maken
Wat een lekker receptje <3
Dit ziet er heerlijk uit. Het beste van beide werelden samengevoegd. Helaas zwaar op dieet, maar er naar kijken kan altijd. xxx Lucinda
Wauw, wat een heerlijke combinatie :-) Ziet er echt ongelooflijk lekker uit, dank je wel voor het delen van dit recept. X
Twee van mijn favoriete dingen in een! Dat kan alleen maar goddelijk zijn, bedankt voor dit recept!
Wat onwijs leuk zeg dit!
Wat een geweldig idee!
Oeh deze zien er heerlijk uit!
Klinkt lekker! Ik ben momenteel zelf helemaal fan van pizzacroissants.