Confessions of a beauty guru

Tijd voor weer een tag! Dit maal de tag: confessions of a beauty guru. Ik wil mezelf absoluut geen beauty guru noemen, maar de tag vond ik wel heel erg leuk en dan kunnen jullie ook weer wat meer over mij te weten komen en wat ik van sommige dingen vind en hoe ik over sommige dingen denk over de site. Laten we snel naar de vragen gaan!

Hoeveel uur per week besteed je aan het opnemen/bewerken van video’s?
Het opnemen en bewerken van video’s eigenlijk niet heel erg veel. Ik neem niet heel erg veel filmpjes op maar probeer het toch wel één keer per week, maar eigenlijk alleen als ik een leuk idee heb. Het is niet voor mij een must om nú die video op te moeten nemen. Maar ik ben zeker wel een half uur bezig met filmen en alles goed neer zetten en dan ongeveer weer een half uurtje met bewerken. Ik knip eigenlijk nooit in mijn filmpjes omdat ik het dan spontaner over vind komen.

Spaar je of geef je liever je geld uit?
Sommige mensen vragen wel eens of ik nog handen heb, ik ben echt iemand die graag zijn geld wil uitgeven. Maar de laatste tijd probeer ik wel een beetje te sparen omdat ik mijn site wil optimaliseren en dat kost natuurlijk behoorlijk wat geld (denk aan nieuwe layout, apparatuur en dergelijke)

Wanneer is het voor jou het makkelijkst om te filmen?
Overdag wanneer er niemand thuis is. Dan heb ik aardig goed licht en niemand die me kan storen. Het wil nog wel eens zo zijn dat ze in huis bezig zijn en er vervelende geluiden op de achtergrond komen of er mensen te onpas mijn kamer binnen stormen.

Wat maakt het voor jou makkelijk om tegen de camera te praten?
In het begin vond ik dit best wel moeilijk, ik voelde me een beetje belachelijk. Maar hoe meer je het doet hoe meer vertrouwen je er eigenlijk in krijgt. Bij mij is een puntje van aandacht nog wel eventjes om in de lens te kijken in plaats van op mijn schermpje.

Wat is jouw slechtste make-up gewoonte?
Het heel vaak niet verwijderen van make-up voor het slapen gaan. Tsja als ik mijn bed zie wil ik gewoon echt gaan slapen.

Wat is een quote waarvan jij denkt: de hele wereld moet hier naar leven?
Smile and the world will smile back to you.

Hoe lang doe jij er elke dag over om je klaar te maken?
Oh, deze is leuk. Mijn wekker gaat om half 8 en daarna spring ik meteen onder de douche, was mijn haren, zeep mezelf in en scheer mezelf. Daarna jump ik eronder vandaan, verzorg mezelf van een complete look en doe mijn haar en dergelijke. Om 8 uur sta ik dan beneden en eet ik snel mijn ontbijt op en om half 9 ben ik dan op school. Dus al met al een half uurtje.

Wat is je favoriete YouTube-video?
Op dit moment Skyfall van Adele. Het nummer staat niet in Spotify dus ik draai hem maar grijs op Youtube.

Welke YouTuber verdient volgens jou meer kijkers/abonnee’s?
Ikzelf! Nee grapje, ik weet het eigenlijk niet, ik ben helemaal niet actief op youtube.

Wat is een ding waarnaar je heel erg uit kijkt?
Mijn nieuwe layout keek ik tot vrijdag heel erg naar uit. Nu kijk ik uit naar volgende week, want ik ga namelijk een half jaar voor mijn eigen website stage lopen. In overleg met school heb ik een unieke kans gekregen om mijn site te laten groeien en er een echte onderneming van te gaan maken. Dus over een week ga ik fulltime voor ByAranka aan de slag! En ik kijk heel erg uit naar grote samenwerkingen die er aan komen maar op dit moment nog niks over kan zeggen.

Wat is je meest awkward filmmoment?
Ik was een keertje ontzettend verkouden en nam een filmpje op. Had al een loopneus en moest al niezen, en ja hoor daar ineens was ‘de nies’ alles zat eronder en dat leverde niet echt een smakelijk beeld op. Ik heb het beeldmateriaal maar verwijderd, haha!

Hoelang doe je erover om je voor te bereiden als je een video gaat opnemen?
Niet eigenlijk, ik doe het gewoon spontaan. Pak mijn camera en statief en filmen maar.

Draag je nu, of tijdens het opnemen van je video’s, een spijkerbroek of stiekem toch een jogging- of pyjamabroek?
Als ik een filmpje opneem op mijn lazy sunday doe ik vaak wel een net shirtje aan maar zit ik vaak wel in een jogging- of pyjamabroek. Als ik gewoon weg ben geweest zit ik natuurlijk in gewone kleren.

Waar ben je het meest trots op?
Wat ik allemaal bereikt heb met mijn blog, ik ben natuurlijk niet ontzettend groot maar voor mijn doen ben ik echt al heel erg ver. Komen prachtige samenwerkingen aan, school ondersteunt me helemaal, ik sta in de Viva 400 en ga zo maar door. En ik ben ook ontzettend trots dat jij elke keer weer terug komt op mijn site, want daar doe ik het natuurlijk allemaal voor!

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Marjolein
  11 november 2012 at 15:41

  Leuk om te lezen! Haha, dat meest akward filmmoment, jakkiee! :’)

 • Reply
  Hester
  11 november 2012 at 15:57

  Echt een hele leuke tag, of nouja, ik vind je antwoorden heel leuk! Ik plak vaak een briefje op mijn deur als ik film, want één keer kwam mijn moeder binnen en toen knipte ik nog niet in video’s dus hoorde je zo ‘ja, eh, mam, doei’ lol. Als het nu gebeurt, knip ik het er gewoon uit. En ik kan écht niet slapen met make-up op, ik moet per se met milk en lotion en een crème opdoen, anders kan ik niet ‘fris’ slapen… Maar ik snap je wel! Die quote vind ik trouwens ook heel mooi, en wów jij kan snel aankleden en alles. Oké dit is een lange comment, maar ik wilde ook nog even zeggen dat ik het echt zo leuk vind dat je full time kan gaan bloggen (voor even, of nouja een halfjaar is lang!), aaah. :D

 • Reply
  kelly
  11 november 2012 at 15:59

  Wat gaaf dat je voor je eigen site mag stagelopen!

 • Reply
  Anne-Floor
  11 november 2012 at 16:00

  Leuke tag! Haha dat awkward filmmoment, iehh :P

 • Reply
  Mariska
  11 november 2012 at 16:10

  Wat gaaf dat je voor je eigen site mag gaan stage lopen zeg! :) erg leuk! Zo ben je toch ook met je grootste hobby bezig en leer je enorm veel.

 • Reply
  Jesdiny
  11 november 2012 at 16:13

  Wat leuk om te lezen. Echt super tof dat je voor je eigen site stage mag lopen. Fijn dat school daaraan meewerkt en het support. Heel veel succes!

 • Reply
  Esmay
  11 november 2012 at 16:26

  Echt heel tof om te lezen! En je mag ook zeker trots op jezelf + je blog zijn!

 • Reply
  teddlicious
  11 november 2012 at 17:10

  Wat leuk dat je voor een half jaar fulltime gaat bloggen!

 • Reply
  Jana
  11 november 2012 at 18:16

  Leuk om te lezen :D x

 • Reply
  dita
  11 november 2012 at 18:35

  Leuke tag!

 • Reply
  martinaa89
  11 november 2012 at 18:48

  ieeehhhl de nies hahaha

 • Reply
  beautybysacha
  11 november 2012 at 21:28

  Leuke tag! Dat awkward moment… bah haha!
  Ik vind dat je de vragen leuk hebt beantwoordt!

 • Reply
  Anne Solveig
  11 november 2012 at 22:04

  Leuk dat je zo open bent! Je layout is ook heel mooi :)!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  11 november 2012 at 22:20

  Wat een leuke tag zeg! En wat goed dat school je deze kans geeft. Heel veel succes en plezier daarmee.

 • Reply
  Lisanne
  11 november 2012 at 23:19

  Super leuk om te lezen Aranka!

 • Reply
  Alyssa
  12 november 2012 at 10:50

  Wat een leuke tag! Misschien dat ik deze binnenkort een keertje overneem :-)

 • Reply
  Charlotte
  12 november 2012 at 18:06

  Heel erg leuk!
  Ik heb hem gefilmd en toevallig had ik je daar ook getagd hihi!
  xxxx

 • Reply
  Nannick
  12 november 2012 at 19:38

  Leuk artikel.Super leuk dat je een week full time mag bloggen :D

 • Reply
  beautyblogangelique
  12 november 2012 at 22:23

  Leuke tag en leuke antwoorden:-)

 • Reply
  Sophia
  27 november 2012 at 18:26

  Dit vind ik zo’n leuke tag!

 • Laat een reactie achter