Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column: De eerste keer… Op internetdate!

Een vriendin en ik waren laatst aan het brainstormen wat nou leuk en uniek voor mijn website zou zijn. Ze vertelde me dat ze graag schreef en persoonlijke dingen verhalen deelde. Samen kwamen we op het idee van een column! Beiden vinden we het heel spannend wat jullie ervan vinden, dus geef graag je mening! Hier komt ‘ie dan. De eerste keer op internetdate!

Ik ben gek op schrijven en samen hebben Aranka en ik een manier gezocht om mijn schrijven te betrekken in haar blog. Dit is wat we hebben bedacht: een column met als terugkerend thema ‘De eerste keer…’.  Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Sinds enige tijd sta ik ingeschreven op een datingwebsite. Waarom? Ik ben het helemaal zat om vrijgezel te zijn en kom maar geen leuke jongen tegen in mijn dagelijks leven. De ‘business’ waar ik in werk bestaat misschien wel voor 90% uit vrouwen en in de kroeg durf ik mannen niet zelf aan te spreken. Internetdating is modern, geheel vrijblijvend en erg spannend!

Nu moet ik bekennen dat ik niet direct met een jongen af zal spreken, want dat vind ik ook erg eng. Als ik een jongen na wat mailcontact nog steeds interessant vind, raap ik al mijn moed bij elkaar om met hem af te spreken. Zo ook met Joost. Leuke foto op zijn profiel, gezellig gesprek via de mail en hij lijkt over kwaliteiten te beschikken die ik wel belangrijk vind in een vent. Ik had Joost al gewaarschuwd voor mijn afwachtende houding en hij stelde voor om de date dan op korte termijn te plannen, zodat ik er ook niet meer onder uit zou kunnen komen. Door deze assertieve houding, raakte ik alleen maar meer onder de indruk van hem en hebben we een date gepland voor een paar dagen later.

Overdag moest ik gewoon werken en ’s avonds zou hij met de auto naar mij toe komen en dan samen naar de stad voor een drankje. Niks mis met dat plan, dacht ik zo. De hele dag waren we gewoon een beetje aan het whatsappen, toen hij liet doorschemeren dat hij wel van meisjes hield die jurkjes en hakken dragen. Sorry, maar ik ben echt niet het type meisje-meisje! De eerste twijfels ontstonden, maar ik vond het lullig om hem toen nog af te blazen.

Stijf van de zenuwen wachtte ik tot de bel ging. Ik deed open en daar stond een leuke, normale jongen. Het was een van de eerste echt koude avonden van afgelopen winter en dik ingepakt stapten we op mijn fiets. Hij voorop en ik achterop natuurlijk, precies zoals het hoort. De drankjes in de stad waren erg gezellig en er vielen niet echt ongemakkelijke stiltes, iets waar ik vooraf erg bang voor was. Toch merkte ik al snel dat ik geen klik had met Joost. Op de terugweg vroeg ik hem: ‘En? Hoe is je eerste internetdate bevallen?’. Hij vroeg me: ‘ Is het al afgelopen dan?’. Zonder verdere betekenis achter zijn vraag te zoeken kwamen we aan bij mijn appartement. Ik vroeg hem of hij nog even binnen wilde komen om op te warmen met koffie of thee en hij had wel zin in een kopje thee.

Eenmaal op mijn bank werd het steeds ongemakkelijker… Hij staarde naar me en raakte me telkens even aan. Toen hij me zoende dacht ik; ‘Nouja, why not, het is al even geleden!’ en ging ik er in mee. Maar toen gleden zijn handen naar mijn borsten en compleet overrompeld duwde ik hem van me af. ‘Gozer, ik weet niet wat jij van plan bent, maar dat gaat echt niet gebeuren!’. Zijn reactie? ‘ Maar je hebt me toch binnen uitgenodigd?’. Ik was flabbergasted! Oké, misschien had ik hem niet terug moeten zoenen, maar sinds wanneer betekent het direct SEKS als ik iemand binnen uitnodig? Zo werkt het misschien op televisie en in films, maar toch niet in real life?! Maar het werd nog frappanter! Vervolgens probeerde hij ‘ af te dingen’. Serieus, hij wilde onderhandelen of er dan bepaalde handelingen wel uitgevoerd konden worden.  Na een ongemakkelijke discussie zijn we samen tot de conclusie gekomen dat hij beter kon vertrekken…

Toen hij weg was voelde ik me verschrikkelijk. Ik voelde me onzeker en smerig. Gelukkig stelde een vriend voor om samen naar de kroeg te gaan en heb ik me daar vervolgens helemaal lam gezopen om het voorval uit mijn hoofd te zetten!

Dames, een eerste keer zou geen eerste keer zijn, als ik hier geen les van geleerd had! Ik was naïef en heb verkeerde verwachtingen gewekt bij deze jongen, dat zag ik de volgende dag in. Tegelijkertijd was hij natuurlijk nooit echt uit geweest op een relatie en heeft hij me dus keihard voorgelogen. Ik heb geluk gehad dat het zo is gelopen. Jezus, ik besefte me later dat ik wel verkracht had kunnen worden in mijn eigen huisje!

Tot slot een aantal tips voor de meiden die ook willen gaan internetdaten:
– Spreek nooit bij je huis af, ook niet als ‘startpunt’ van de date.  Straks heb je een of andere gekke stalker aangetrokken en dan wil je echt niet dat hij precies weet waar je woont!
– Nodig een jongen niet binnen uit na de date zonder duidelijk te zijn over je bedoelingen.
– Vertel iemand (vrienden, familie) dat je een date hebt, wanneer, waar en met wie. Gewoon veiligheidsmaatregelen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. Ik heb mijn vriendje ook leren kennen via internet!
  De eerste keer dat we afspraken ging mijn vader mee naar het station ( want het kon ook een oude man zijn ofcourse!) En het was hem echt! Daarna zijn we naar mijn huis toe gegaan en hebben we gepraat enzo! En het ging heel erg goed! We spraken vaker op! En nu zijn we al weer 4 jaar samen!

 2. Ik ken mijn vriend via internet en we zijn al bijna 8.5 jaar samen :3 ik was 14 en naief genoeg om er alleen mee af te spreken.. gelukkig was het geen veel te oude man maar een super leuke 17jarige jongen, precies zoals ik had verwacht ♡

 3. Leuk stukje! Ik heb mijn vriend ook leren kennen via internet, via zijn toenmalige website met forum over Rollercoaster Tycoon, hahaha! Inmiddels wonen we 5 jaar samen en in Oktober dit jaar hebben we 10 jaar :) <3

 4. Leuk om te lezen!! Ik ken mijn geliefde ook via internet. Maar dan via een online spel. Na maanden elkaar te hebben gesproken via msn en sms hebben we afgesproken in Duinrell. Inmiddels wonen we samen en zijn we al meer dan 5 jaar bij elkaar. ^_^

 5. Leuke (nouja…) column! Goed om te lezen dat lang niet alle internetdates verkeerd aflopen. Ik ken mijn vriend ook via internet. Al drie jaar samen! Ik las laatst een artikel dat stellen die elkaar via internet leren kennen veel langer bij elkaar blijven dan stellen die elkaar inde kroeg leren kennen. Zal het toch wel ergens goed voor zijn :)

 6. Interessant artikel is dit! Leuk en boeiend om te lezen. Het lijkt me best eng om voor de eerst keer af te spreken. Maar als het klikt, waarom niet ;)

 7. ik heb alleen maar negatieve ervaringen met mensen over internet leren kennen, altijd bijbedoelingen…, dus blijf ik veel liever single tot ik iemand in mijn dagelijkse omgeving leer kennen want ik heb niet meer het gevoel dat ik een relatie MOET hebben. Wat komt, dat komt ^^

 8. Wauw wat heftig, zeg! Gelukkig heb ik al een vriend, maar over internetdaten ben ik zelf ook al vrij sceptisch. Dit soort dingen zijn namelijk precies waar ik bang voor ben!
  Gelukkig is het op zich nog goed afgelopen :)

  Leuke column trouwens!

  Love,

  Rowan

 9. Leuk geschreven! Al is het verhaal zelf natuurlijk niet zo leuk. je moet altijd oppassen met mensen die je kent via internet, brrrr! Ik heb een paar keer wel afgesproken met mensen die ik ken via internet, niet qua daten ofzo, maar dat is gelukkig allemaal goed gegaan, ik was namelijk nooit alleen

 10. Je zal nu misschien wat achterdochtiger zijn geworden door deze persoon.
  Toch zullen er wel jongens zijn die het oprecht menen!
  Maar ja, waar zijn ze en ze moeten het waarschijnlijk bekopen door de slechte!

 11. Leuke column! Dit is precies waarom ik nooit af durf te spreken met mensen van internet, je weet nooit echt zeker wat voor soort persoon het is en het kan toch best gevaarlijk zijn.
  Ik vind trouwens niet dat jij verkeerde verwachtingen had gewekt hoor, eerder omgekeerd! Die jongen was alleen op een one night stand uit en ging er vanuit dat jij dat even ging geven, alleen omdat je hem naar binnen uitnodigde voor een kopje thee! Dan liggen die verkeerde verwachtingen toch puur bij hem!

 12. Leuke column! Ik heb ooit één internetdate gehad. Dat was met een jongen met wie ik een hele nacht (letterlijk!) heb gechat. Ik had met hem afgesproken op het station, en toen bleek hij heel anders, zowel uiterlijk als innerlijk. Hij had nergens zin in en was heel verlegen. Na 4 uur heb ik hem weer gelukkig op het station afgezet. Het was meteen mijn laatste internetdating-ervaring.

 13. Wat grappig dit zo te lezen, je schrijft ontzettend leuk! Ik heb meerdere malen mensen van het internet ontmoet en daar heb ik een hoop leuke vriendschappen aan overgehouden. Misschien is het met internetdating wat anders, maar wel knap dat je er toch voor bent gegaan!
  Lesson learned denk ik dan maar (:

 14. Wat een leuke column, erg leuk geschreven! Daarnaast vind ik het goed dat er aandacht wordt besteed aan internetdaten, want zo veilig is dat niet. Goed dat meiden worden gewaarschuwd voor de gevaren! Echt een topartikel!
  Ik kijk uit naar de volgende column van de eerste keer…

 15. Erg leuk, zo’n column! En wat een zak zeg.. Je kan dat inderdaad echt niet meteen verwachten wanneer je iemand binnen vraagt. Heb je nog meerdere (en dan wel succesvolle) ‘internetdates’ gehad?

 16. Vooral de tips aan het einde zijn erg goed, iets dat iedereen zou moeten volgen. Jammer dat je online dating ervaring zo tegengevallen is! Heb je het nog vaker geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *