Column: De eerste keer… Harsen bij de schoonheidsspecialiste!

Mijn vriendin Vera maakt de leukste dingen mee en deelt deze in columns op mijn blog. Omdat de vorige ontzettend leuk werd gevonden komt hier de volgende! Oké, misschien een iets minder spannend onderwerp dan internetdaten, maar een eerste keer is een eerste keer!

Maandagochtend ga ik op vakantie, naar Tenerife, 10 dagen all inclusive samen met een goede vriend. Ik slaap al de hele week slecht omdat ik er gewoon zó veel zin in heb en constant dingen bedenk die ik mee moet nemen.

Elke avond stappen, een beetje cultuur snuiven en natuur bekijken en natuurlijk lekker relaxen aan het strand of het zwembad bij het hotel. Het enige waar ik me een beetje onzeker over voel, zijn die altijd aanwezige en zeer vervelende bultjes na het ontharen.

Ik heb altijd al veel last gehad van bultjes na het scheren en op vakantie is dat nog véél erger, omdat ik me dan vaker scheer, je loopt immers elke dag in een bikini. Ik heb het dan over mijn oksels en bikinilijn, want mijn benen kan ik zo vaak scheren als ik wil zonder er last van te krijgen. Daarom heb ik twee weken geleden besloten om mijn oksels en bikinilijn eens te laten harsen bij een schoonheidsspecialiste. Na wat zoek en vergelijkwerk op internet heb ik een salon gevonden die mij wel aansprak en een afspraak gemaakt voor 2 weken later. Je mag je dan ook 2 weken niet scheren, omdat de haren lang genoeg moeten zijn voor de hars om er grip op te hebben.

Wat was ik blij dat ik vandaag eindelijk aan de beurt was! Mijn ‘grasveld’, zoals er vaak naar gerefereerd wordt in onze vriendengroep, jeukte al een paar dagen als een malle! Natuurlijk was ik ook wel een klein beetje zenuwachtig, want zeg nou zelf.. Ook al hebben die specialistes al zo veel mensen gezien, het is toch wel een beetje raar dat je daar met je benen wijd gaat liggen. Mijn moeder was met me mee voor wat geestelijke steun en een eventuele hand om in te knijpen. Mijn moeder kan nogal een kletskous zijn en ik denk dan ook dat ze de schoonheidsspecialiste meer van haar werk afleidde dan dat ze mijn gedachten van de pijn afleidde.

Ze vroeg me om mijn schoenen en broek uit te doen en op de (zeer comfortabele) stoel te gaan liggen. We gingen dus beginnen met mijn bikinilijn. Ik moest zelf mijn string aan de kant houden en aangeven tot hoe ver ik mijn bikinilijn onthaard wilde hebben. Ik heb er voor gekozen om echt puur en alleen de bikinilijn te doen, want de rest ‘downunder’ kan ik wel zonder al te veel problemen scheren. Ze ontsmette eerst de huid, vervolgens bracht ze de warme hars aan en toen was het TJAKKAAA. Auw, dat deed even pijn. Maar ik moet zeggen dat de pijn ook heel snel weer weg was. Daarna wordt het gebied schoongemaakt om te ontdoen van harsresten en een verkoelende lotion aangebracht. Zo ook aan de andere kant en daarna waren mijn oksels aan de beurt. Ik had eigenlijk verwacht dat de bikinilijn pijnlijker zou zijn dan de oksels, maar het tegengestelde is waar. Bij mij in elk geval. Na het harsen van mijn oksels moest ik dan ook nog even een koele doek onder mijn armen klemmen. Mijn moeder was al die tijd in een zeer boeiend gesprek verwikkeld met de schoonheidsspecialiste over Indonesië.

Ik ben best blij met het resultaat, alhoewel ze nog wel een haartje her en der heeft laten zitten. Het is denk ik ook onmogelijk om ze allemaal mee te pakken, dus deze trek ik er zelf met een pincet uit als mijn huid weer tot rust gekomen is. In principe wordt hier 24 uur voor aangehouden. 24 uur geen deodorant of een middel met parfum daar gebruiken en 24 uur niet in de zon liggen, want daar kan je pigmentvlekjes van krijgen.

Ik kan nog niet zeggen of ik het vaker zal laten doen, want ik wacht eerst even af hoe lang de haartjes daadwerkelijk weg zullen blijven. Als ik dit lang genoeg vind, ga ik dit zeker vaker doen voorafgaand aan een vakantie. Gewoon zomaar vind ik het allemaal iets te veel gedoe om overal rekening mee te houden; 2 weken niet scheren, 24 uur na de behandeling geen middelen gebruiken en in de zon liggen.. en het geld natuurlijk. Ik heb 34 euro betaald, 17 voor zowel de oksels als bikinilijn.

Niet echt een les geleerd van deze ‘eerste keer’, maar wellicht trekt mijn ervaring jullie ook nèt over de streep als jullie nog twijfelden om het te laten doen! Wat mij betreft hoef je het om de pijn in elk geval niet te laten, omdat het maar van korte duur is.

 

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Laura
  7 juli 2013 at 15:14

  Ik denk dat ik het eerst zelf eens wil proberen. ;)

 • Reply
  BeautyReviews
  7 juli 2013 at 15:15

  Ik heb dit nog nooit bij een schoonheidsspecialiste laten doen… Lijkt me een erg pijnlijke zaak…

 • Reply
  Ashleey
  7 juli 2013 at 15:17

  Wat knap!

 • Reply
  martinaa89
  7 juli 2013 at 15:47

  Ik ging het laatst epileren….. Auwwwwww

 • Reply
  Lisa
  7 juli 2013 at 16:12

  Ik epileer eigenlijk altijd zelf met mijn ladyshave :)

 • Reply
  Eveline
  7 juli 2013 at 16:34

  Hars mijn oksels en bekinilijn altijd zelf. Als je der aangewend bent doet het niet meer zoveel pijn.

 • Reply
  femketje
  7 juli 2013 at 17:01

  Ik doe het altijd zelf ;3

 • Reply
  Sheela
  7 juli 2013 at 18:40

  Ik wil het ook een keer laten doen maar ik blijf het maar uitstellen. Voorlopig doe ik het gewoon zelf x

 • Reply
  Kim
  7 juli 2013 at 19:58

  Ik heb het nog nooit laten doen, doe het altijd gewoon zelf en dat gaat allemaal best :)

 • Reply
  Hester
  7 juli 2013 at 20:07

  Leuk artikel, ik zou het alleen echt geen column willen noemen. Ik denk eerlijk gezegd dat je dat beter uit de titel kan halen, want dit is meer een normaal artikel waarin iemand ervaringen deelt.

 • Reply
  Claudia
  7 juli 2013 at 21:06

  ah ik wil het ook een keer proberen, álles down under (sommige plekjes kom je gewoon lastig bij ;p), maar vooral dat voorafgaand niet scheren en de prijs houden me tegen.

 • Reply
  jorine
  7 juli 2013 at 21:31

  ik heb mijn oksels een paar keer door de schoonheidsspecialiste laten doen en nu doe ik het zelf, maar ik durf de bikinilijn niet aan. nu moet ik wel zeggen dat ik goddank niet zo heel veel heb zitten daar ;)

 • Reply
  beautytalkblog
  7 juli 2013 at 22:24

  Ik liet ooit mijn oksels harsen bij een schoonheidsspecialiste en ik had brandwonden!! Nooit meer!!
  Eefje

 • Reply
  Charlotte
  7 juli 2013 at 23:05

  Wtf dat klinkt niet heel erg als professioneel waxen… Een stoel ipv behandeltafel, zelf je string aan de kant houden, je lies in 1x ontharen ipv in stukjes, niet eens even de service om de laatste haartjes te epileren… Bij Delete heb je die service wel voor hetzelfde geld! En dan ook nog een stressbal voor tijdens de behandeling.

 • Reply
  info@beautyfreak.nl
  8 juli 2013 at 08:35

  Laat me eraan herinneren dat ik het voor het eerst iemands oksels moest harsen. Het bloedde er ook nog eens bij en ik was helemaal in paniek, totdat de lerares zei dat ik het perfect had gedaan en dat het volkomen normaal was de eerste keer.

  Persoonlijk vind ik het wel apart dat ze de overige haartjes die nog zijn blijven zitten na het harsen, laten zitten. Zeker voor dat geld, jeetje.

 • Reply
  Vanessa
  8 juli 2013 at 10:12

  Wat leuk geschreven! Harsen lijkt mij ook erg pijnlijk.

 • Reply
  Joyce
  8 juli 2013 at 11:00

  brr ik ben absoluut geen fan van harsen! Geef mij maar een ladyshave haha

 • Reply
  Wendy
  8 juli 2013 at 11:50

  Leuk artikel om het te lezen. Helaas ben ik geen fan van harsen, klinkt veels te pijnlijk. Nee, geef mij maar een ladyshave :)

 • Reply
  MySimplySpecial
  8 juli 2013 at 12:23

  Hm, lijkt me pijnlijk!

 • Reply
  ik
  8 juli 2013 at 22:26

  Geen haar op mijn (zelf in te vullen) die er aan denkt om te gaan harsen.

 • Reply
  Roxanne
  10 juli 2013 at 23:02

  de gedachte om mijn bikinilijn te laten harsen voor onze vakantie in oktober (toevallig ook naar Tenerife!) speelt ook al een tijdje door mijn hoofd. Ik bedoel, geen gedoe met scheermesjes e.d., klinkt toch goed? Alleen het idee dat het veel pijn doet maakt me aan het twijfelen

 • Reply
  Danielle
  8 augustus 2013 at 12:22

  Na het lezen van je artikel moest ik hierop even een antwoord geven, omdat ik zelf een Beautysalon heb en dagelijks klanten hars incl. de brazilian wax. Ten eerste als je via http://www.anbos.nl een schoonheidsspecialiste opzoekt weet je altijd dat je goed en professioneel geholpen wordt. Zelf vindt ik het raar om eerst met je bikinilijn te beginnen, dit uit hygiënische overweging. Als je goed harst komen alle haren mee, als er voor de eerste keer geharst wordt kan het zijn dat niet alle haren mee gaan maar die kan je eventueel met de pincet verwijderen, er blijven NOOIT haren achter. Het type hars waarmee men werkt is bepalend voor het eindresultaat en hoe vaak men harst. Je kan na 1 keer niet zeggen dat je haren langer weg blijven, aangezien haren verschillende haargroeifases hebben, dit vertel je ook altijd aan de klant. Daarbij om de haren te laten groeien is afhankelijk p.p een halve centimer haar is voldoende om te harsen, dus je hoeft geen 2 weken te wachten met je haren te laten groeien. Na het harsen geen zon, bodylotion, deodorant, voor oksels kan je ook de avond van te voren na het douchen je oksels in spuiten met therme zodat je zweetklier even wordt stilgelegd voor een week omdat je even geen deodorant mag gebruiken. Geen zon is vanwege pigementatievlekken die zich kunnen ontwikkelen en je kan je voorstellen dat je even voorzichtig om moet gaan met je huid omdat je met geweld de haren eruit trekt. Pas na enkele keren harsen, ga je resultaat zien. Je huid is zachter, gladder en mooier bij je oksel en bikinilijn. Mijn klanten willen nooit meer scheren. Ik hoop dat je in het vervolg naar een gespecialiseerde anbos schoonheidsspecialiste gaat, zodat het goed en professioneel gebeurd.

  Met vriendelijke groet,

  Danielle Rommers

  Beautysalon Schagen

  • Reply
   Nikita
   10 juli 2014 at 18:25

   Zelf zie ik niet helemaal waarom je niet eerst met bikinilijn zou beginnen? Een hygiënische schoonheidsspecialiste zorgt er namelijk voor dat ze de roller op het harspatroon verwisselt en niet nog een keer gebruikt. Uit jou verhaal maak ik dus op dat jij dit wel doet en je het daarom “andersom” zou doen uit hygiënische overweging. Het verhaal van een zweetklier stil leggen lijkt me trouwens minder goed voor je dan je oksel gewoon even 24 uur met rust te laten, je zou in die 24 uur (mocht het echt erg zijn) de Ph Neutral deodorant kunnen gebruiken. En waarom kan je na 1 keer harsen niet zeggen dat de haren langer wegblijven? De haartjes worden met haarwortel verwijderd, dit betekent dus dat de haartjes (ook na 1 keer) weldegelijk langer wegblijven.

   • Reply
    Em
    16 augustus 2015 at 18:57

    Ik denk dat Danielle bedoeld dat sommige haartjes die niet doorgekomen waren of te kort waren bij het harsen sneller doorkomen omdat ze niet helemaal met wortel verwijderd waren.

 • Reply
  José
  18 augustus 2015 at 10:16

  Hartstikke leuk stukje! Ik heb wel een kleine opmerking bij het “te veel gedoe”: het is natuurlijk alleen de eerste keer dat je twee weken niet moet scheren, daarna maak je gewoon eens in de 3,5 week een afspraak en is tussendoor scheren helemaal niet meer nodig!
  Niet in de zon ca 30 uur is natuurlijk alleen hartje zomer een probleem, al die andere maanden dat je harst helemaal niet. Ik hars mezelf en anderen al jaren en vind juist dat het je veel gedoe scheelt elke dag!

 • Laat een reactie achter