Zoek
Sluit dit zoekvak.

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Maskers voor het gezicht, ik gebruik ze eigenlijk amper omdat ik het altijd zo een gedoe en gesmeer vind. Maar sinds kort gebruik ik steeds vaker een masker als ik lekker in bad lig te ontspannen. Terwijl ik wacht tot het bad is volgelopen smeer ik een masker op mijn gezicht en laat dat dan gedurende mijn baddersessie intrekken. Mijn vorige masker was op en ik trof dit masker van Clinique aan in mij kast en dat sprak me meteen aan. Weg met die grove poriën!

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Ik denk dat de meesten van jullie het merk Clinique wel kennen. Zelf vind ik het een prachtig merk met een luxe uitstraling. De producten van Clinique staan bekend om hun milde werking op de huid. En dan bedoel ik niet dat de producten heel licht werken, nee de producten zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid want Clinique belooft geen allergische reacties of dergelijke te veroorzaken. Zelf heb ik echt een olifantenhuid dus merk eigenlijk niet veel verschil, maar ik hoor heel veel mensen die echt heel enthousiast over dit merk zijn en hiervan alleen de producten gebruiken omdat ze hier wel tegen kunnen.

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Sinds een tijdje is het Pore Refining Solutions Charcoal Mask te koop van Clinique. Het schijnt de oplossing voor de behoefte aan een schoner gevoel te zijn. Ook is het Clinique’s eerste houtskool masker en het combineert een aantal werkzame kleisoorten met houtskoolpoeder voor een product dat de huid direct matteert en ontgift door haar te ontdoen van vuil en onzuiverheden. Het klinkt allemaal heel goed en eigenlijk word ik meteen enthousiast, want dit is wat ik zoek voor mijn huid!

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

De formule werd zo ontworpen dat hij mild maar effectief is, met een uitgebalanceerde mix van talgabsorberende kleisoorten en houtskool, die samen met hyaluronzuur zorgt voor prettig zachte huid, zonder trekkerig gevoel. Clinique’s Pore Refining Solutions Charcoal Mask verkleint de zichtbaarheid van poriën, vermindert glim en geeft de huid een schoon en fris gevoel. Ook heeft het masker een aantal effectieve ingrediënten:

  • Houtskoolpoeder wordt verkregen uit bamboe en werkt als een magneet. Het trekt vetten en fijnstof uit de huid en houdt de huid zo fris, schoon en puur.
  • Montmorilloniet, een kleisoort die rijk is aan mineralen, trekt de stoffen aan die de poriën kunnen verstoppen, zoals vuil, vet, dode huidcellen en fijnstof. Het helpt de zichtbaarheid van poriën minimaliseren.
  • Kaolin klei helpt olie, gifstoffen en vuil absorberen om de huid te zuiveren. Zacht en onder controle
  • Algenextracten gaan het opstapelen van talg in de poriën tegen en houden de talgkliertjes onder controle, dit voor een huid met een fijnere textuur.
  • Cafeïne, sucrose en hyaluronzuur maken de huid zacht en glad.

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Helaas kan ik nergens op de verpakking de ingrediënten vinden, maar gelukkig is internet mijn beste vriend. Want als een merk belooft mild voor de huid te zijn wil je natuurlijk wel de ingrediënten zien of dat echt klopt.

Ingrediënten:

Water/Aqua/Eau, Kaolin, Butylene Glycol, Bentonite, Montmorillonite, Polysorbate 20, PEG-100 Stearate, Glycerin, Charcoal Powder, Laminaria Saccharina Extract, Caffeine, Lecithin, Sucrose, Propylene Glycol Laurate, Ethylhexyl Glycerin, Caprylyl Glycol, Propylene Glycol Stearate, Sodium Hyaluronate, Dimethicone, Sorbitan Laurate, PEG-150 Distearate, Hexylene Glycol, Xanthan Gum, Galactoarabinan, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Iron Oxides.

Heel veel van de bovenstaande ingrediënten zie je terug komen in de lijst. Naar mijn idee ziet het er ook prima uit. Clinique vermeldt er trouwens wel bij dat het niet echt een geschikt masker is voor de droge en gevoelige huid die hun aanduiden met huidtype 1.

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Het masker is zoals ik al had verwacht met een klei en houtskool masker, zwart. Of eigenlijk meer grijzig om in de echte kleuren te blijven. Het masker voelt heel prettig aan en ruikt niet echt ergens naar, ja heel subtiel naar klei. Wist je trouwens dat in alle producten van Clinique geen parfum zit? Het masker verdeelt zich heel gemakkelijk over het gezicht en voelt eigenlijk een beetje aan als een dikke dagcrème, heel prettig.

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Je brengt het zwarte masker aan op een schoon gezicht of alleen op de vettere T-zone, vermijd daarbij de oogcontouren, zelf heb ik het wel vrij dicht onder mijn oog gedaan maar ervoer hierbij geen irriterende huid. Volgens de verpakking moet je het vijf tot tien minuten laten inwerken, na 10 minuten is het wel echt hard geworden. Ik heb er volgens mij 45 minuten mee in bad gezeten en dat kan ook prima zonder dag het vervelend aan gaat voelen. Je spoelt het masker af met warm water. Omdat het een kleimasker is, is het wel even een klus om het er goed af te krijgen. Aangeraden wordt het masker één tot twee keer per week te gebruiken. Ik doe het gewoon wanneer ik wil of zin in heb.

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Mijn huid voor het masker. Op mijn t-zone zie je vrij grove poriën en glans van vettigheid.

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Na het masker lijkt mijn huid iets roder, maar dat komt door mijn roze pyjama die ik draag. Wel zijn mijn poriën naar mijn idee minder geworden. Ook heb ik heel lang een matte huid gehad voor mijn doen. Ik had ’s avonds het masker aangebracht en de volgende dag merkte ik nog steeds dat ik een mattere huid had. Het doet zijn werk dus zeker goed!

Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Ik ben enthousiast over dit masker van Clinique. Het brengt makkelijk aan zonder al te veel te smeren, het voelt heel prettig op de huid en het heeft ook nog eens een goede werking. Het masker is te koop voor € 31,00 waar je 100 ml voor krijgt. Clinique is onder andere bij de Douglas, ICI Paris XL en de Bijenkorf te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Ik heb ook een vette huid met grove poriën en gebruik sinds een tijdje de producten van La Roche Posay, en dan natuurlijk die voor de vette huid, namelijk de ‘Effaclar’ lijn. Ik ben er heel tevreden over; de producten zijn betaalbaar, mild voor de huid, ik zie zeker resultaat (minder vette huid en langer mat) én ze zijn bij de apotheek verkrijgbaar! Echt een aanrader.

    1. Goede tip! Ik heb nu ook een hele lijn van Clinique gekregen voor de vette huid, daar ben ik ook erg benieuwd naar. Maar eerst mijn La Mer creme opmaken voor de vette huid, die is ook erg fijn! Alleen die prijs zal ik er nooit voor betalen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *