
Ik ben gek op brood, vooral op lekker brood. Ik besloot voor de lunch weer eens wat anders te maken, maar wel iets heel erg lekkers. Het is heel simpel om te maken en iedereen vind het vast lekker. Kijk snel verder want ik laat je zien hoe je deze heerlijk gevulde ciabatta maakt met kipfilet, groente, kaas en Boursin maakt!

Wat heb je nodig voor de gevulde ciabatta?
- Ciabatta brood
- Plakjes kipfilet
- Geraspte kaas
- Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
- Champignons
- Paprika
- Pijnboompitten
Je kan dit recept trouwens ook maken met een stokbrood of ander brood wat nog niet gesneden is, geef je fantasie de vrije loop!

Het eerste wat we doen is de ciabatta snijden. Dit doen we door snedes te maken van ongeveer 1,5 centimeter van elkaar en snij het brood niet helemaal door, de plakken moeten vast blijven zitten. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

Als het brood gesneden is vullen we het met de Boursin, stukjes paprika, plakjes champignons en kipfilet. Dit is handig om even met z’n tweeën te doen zodat de ene het brood kan optillen en de snedes open staan en makkelijk vulbaar zijn door de andere.

Als de vulling klaar is gaan we verder met de topping. Eerst strooien we over het midden de kaas en daarna doen we er nog wat pijnboompitjes overheen.

Vervolgens bakken we het brood gedurende 18 minuten af in de oven op 175 graden. Het brood is hierdoor lekker knapperig geworden en de kaas is gesmolten. Zelf vind ik hem het lekkerst om warm op te eten! Je kunt heel gemakkelijk de plakjes van elkaar af trekken en met meerdere personen van het brood genieten, maar dat kan natuurlijk ook in je ééntje!


Het is echt ideaal om met een feestje zo een heerlijk brood op de tafel te zetten! Het is weer eens wat anders dan een broodje met een salade of een bakje met chips. En natuurlijk is dit ook veel leuker en lekkerder om te serveren!


Zeker met oud en nieuw is het zeker een aanrader, het is een snelle hap voor tussendoor en erg lekker! Of als brunch op nieuwjaarsdag, want vroeg uit de veren ben je vast niet.
Heb je nog een beetje Boursin over? Geen nood, die kan je natuurlijk heerlijk opeten op een broodje of in een ander recept gebruiken! Tegenwoordig kan je zoveel lekkere dingen met Boursin maken!


Gevulde ciabatta met kipfilet en Boursin
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 10 plakjes kipfilet
- 50 gram geraspte kaas
- 1 pakje Boursin (kruidenkaas)
- 1 handje champignons
- 1 paprika
- 1 handje pijnboompitten
Instructies
- Snij de ciabatta om de 1,5 in, let op dat je dit niet helemaal tot aan de bodem doet.
- Snij de champignons en paprika in kleine stukjes.
- Vul de snedes met kruidenkaas, kipfilet, stukjes champignon en paprika.
- Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten over de bovenkant van de ciabatta.
- Bak de gevulde ciabatta ongeveer 15 tot 18 minuten af in de oven op 175 graden.

Voor dit recept heb ik de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden gebruikt, maar je kan het ook iets spannender maken door Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken, deze bevat geen knoflook dus is wat meer geschikt tijdens oud en nieuw als je iedereen de nieuwjaarswensen doet ;). Boursin is gewoon te koop in elke supermarkt. Ik zeg, eet smakelijk en geniet nog even van alle gezellige en vooral lekkere dagen samen!
Dit is een gesponsord artikel
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
32 reacties
Priscilla
30 december 2014 at 19:41Ik vind jouw recepten altijd erg leuk. Ze zijn makkelijk te maken en zien er superlekker uit. Ik denk dat ik me hier binnenkort een keer aan ga wagen.
Aranka
30 december 2014 at 19:45Dat is ook precies de bedoeling! Recepten moeten leuk, makkelijk en lekker zijn! Als ik een waslijst zie met ingrediënten die ik niet ken haak ik al af :)
beautybylj
30 december 2014 at 19:56Oh wat een goed idee dit! Lijkt me heerlijk! X
Diolifestyle
30 december 2014 at 19:59Hmmm! Ziet er heerlijk uit!
PatriciaKleijn
30 december 2014 at 20:00dat ziet er heerlijk uit zeg!
Marjoleinee
30 december 2014 at 20:01Yummie, jouw recepten zien er altijd heerlijk uit!
Pauline
30 december 2014 at 20:01Ik heb dit artikel meteen opgeslaan want dit ga ik sowieso eens maken! Mmmm…
Kelly
30 december 2014 at 20:15Hmm dit lijkt mij heel erg lekker! Simpel, maar heel erg lekker!
femketje
30 december 2014 at 20:20oeh dat lijkt me delish :D
Beautyjuf
30 december 2014 at 20:27Dit ziet er verrukkelijk uit!
Jana
30 december 2014 at 21:07Dit ziet er zo lekker uit! Ga ik zeker proberen !x
Kimberley
30 december 2014 at 21:15O, wauw! Ziet er heerlijk uit. Ik heb dit ooit gemaakt met mozzarella en tomaat, maar met kipfilet vind ik ook wel een super idee. Ga ik snel een keer doen, want het is ook nog eens heel makkelijk. Dankje!
Esmée
30 december 2014 at 21:29Ohhh, dit ziet er zo heerlijk uit! Slecht, nu ik met mijn goede voornemens wil beginnen ;) x
Simone
30 december 2014 at 22:23Oh heerlijk zeg! Ik heb ‘m opgeslagen.
Melissa
31 december 2014 at 01:33Dit kan zelfs een kluns als ik nog! Lijkt mij echt heerlijk. Ik ga het met oud en nieuw proberen!
Diana Carlton
31 december 2014 at 08:33Oohh dit zit er heerlijk uit en zo makkelijk!
oumfeerozah
31 december 2014 at 10:49Wat een geweldig artikel, dit lijkt me overheerlijk.
Margot
31 december 2014 at 11:13Oh lekker! Ik maak wel eens zoiets met alleen kaas, maar dit is ook een goed idee.
Elise
31 december 2014 at 12:31Kijk dit recept toont aan hoe het komt dat jouw meest bekeken posts recepten zijn. Het ziet er héérlijk uit en lijkt helemaal niet moeilijk. Deze gaat in m’n favorieten!
Evelien
31 december 2014 at 13:08Oeh, yum! Ik ben geen keukenprinses maar dit kan zelfs ik nog wel maken denk ik ;)
Bianca
31 december 2014 at 13:15Oh wauw wat een onwijs lekker recept! Het water loopt me al in de mond haha, ga het zeker eens uitproberen! Alvast een hele fijne jaarwisseling ! xxx
Romy
31 december 2014 at 14:21Hmm, wat lekker en simpel!
chucky1012
31 december 2014 at 16:05Dat ziet er zo lekker uit ;-)
Fijne jaarwisseling Xoxo
Marieke
31 december 2014 at 16:06Wat doe je me aan.. Weer zo’n heerlijk recept!
Kiss & Make-up
1 januari 2015 at 13:52Oh slim, met die sneetjes!
Joika
1 januari 2015 at 15:30hmmm ga dit zeker eens proberen!!
beautifulday4makeup
1 januari 2015 at 21:28Dit ziet er lekker uit zeg.
ingridspeijer
2 januari 2015 at 02:04Ik zoiets ook wel eens, dan leg ik tijdens het vullen een bakje op de kop onder het brood, zo kom je geen handen tekort en kan je prima vullen…
pinkitnl
2 januari 2015 at 07:24Dit ziet er echt heel erg lekker uit x
Kirsten
3 januari 2015 at 18:34Ik vind jouw recepten echt de max. Ik zou alleen al daarvoor je site bezoeken en ik kom nochtans in eerste plaats voor de beautyproducten. Echt superinspirerend!
Fabienne
16 januari 2015 at 15:17Aah wat ziet dat er heerlijk uit! En zo simpel! Dit ga ik zeker onthouden.
Ellen
24 december 2017 at 21:50Vandaag gemaakt! Super makkelijk en het was heerlijk ???