Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ciabatta gevuld met kipfilet en Boursin

 photo Ciabattametboursinenkipfilet4_zps8b026ccd.png

Ik ben gek op brood, vooral op lekker brood. Ik besloot voor de lunch weer eens wat anders te maken, maar wel iets heel erg lekkers. Het is heel simpel om te maken en iedereen vind het vast lekker. Kijk snel verder want ik laat je zien hoe je deze heerlijk gevulde ciabatta maakt met kipfilet, groente, kaas en Boursin maakt!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet_zps75a9112f.png

Wat heb je nodig voor de gevulde ciabatta?

  • Ciabatta brood
  • Plakjes kipfilet
  • Geraspte kaas
  • Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • Champignons
  • Paprika
  • Pijnboompitten

Je kan dit recept trouwens ook maken met een stokbrood of ander brood wat nog niet gesneden is, geef je fantasie de vrije loop!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet1_zpsd4f6f229.png

Het eerste wat we doen is de ciabatta snijden. Dit doen we door snedes te maken van ongeveer 1,5 centimeter van elkaar en snij het brood niet helemaal door, de plakken moeten vast blijven zitten. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

 photo Ciabattametboursinenkipfilet2_zps13fff939.png

Als het brood gesneden is vullen we het met de Boursin, stukjes paprika, plakjes champignons en kipfilet. Dit is handig om even met z’n tweeën te doen zodat de ene het brood kan optillen en de snedes open staan en makkelijk vulbaar zijn door de andere.

 photo Ciabattametboursinenkipfilet3_zpsfa5b8bc3.png

Als de vulling klaar is gaan we verder met de topping. Eerst strooien we over het midden de kaas en daarna doen we er nog wat pijnboompitjes overheen.

 photo Ciabattametboursinenkipfilet6_zps5a4475ab.png

Vervolgens bakken we het brood gedurende 18 minuten af in de oven op 175 graden. Het brood is hierdoor lekker knapperig geworden en de kaas is gesmolten. Zelf vind ik hem het lekkerst om warm op te eten! Je kunt heel gemakkelijk de plakjes van elkaar af trekken en met meerdere personen van het brood genieten, maar dat kan natuurlijk ook in je ééntje!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet9_zps91da581d.png
 photo Ciabattametboursinenkipfilet7_zps8c9d1f5b.png

Het is echt ideaal om met een feestje zo een heerlijk brood op de tafel te zetten! Het is weer eens wat anders dan een broodje met een salade of een bakje met chips. En natuurlijk is dit ook veel leuker en lekkerder om te serveren!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet10_zps9783760f.png
 photo Ciabattametboursinenkipfilet8_zps41d1761a.png

Zeker met oud en nieuw is het zeker een aanrader, het is een snelle hap voor tussendoor en erg lekker! Of als brunch op nieuwjaarsdag, want vroeg uit de veren ben je vast niet.

Heb je nog een beetje Boursin over? Geen nood, die kan je natuurlijk heerlijk opeten op een broodje of in een ander recept gebruiken! Tegenwoordig kan je zoveel lekkere dingen met Boursin maken!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet5_zpsbc15bc25.png
Ciabatta gevuld met kipfilet en Boursin

Gevulde ciabatta met kipfilet en Boursin

Zo maak je een heerlijke gevulde ciabatta gevuld met kipfilet en kruidenkaas. Ideaal om tijdens de borrel op tafel te zetten of als plukbrood naast een soepje of salade.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ciabatta
  • 10 plakjes kipfilet
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 pakje Boursin (kruidenkaas)
  • 1 handje champignons
  • 1 paprika
  • 1 handje pijnboompitten

Instructies
 

  • Snij de ciabatta om de 1,5 in, let op dat je dit niet helemaal tot aan de bodem doet.
  • Snij de champignons en paprika in kleine stukjes.
  • Vul de snedes met kruidenkaas, kipfilet, stukjes champignon en paprika.
  • Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten over de bovenkant van de ciabatta.
  • Bak de gevulde ciabatta ongeveer 15 tot 18 minuten af in de oven op 175 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
 photo Ciabattametboursinenkipfilet4_zps8b026ccd.png

Voor dit recept heb ik de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden gebruikt, maar je kan het ook iets spannender maken door Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken, deze bevat geen knoflook dus is wat meer geschikt tijdens oud en nieuw als je iedereen de nieuwjaarswensen doet ;). Boursin is gewoon te koop in elke supermarkt. Ik zeg, eet smakelijk en geniet nog even van alle gezellige en vooral lekkere dagen samen!

Dit is een gesponsord artikel

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

32 reacties

  1. Ik vind jouw recepten altijd erg leuk. Ze zijn makkelijk te maken en zien er superlekker uit. Ik denk dat ik me hier binnenkort een keer aan ga wagen.

  2. O, wauw! Ziet er heerlijk uit. Ik heb dit ooit gemaakt met mozzarella en tomaat, maar met kipfilet vind ik ook wel een super idee. Ga ik snel een keer doen, want het is ook nog eens heel makkelijk. Dankje!

  3. Kijk dit recept toont aan hoe het komt dat jouw meest bekeken posts recepten zijn. Het ziet er héérlijk uit en lijkt helemaal niet moeilijk. Deze gaat in m’n favorieten!

  4. Oh wauw wat een onwijs lekker recept! Het water loopt me al in de mond haha, ga het zeker eens uitproberen! Alvast een hele fijne jaarwisseling ! xxx

  5. Ik vind jouw recepten echt de max. Ik zou alleen al daarvoor je site bezoeken en ik kom nochtans in eerste plaats voor de beautyproducten. Echt superinspirerend!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *