Ciabatta gevuld met kipfilet en Boursin

 photo Ciabattametboursinenkipfilet4_zps8b026ccd.png

Ik ben gek op brood, vooral op lekker brood. Ik besloot voor de lunch weer eens wat anders te maken, maar wel iets heel erg lekkers. Het is heel simpel om te maken en iedereen vind het vast lekker. Kijk snel verder want ik laat je zien hoe je deze heerlijk gevulde ciabatta maakt met kipfilet, groente, kaas en Boursin maakt!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet_zps75a9112f.png

Wat heb je nodig voor de gevulde ciabatta?

  • Ciabatta brood
  • Plakjes kipfilet
  • Geraspte kaas
  • Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • Champignons
  • Paprika
  • Pijnboompitten

Je kan dit recept trouwens ook maken met een stokbrood of ander brood wat nog niet gesneden is, geef je fantasie de vrije loop!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet1_zpsd4f6f229.png

Het eerste wat we doen is de ciabatta snijden. Dit doen we door snedes te maken van ongeveer 1,5 centimeter van elkaar en snij het brood niet helemaal door, de plakken moeten vast blijven zitten. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

 photo Ciabattametboursinenkipfilet2_zps13fff939.png

Als het brood gesneden is vullen we het met de Boursin, stukjes paprika, plakjes champignons en kipfilet. Dit is handig om even met z’n tweeën te doen zodat de ene het brood kan optillen en de snedes open staan en makkelijk vulbaar zijn door de andere.

 photo Ciabattametboursinenkipfilet3_zpsfa5b8bc3.png

Als de vulling klaar is gaan we verder met de topping. Eerst strooien we over het midden de kaas en daarna doen we er nog wat pijnboompitjes overheen.

 photo Ciabattametboursinenkipfilet6_zps5a4475ab.png

Vervolgens bakken we het brood gedurende 18 minuten af in de oven op 175 graden. Het brood is hierdoor lekker knapperig geworden en de kaas is gesmolten. Zelf vind ik hem het lekkerst om warm op te eten! Je kunt heel gemakkelijk de plakjes van elkaar af trekken en met meerdere personen van het brood genieten, maar dat kan natuurlijk ook in je ééntje!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet9_zps91da581d.png
 photo Ciabattametboursinenkipfilet7_zps8c9d1f5b.png

Het is echt ideaal om met een feestje zo een heerlijk brood op de tafel te zetten! Het is weer eens wat anders dan een broodje met een salade of een bakje met chips. En natuurlijk is dit ook veel leuker en lekkerder om te serveren!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet10_zps9783760f.png
 photo Ciabattametboursinenkipfilet8_zps41d1761a.png

Zeker met oud en nieuw is het zeker een aanrader, het is een snelle hap voor tussendoor en erg lekker! Of als brunch op nieuwjaarsdag, want vroeg uit de veren ben je vast niet.

Heb je nog een beetje Boursin over? Geen nood, die kan je natuurlijk heerlijk opeten op een broodje of in een ander recept gebruiken! Tegenwoordig kan je zoveel lekkere dingen met Boursin maken!

 photo Ciabattametboursinenkipfilet5_zpsbc15bc25.png
Ciabatta gevuld met kipfilet en Boursin

Gevulde ciabatta met kipfilet en Boursin

Zo maak je een heerlijke gevulde ciabatta gevuld met kipfilet en kruidenkaas. Ideaal om tijdens de borrel op tafel te zetten of als plukbrood naast een soepje of salade.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ciabatta
  • 10 plakjes kipfilet
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 pakje Boursin (kruidenkaas)
  • 1 handje champignons
  • 1 paprika
  • 1 handje pijnboompitten

Instructies
 

  • Snij de ciabatta om de 1,5 in, let op dat je dit niet helemaal tot aan de bodem doet.
  • Snij de champignons en paprika in kleine stukjes.
  • Vul de snedes met kruidenkaas, kipfilet, stukjes champignon en paprika.
  • Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten over de bovenkant van de ciabatta.
  • Bak de gevulde ciabatta ongeveer 15 tot 18 minuten af in de oven op 175 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
 photo Ciabattametboursinenkipfilet4_zps8b026ccd.png

Voor dit recept heb ik de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden gebruikt, maar je kan het ook iets spannender maken door Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken, deze bevat geen knoflook dus is wat meer geschikt tijdens oud en nieuw als je iedereen de nieuwjaarswensen doet ;). Boursin is gewoon te koop in elke supermarkt. Ik zeg, eet smakelijk en geniet nog even van alle gezellige en vooral lekkere dagen samen!

Dit is een gesponsord artikel

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

32 reacties

  • Reply
    Priscilla
    30 december 2014 at 19:41

    Ik vind jouw recepten altijd erg leuk. Ze zijn makkelijk te maken en zien er superlekker uit. Ik denk dat ik me hier binnenkort een keer aan ga wagen.

    • Reply
      Aranka
      30 december 2014 at 19:45

      Dat is ook precies de bedoeling! Recepten moeten leuk, makkelijk en lekker zijn! Als ik een waslijst zie met ingrediënten die ik niet ken haak ik al af :)

  • Reply
    beautybylj
    30 december 2014 at 19:56

    Oh wat een goed idee dit! Lijkt me heerlijk! X

  • Reply
    Diolifestyle
    30 december 2014 at 19:59

    Hmmm! Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    PatriciaKleijn
    30 december 2014 at 20:00

    dat ziet er heerlijk uit zeg!

  • Reply
    Marjoleinee
    30 december 2014 at 20:01

    Yummie, jouw recepten zien er altijd heerlijk uit!

  • Reply
    Pauline
    30 december 2014 at 20:01

    Ik heb dit artikel meteen opgeslaan want dit ga ik sowieso eens maken! Mmmm…

  • Reply
    Kelly
    30 december 2014 at 20:15

    Hmm dit lijkt mij heel erg lekker! Simpel, maar heel erg lekker!

  • Reply
    femketje
    30 december 2014 at 20:20

    oeh dat lijkt me delish :D

  • Reply
    Beautyjuf
    30 december 2014 at 20:27

    Dit ziet er verrukkelijk uit!

  • Reply
    Jana
    30 december 2014 at 21:07

    Dit ziet er zo lekker uit! Ga ik zeker proberen !x

  • Reply
    Kimberley
    30 december 2014 at 21:15

    O, wauw! Ziet er heerlijk uit. Ik heb dit ooit gemaakt met mozzarella en tomaat, maar met kipfilet vind ik ook wel een super idee. Ga ik snel een keer doen, want het is ook nog eens heel makkelijk. Dankje!

  • Reply
    Esmée
    30 december 2014 at 21:29

    Ohhh, dit ziet er zo heerlijk uit! Slecht, nu ik met mijn goede voornemens wil beginnen ;) x

  • Reply
    Simone
    30 december 2014 at 22:23

    Oh heerlijk zeg! Ik heb ‘m opgeslagen.

  • Reply
    Melissa
    31 december 2014 at 01:33

    Dit kan zelfs een kluns als ik nog! Lijkt mij echt heerlijk. Ik ga het met oud en nieuw proberen!

  • Reply
    Diana Carlton
    31 december 2014 at 08:33

    Oohh dit zit er heerlijk uit en zo makkelijk!

  • Reply
    oumfeerozah
    31 december 2014 at 10:49

    Wat een geweldig artikel, dit lijkt me overheerlijk.

  • Reply
    Margot
    31 december 2014 at 11:13

    Oh lekker! Ik maak wel eens zoiets met alleen kaas, maar dit is ook een goed idee.

  • Reply
    Elise
    31 december 2014 at 12:31

    Kijk dit recept toont aan hoe het komt dat jouw meest bekeken posts recepten zijn. Het ziet er héérlijk uit en lijkt helemaal niet moeilijk. Deze gaat in m’n favorieten!

  • Reply
    Evelien
    31 december 2014 at 13:08

    Oeh, yum! Ik ben geen keukenprinses maar dit kan zelfs ik nog wel maken denk ik ;)

  • Reply
    Bianca
    31 december 2014 at 13:15

    Oh wauw wat een onwijs lekker recept! Het water loopt me al in de mond haha, ga het zeker eens uitproberen! Alvast een hele fijne jaarwisseling ! xxx

  • Reply
    Romy
    31 december 2014 at 14:21

    Hmm, wat lekker en simpel!

  • Reply
    chucky1012
    31 december 2014 at 16:05

    Dat ziet er zo lekker uit ;-)

    Fijne jaarwisseling Xoxo

  • Reply
    Marieke
    31 december 2014 at 16:06

    Wat doe je me aan.. Weer zo’n heerlijk recept!

  • Reply
    Kiss & Make-up
    1 januari 2015 at 13:52

    Oh slim, met die sneetjes!

  • Reply
    Joika
    1 januari 2015 at 15:30

    hmmm ga dit zeker eens proberen!!

  • Reply
    beautifulday4makeup
    1 januari 2015 at 21:28

    Dit ziet er lekker uit zeg.

  • Reply
    ingridspeijer
    2 januari 2015 at 02:04

    Ik zoiets ook wel eens, dan leg ik tijdens het vullen een bakje op de kop onder het brood, zo kom je geen handen tekort en kan je prima vullen…

  • Reply
    pinkitnl
    2 januari 2015 at 07:24

    Dit ziet er echt heel erg lekker uit x

  • Reply
    Kirsten
    3 januari 2015 at 18:34

    Ik vind jouw recepten echt de max. Ik zou alleen al daarvoor je site bezoeken en ik kom nochtans in eerste plaats voor de beautyproducten. Echt superinspirerend!

  • Reply
    Fabienne
    16 januari 2015 at 15:17

    Aah wat ziet dat er heerlijk uit! En zo simpel! Dit ga ik zeker onthouden.

  • Reply
    Ellen
    24 december 2017 at 21:50

    Vandaag gemaakt! Super makkelijk en het was heerlijk ???

  • Laat een reactie achter