Chorizoroerbak met varkensreepjes, aardappelpartjes en Croma

 photo Roerbakken met Croma9_zpsgo6unkxa.png

Ik vind roerbakken echt heerlijk, verschillende soorten groentes, vlees en eventueel pasta’s mengen in de pan en aanbakken. Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie, namelijk een makkelijke roerbak met chorizo, varkensreepjes en aardappelpartjes. En om alles nog makkelijker en schoner te maken gebruik ik de nieuwe Croma Roerbak Oliemelange!

 photo Roerbakken met Croma8_zps4kev8wzo.png

Wisten jullie dat Nederlanders gemiddeld zo 1 of 2 keer per week roerbakken? We willen dit dan goed doen, maar toch ook gemakkelijk. Daarom heeft Croma iets nieuws voor ons, Roerbak Oliemelange. Dit is een unieke mix van drie kwalitatieve oliën in twee varianten: een olijfvariant met zonnebloem-, koolzaad- en olijfolie en een milde variant met zonnebloem-, koolzaad- en lijnzaadolie. De oliemelange is makkelijk tot hoge temperaturen te verhitten en bevat geen water, waardoor de keuken vetspetter vrij blijft! Dat klinkt goed, want normaal moet ik na het roerbakken het hele fornuis schoon boenen. Dat beloofd dus verleden tijd te zijn! Ook blijft het vlees lekker mals en de groenten knapperig.

Tijd om ze te gaan testen, ik kies voor de Olijf variant voor mijn recept.

 photo Roerbakken met Croma_zpsrjf3pgnb.png

Wat heb je nodig?

  • Toscaanse aardappelpartjes
  • 300 gram varkensvleesreepjes
  • 1 Chorizo worst
  • 1 grote ui
  • 1 grote paprika
  • 1 bakje champignons
  • Croma Roerbak Oliemelange Olijf

 photo Roerbakken met Croma1_zpsijbiamcj.png

Als eerst doen we een scheut Croma Roerbak Oliemelange Olijf in de pan terwijl het vuur hoog staat. Dit komt er als een soort van semi-vloeibare substantie uit.

 photo Roerbakken met Croma2_zpsrjfsksva.png

Als de melange heet wordt, wordt het vloeibaar en krijgt het een transparante kleur. Hierdoor kun je zien dat het klaar is voor gebruik.

 photo Roerbakken met Croma3_zpsgrsgacbr.png

Vervolgens doen we de aardappelpartjes en varkensvleesreepjes in de pan en laten dit 5 tot 10 minuten gaar bakken. Wat me meteen opvalt is dat het echt niet spet. Normaal krijg ik tijdens het omspatelen vaak hete spetters op mijn hand, maar nu heb ik geen enkel heel spettertje gevoeld.

Ondertussen snijden we de champignons, ui, paprika en chorizo in stukjes.

 photo Roerbakken met Croma4_zpscofwd8qr.png

Als de aardappeltjes en varkensvleesreepjes mooi bruin en gaar zijn doen we er nog wat Roerbak Oliemelange bij en voegen ook de rest van de ingrediënten toe aan de pan.

 photo Roerbakken met Croma5_zpsmnxzjumc.png

Roerbak dit gedurende 10 tot 15 minuten gaar en klaar is je heerlijke Chorizoroerbak met varkensreepjes, aardappelpartjes. Het is echt super simpel om te maken en toch is het even iets anders dan anders door de chorizo. Ik raad je trouwens aan voor de smaak wel gekruide aardappelpartjes te gebruiken. Anders moet je het zelf op smaak brengen met kruiden die je lekker vindt.

 photo Roerbakken met Croma7_zpse02g7zgy.png

En dan nu natuurlijk de grote test, zit het fornuis onder de vetspetters? Nee! Ik kan er geen enkele vinden! De plekjes die je eventueel ziet zijn voorgaande spetters die helaas niet meer te verwijderen zijn. Ik ben echt enthousiast, dit scheelt me een hoop geboen en het fornuis blijft mooi!

 photo Roerbakken met Croma12_zpsxhvo5v1i.png

 photo Roerbakken met Croma10_zpsfmbes0ga.png

Nog even een paar shotjes van het lekkere eten! Het was echt ontzettend lekker en heeft een verrassende smaak door de chorizo. De groentes waren heerlijk knapperig gebleven en het vlees was mooi bruin en mals. Het is natuurlijk aan jezelf of je voorkeur uit gaat naar de milde of olijf variant van Croma. De smaak van de ingrediënten was perfect behouden en ik had geen overheersende olijfolie smaak, sterker nog, ik proefde er niets van.

 photo Roerbakken met Croma11_zps0ptxpqlv.png

Ik ben echt enthousiast over de Croma Roerbak Oliemelanges. Ze zijn makkelijk in gebruik, laten het vlees mooi bruinkleuren en mals, de groentes blijven knapperig en het belangrijkste van allemaal, het fornuis blijft spettervrij!

De Croma Roerbak Oliemelanges zijn gewoon bij de supermarkt te koop in het olie schap voor de adviesprijs van € 2,79.

Dit is een gesponsord artikel

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

  • Reply
    Simone
    9 september 2015 at 15:25

    Oh, dit ziet er heel lekker uit. En wat handig dat het geen vet spetters achter laat. Een van de grootste irritatie punten als er gekookt is hier, haha.

  • Reply
    Margot
    9 september 2015 at 15:27

    Goede combinatie! Ik hou van chorizo door het eten!

  • Reply
    thebeautyblognl
    9 september 2015 at 16:15

    Dit lijkt mij echt heerlijk!

  • Reply
    Varenka
    9 september 2015 at 16:17

    Wat een zalig recept weer.
    Wij eten ook regelmatig van dit soort dingen.
    Lekker hoor !
    Krijg nu wel meteen honger van die foto’s.
    Dit is precies waarom ik jouw blog zo leuk vind, het is zo gevarieerd, altijd een verassing wat je nu weer post.
    THNX

  • Reply
    Victoria
    9 september 2015 at 18:00

    Dit is zeker iets wat ik een keer ga maken, ziet er lekker uit en Chorizo is heerlijk :)

  • Reply
    Danielleeee
    9 september 2015 at 18:34

    Ziet er echt heerlijk uit ! Binnenkort maar eens even proberen te maken.

  • Reply
    Kelly
    9 september 2015 at 19:05

    Mjam ! Ziet er echt lekker uit!

  • Reply
    Tamara
    10 september 2015 at 00:56

    Ziet er lekker uit maar ik hou niet zo heel erg van chorizo! Maar ik wil het wel eens uitproberen!

  • Reply
    Stephanie
    10 september 2015 at 10:22

    Oh my, dit ziet er weer heeel lekker uit!

  • Reply
    chucky1012
    11 september 2015 at 11:44

    Dat ziet er zo heerlijk uit!

  • Laat een reactie achter