Chocolade zandkoekjes met kruidnootjes

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten7_zps4e9c1de7.png

Wat is het leuk om elke week weer in de keuken te staan en allemaal leuke Sinterklaas recepten te bedenken! Gisteren was Lara hier en maakte me chocolade zandkoekjes met kleine kruidnootjes – ook wel Schuddebuikjes genoemd -. Het resultaat was zo leuk dat ik ze graag met jullie deel en ze zijn ook binnen een half uurtje klaar. Kijken jullie mee naar het recept?

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten_zps0a231420.png

Wat heb je nodig?

– 150 gram zachte boter
– 280 gram bloem
– 30 gram cacaopoeder
– schuddebuikjes
– 80 gram poedersuiker
– 1 ei
– een snufje zout
– 1 zakje vanille suiker

We hadden thuis helaas niet meer genoeg bloem dus ik heb ze met zelfrijzend bakmeel gemaakt, dan worden ze iets hoger, maar de smaak is er niet minder om.

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten1_zps1f382c6c.png

Laten we maar meteen beginnen met het deeg, klop eerst de boter tot een glad mengsel. Is je boter nog te hard? Doe het dan even een minuutje in de magnetron op een laag volume. Klop daarna de poedersuiker door de boter, doe dit eerst even voorzichtig, anders heb je daarna alles wit. Voeg daarna het ei, cacaopoeder en bloem toe en mix dit tot een mooi deeg. Roer daarna de schuddebuikjes door het beslag, er mogen er best wel wat doorheen. Laat het deeg even rusten in de koelkast, dat van ons plakte enorm omdat we er iets teveel boter in hadden gedaan. Ik heb het recept daarom ook aangepast met iets minder boter.

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten2_zps849f0e82.png

Als het deeg weer harder is geworden zodat je het gemakkelijk kan kneden zonder dat het enorm plakt kan je er koekjes van maken. Wij maakten gewoon balletjes en maakte deze plat tussen onze handen, lekker makkelijk en simpel! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Ter decoratie doen we ook nog wat schuddebuikjes op de bovenkant van de koekjes.

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten5_zps828f5b94.png

Daarna bakken we de koekjes gedurende 15 minuten af in de oven op 200 graden en dan haal je ze er zo uit, hmm! Het hele huis ruikt heerlijk naar chocolade, jummie! Laat de koekjes even goed afkoelen op een rooster, anders heb je de kans dat ze slof worden en dat wil je natuurlijk niet. Met dit deeg hebben wij 1,5 bakplaat vol kunnen maken met koekjes. Krijg je dus veel visite met Sinterklaas dan heb je in ieder geval genoeg koekjes!

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten7_zps4e9c1de7.png

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten3_zpsd2783f1e.png

Zien ze er niet ontzettend lekker uit? Omdat de chocolade een best overheersende smaak heeft proef je niet meteen de schuddebuikjes, maar als je ze even in je mond hebt en doorslikt komt echt de smaak van speculaas naar boven, lekker!

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten6_zps8d77fff0.png

Zo, dat was weer een overheerlijk Sinterklaas recept! Hebben jullie nog lekkere verzoekjes voor Sinterklaas, laat het me dan weten! Ik heb nog 3 weken om lekker de bakken voor Sinterklaas en dan gaan we over op de Kerst, misschien hebben jullie daar al wel leuke ideeën voor. Ik zeg in ieder geval alvast eetsmakelijk.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

37 reacties

  • Reply
    Denise
    19 november 2014 at 10:28

    Waaaauw, wat ontzettend leuk dat je dit gemaakt heb. Dit ga ik absoluut eens proberen tijdens de feestdagen!

  • Reply
    Beau
    19 november 2014 at 10:55

    Dit ziet er echt heerlijk uit, ik ga het denk ik maken voor de Sinterklaas viering :)

  • Reply
    Marloes
    19 november 2014 at 10:56

    Wat een lekker recept zeg. Ziet er goed uit!

  • Reply
    Esmée
    19 november 2014 at 10:56

    Wat origineel, yummy!! Chocola, zandkoek én speculaas? YES PLEASE <3 Zo lekker lijken deze me, ik ga ze zeker een keer maken! X

  • Reply
    beautyforgirls
    19 november 2014 at 10:56

    Dat ziet er heerlijk uit.
    Liefs, xxx

  • Reply
    Beautyjuf
    19 november 2014 at 10:58

    Yummie, een koekje en ‘Schuddebuikjes’ ineen. Het ziet er heerlijk uit. En, gemakkelijk te maken. Dat vind ik ook erg fijn!

  • Reply
    Simone
    19 november 2014 at 11:02

    Klinkt erggg goed!

  • Reply
    Vanessa
    19 november 2014 at 11:07

    Mmm, dit lijkt echt iets voor mij!

  • Reply
    Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
    19 november 2014 at 11:09

    Hmmm delicious! Wat een heerlijk artikel, nu krijg ik echt trek haha <3 Yummie!

  • Reply
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
    19 november 2014 at 11:22

    Oehhh dit wil samen met mijn dochter maken. Ziet er weer lekker uit!

    Leuk dat je Sinterklaas en kerst dingetjes gaat maken!!

  • Reply
    Margot
    19 november 2014 at 11:27

    Leuk idee!

  • Reply
    anothertool
    19 november 2014 at 12:18

    Dit ziet er superlekker uit!! Ik heb wel geen idee waar je schuddebuikjes kan kopen (ik woon in België).
    Ik vind je kook/bak artikelen altijd fijn om te lezen. Een leuke afwisseling!!

  • Reply
    inspiredbylifee
    19 november 2014 at 12:29

    Dat ziet er lekker uit

  • Reply
    Sanne
    19 november 2014 at 12:30

    Dat ziet er lekker uit!
    Tip voor de harde boter: je kunt harde boter ook raspen, met een (grove) kaasrasp.

  • Reply
    Janniek
    19 november 2014 at 12:32

    Dat ziet er echt heeeerlijk uit!

  • Reply
    Tineke
    19 november 2014 at 12:38

    Ziet er heerlijk uit, krijg hier wel lekkere trek door!
    Liefs

  • Reply
    Diana Carlton
    19 november 2014 at 13:03

    Ziet er heerlijk uit! Leuk om met de schuddebuikjes!

  • Reply
    Kiss & Make-up
    19 november 2014 at 13:25

    Alweer een superleuk receptje, dit ziet er echt heel lekker uit.

  • Reply
    Jana
    19 november 2014 at 13:55

    Ziet er lekker uit :D en wat een mooie foto’s :D

  • Reply
    DiaryOfAMua
    19 november 2014 at 14:02

    Ooh wat ziet dat er heerlijk uit!

    Xo

  • Reply
    Esther
    19 november 2014 at 14:11

    Oooooo heeeeerlijk

  • Reply
    WOMANOUK
    19 november 2014 at 14:39

    Ahhh ziet er inderdaad super lekker uit!

  • Reply
    Amy
    19 november 2014 at 14:46

    Ohhhh lekker! Ziet er echt heel goed uit

  • Reply
    Milou
    19 november 2014 at 14:58

    Super leuk idee. En wat ziet dat er heerlijk uit!

  • Reply
    Suzanne
    19 november 2014 at 16:08

    O nee, ik moet jouw recepten echt niet meer bekijken! Lijkt me weer super lekker dit.

  • Reply
    Dianne Overbeeke
    19 november 2014 at 17:02

    Heerlijk recept zeg en ook helemaal niet moeilijk om te maken!

  • Reply
    Nicolish
    19 november 2014 at 18:41

    Oh wat ziet dit er toch heerlijk uit! Jummy.

  • Reply
    femketje
    19 november 2014 at 19:10

    ze zien er lekker uit :D

  • Reply
    lucindainwonderland
    19 november 2014 at 19:11

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Schuddebuikjes heb ik ook al heel lang niet meer gehad, maar die vond ik toch echt wel lekker…. Koekjes maken vind ik in deze tijd van het jaar echt te leuk om te doen. Ik ga dit weekend ook maar weer aan de slag. xxx Lucinda

  • Reply
    xmmke
    19 november 2014 at 20:53

    Je maakt er ook zulke heerlijke foto’s bij! <3

  • Reply
    Lisa Schmidt
    19 november 2014 at 21:08

    oh jummie dit ziet er echt overheerlijk uit!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    19 november 2014 at 22:00

    Oooh, mmmm

  • Reply
    Mariska (@DoorMariska)
    20 november 2014 at 11:13

    Dat ziet er lekker uit, die ga ik onthouden!

  • Reply
    Ilse
    20 november 2014 at 12:11

    Hm ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer uit proberen

  • Reply
    Hester
    21 november 2014 at 16:57

    Origineel receptje! Ziet er ook wel erg lekker uit :)

  • Reply
    kieke14
    21 november 2014 at 17:22

    Erg leuk bedacht! Tof om op tafel te zetten met sinterklaas :)

  • Reply
    Angelique
    25 november 2014 at 18:08

    Het deeg ligt as we speak te rusten

  • Laat een antwoord achter aan Denise Annuleer