Wat is het leuk om elke week weer in de keuken te staan en allemaal leuke Sinterklaas recepten te bedenken! Gisteren was Lara hier en maakte me chocolade zandkoekjes met kleine kruidnootjes – ook wel Schuddebuikjes genoemd -. Het resultaat was zo leuk dat ik ze graag met jullie deel en ze zijn ook binnen een half uurtje klaar. Kijken jullie mee naar het recept?
Wat heb je nodig?
– 150 gram zachte boter
– 280 gram bloem
– 30 gram cacaopoeder
– schuddebuikjes
– 80 gram poedersuiker
– 1 ei
– een snufje zout
– 1 zakje vanille suiker
We hadden thuis helaas niet meer genoeg bloem dus ik heb ze met zelfrijzend bakmeel gemaakt, dan worden ze iets hoger, maar de smaak is er niet minder om.
Laten we maar meteen beginnen met het deeg, klop eerst de boter tot een glad mengsel. Is je boter nog te hard? Doe het dan even een minuutje in de magnetron op een laag volume. Klop daarna de poedersuiker door de boter, doe dit eerst even voorzichtig, anders heb je daarna alles wit. Voeg daarna het ei, cacaopoeder en bloem toe en mix dit tot een mooi deeg. Roer daarna de schuddebuikjes door het beslag, er mogen er best wel wat doorheen. Laat het deeg even rusten in de koelkast, dat van ons plakte enorm omdat we er iets teveel boter in hadden gedaan. Ik heb het recept daarom ook aangepast met iets minder boter.
Als het deeg weer harder is geworden zodat je het gemakkelijk kan kneden zonder dat het enorm plakt kan je er koekjes van maken. Wij maakten gewoon balletjes en maakte deze plat tussen onze handen, lekker makkelijk en simpel! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Ter decoratie doen we ook nog wat schuddebuikjes op de bovenkant van de koekjes.
Daarna bakken we de koekjes gedurende 15 minuten af in de oven op 200 graden en dan haal je ze er zo uit, hmm! Het hele huis ruikt heerlijk naar chocolade, jummie! Laat de koekjes even goed afkoelen op een rooster, anders heb je de kans dat ze slof worden en dat wil je natuurlijk niet. Met dit deeg hebben wij 1,5 bakplaat vol kunnen maken met koekjes. Krijg je dus veel visite met Sinterklaas dan heb je in ieder geval genoeg koekjes!
Zien ze er niet ontzettend lekker uit? Omdat de chocolade een best overheersende smaak heeft proef je niet meteen de schuddebuikjes, maar als je ze even in je mond hebt en doorslikt komt echt de smaak van speculaas naar boven, lekker!
Zo, dat was weer een overheerlijk Sinterklaas recept! Hebben jullie nog lekkere verzoekjes voor Sinterklaas, laat het me dan weten! Ik heb nog 3 weken om lekker de bakken voor Sinterklaas en dan gaan we over op de Kerst, misschien hebben jullie daar al wel leuke ideeën voor. Ik zeg in ieder geval alvast eetsmakelijk.
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
37 reacties
Denise
19 november 2014 at 10:28Waaaauw, wat ontzettend leuk dat je dit gemaakt heb. Dit ga ik absoluut eens proberen tijdens de feestdagen!
Beau
19 november 2014 at 10:55Dit ziet er echt heerlijk uit, ik ga het denk ik maken voor de Sinterklaas viering :)
Marloes
19 november 2014 at 10:56Wat een lekker recept zeg. Ziet er goed uit!
Esmée
19 november 2014 at 10:56Wat origineel, yummy!! Chocola, zandkoek én speculaas? YES PLEASE <3 Zo lekker lijken deze me, ik ga ze zeker een keer maken! X
beautyforgirls
19 november 2014 at 10:56Dat ziet er heerlijk uit.
Liefs, xxx
Beautyjuf
19 november 2014 at 10:58Yummie, een koekje en ‘Schuddebuikjes’ ineen. Het ziet er heerlijk uit. En, gemakkelijk te maken. Dat vind ik ook erg fijn!
Simone
19 november 2014 at 11:02Klinkt erggg goed!
Vanessa
19 november 2014 at 11:07Mmm, dit lijkt echt iets voor mij!
Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
19 november 2014 at 11:09Hmmm delicious! Wat een heerlijk artikel, nu krijg ik echt trek haha <3 Yummie!
Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
19 november 2014 at 11:22Oehhh dit wil samen met mijn dochter maken. Ziet er weer lekker uit!
Leuk dat je Sinterklaas en kerst dingetjes gaat maken!!
Margot
19 november 2014 at 11:27Leuk idee!
anothertool
19 november 2014 at 12:18Dit ziet er superlekker uit!! Ik heb wel geen idee waar je schuddebuikjes kan kopen (ik woon in België).
Ik vind je kook/bak artikelen altijd fijn om te lezen. Een leuke afwisseling!!
inspiredbylifee
19 november 2014 at 12:29Dat ziet er lekker uit
Sanne
19 november 2014 at 12:30Dat ziet er lekker uit!
Tip voor de harde boter: je kunt harde boter ook raspen, met een (grove) kaasrasp.
Janniek
19 november 2014 at 12:32Dat ziet er echt heeeerlijk uit!
Tineke
19 november 2014 at 12:38Ziet er heerlijk uit, krijg hier wel lekkere trek door!
Liefs
Diana Carlton
19 november 2014 at 13:03Ziet er heerlijk uit! Leuk om met de schuddebuikjes!
Kiss & Make-up
19 november 2014 at 13:25Alweer een superleuk receptje, dit ziet er echt heel lekker uit.
Jana
19 november 2014 at 13:55Ziet er lekker uit :D en wat een mooie foto’s :D
DiaryOfAMua
19 november 2014 at 14:02Ooh wat ziet dat er heerlijk uit!
Xo
Esther
19 november 2014 at 14:11Oooooo heeeeerlijk
WOMANOUK
19 november 2014 at 14:39Ahhh ziet er inderdaad super lekker uit!
Amy
19 november 2014 at 14:46Ohhhh lekker! Ziet er echt heel goed uit
Milou
19 november 2014 at 14:58Super leuk idee. En wat ziet dat er heerlijk uit!
Suzanne
19 november 2014 at 16:08O nee, ik moet jouw recepten echt niet meer bekijken! Lijkt me weer super lekker dit.
Dianne Overbeeke
19 november 2014 at 17:02Heerlijk recept zeg en ook helemaal niet moeilijk om te maken!
Nicolish
19 november 2014 at 18:41Oh wat ziet dit er toch heerlijk uit! Jummy.
femketje
19 november 2014 at 19:10ze zien er lekker uit :D
lucindainwonderland
19 november 2014 at 19:11Dat ziet er echt heerlijk uit! Schuddebuikjes heb ik ook al heel lang niet meer gehad, maar die vond ik toch echt wel lekker…. Koekjes maken vind ik in deze tijd van het jaar echt te leuk om te doen. Ik ga dit weekend ook maar weer aan de slag. xxx Lucinda
xmmke
19 november 2014 at 20:53Je maakt er ook zulke heerlijke foto’s bij! <3
Lisa Schmidt
19 november 2014 at 21:08oh jummie dit ziet er echt overheerlijk uit!
Elsbet | La Vie Pure
19 november 2014 at 22:00Oooh, mmmm
Mariska (@DoorMariska)
20 november 2014 at 11:13Dat ziet er lekker uit, die ga ik onthouden!
Ilse
20 november 2014 at 12:11Hm ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer uit proberen
Hester
21 november 2014 at 16:57Origineel receptje! Ziet er ook wel erg lekker uit :)
kieke14
21 november 2014 at 17:22Erg leuk bedacht! Tof om op tafel te zetten met sinterklaas :)
Angelique
25 november 2014 at 18:08Het deeg ligt as we speak te rusten