Search
Close this search box.

Chocolade zandkoekjes met kruidnootjes

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten7_zps4e9c1de7.png

Wat is het leuk om elke week weer in de keuken te staan en allemaal leuke Sinterklaas recepten te bedenken! Gisteren was Lara hier en maakte me chocolade zandkoekjes met kleine kruidnootjes – ook wel Schuddebuikjes genoemd -. Het resultaat was zo leuk dat ik ze graag met jullie deel en ze zijn ook binnen een half uurtje klaar. Kijken jullie mee naar het recept?

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten_zps0a231420.png

Wat heb je nodig?

– 150 gram zachte boter
– 280 gram bloem
– 30 gram cacaopoeder
– schuddebuikjes
– 80 gram poedersuiker
– 1 ei
– een snufje zout
– 1 zakje vanille suiker

We hadden thuis helaas niet meer genoeg bloem dus ik heb ze met zelfrijzend bakmeel gemaakt, dan worden ze iets hoger, maar de smaak is er niet minder om.

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten1_zps1f382c6c.png

Laten we maar meteen beginnen met het deeg, klop eerst de boter tot een glad mengsel. Is je boter nog te hard? Doe het dan even een minuutje in de magnetron op een laag volume. Klop daarna de poedersuiker door de boter, doe dit eerst even voorzichtig, anders heb je daarna alles wit. Voeg daarna het ei, cacaopoeder en bloem toe en mix dit tot een mooi deeg. Roer daarna de schuddebuikjes door het beslag, er mogen er best wel wat doorheen. Laat het deeg even rusten in de koelkast, dat van ons plakte enorm omdat we er iets teveel boter in hadden gedaan. Ik heb het recept daarom ook aangepast met iets minder boter.

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten2_zps849f0e82.png

Als het deeg weer harder is geworden zodat je het gemakkelijk kan kneden zonder dat het enorm plakt kan je er koekjes van maken. Wij maakten gewoon balletjes en maakte deze plat tussen onze handen, lekker makkelijk en simpel! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Ter decoratie doen we ook nog wat schuddebuikjes op de bovenkant van de koekjes.

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten5_zps828f5b94.png

Daarna bakken we de koekjes gedurende 15 minuten af in de oven op 200 graden en dan haal je ze er zo uit, hmm! Het hele huis ruikt heerlijk naar chocolade, jummie! Laat de koekjes even goed afkoelen op een rooster, anders heb je de kans dat ze slof worden en dat wil je natuurlijk niet. Met dit deeg hebben wij 1,5 bakplaat vol kunnen maken met koekjes. Krijg je dus veel visite met Sinterklaas dan heb je in ieder geval genoeg koekjes!

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten7_zps4e9c1de7.png

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten3_zpsd2783f1e.png

Zien ze er niet ontzettend lekker uit? Omdat de chocolade een best overheersende smaak heeft proef je niet meteen de schuddebuikjes, maar als je ze even in je mond hebt en doorslikt komt echt de smaak van speculaas naar boven, lekker!

 photo Chocoladezandkoekjesmetpepernoten6_zps8d77fff0.png

Zo, dat was weer een overheerlijk Sinterklaas recept! Hebben jullie nog lekkere verzoekjes voor Sinterklaas, laat het me dan weten! Ik heb nog 3 weken om lekker de bakken voor Sinterklaas en dan gaan we over op de Kerst, misschien hebben jullie daar al wel leuke ideeën voor. Ik zeg in ieder geval alvast eetsmakelijk.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

  1. Wat origineel, yummy!! Chocola, zandkoek én speculaas? YES PLEASE <3 Zo lekker lijken deze me, ik ga ze zeker een keer maken! X

  2. Dit ziet er superlekker uit!! Ik heb wel geen idee waar je schuddebuikjes kan kopen (ik woon in België).
    Ik vind je kook/bak artikelen altijd fijn om te lezen. Een leuke afwisseling!!

  3. Dat ziet er echt heerlijk uit! Schuddebuikjes heb ik ook al heel lang niet meer gehad, maar die vond ik toch echt wel lekker…. Koekjes maken vind ik in deze tijd van het jaar echt te leuk om te doen. Ik ga dit weekend ook maar weer aan de slag. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *