Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chocolade cupcakes met paaseitjes

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes6_zps7zmzsz8u.png

Voor mijn gevoel zat ik gisteren nog aan het Kerst dinner, maar Pasen staat over een paar weken alweer voor de deur. In de winkels vind je schappen vol met chocolade eitjes en de kuikentjes en paashazen zijn al niet meer weg te denken. Tijd om iets leuks met dit thema te doen, wat dacht je van lekkere chocolade cupcakes met paaseitjes? Het is heel simpel, maar heel leuk om te maken.

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes_zps2czhmkxx.png

Wat heb je nodig?

 • 100 gram roomboter
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels cacoa poeder
 • 2 eieren
 • 70 gram suiker
 • zakje vanille suiker
 • snufje zout
 • paaseitjes

Dit is genoeg voor 6 cupcakes, ik maak er niet meer omdat we maar met z’n tweeën zijn, wil je het maken voor 12 cupcakes, verdubbel dan het recept.

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes1_zps1fmndoaf.png

Laat de roomboter als eerst op kamertemperatuur komen of verwarm het even in de magnetron op een laag vermogen zodat het wat zachter is. Meng vervolgens de boter met de suiker en vanillesuiker. Als dit een mooi mengsel is geworden kun je daar al kloppend de eieren één voor één aan toevoegen. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel, zout en cacao toe en mix dit een mooi glad beslag.

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes2_zps3zebxivv.png

Ondertussen verwarmen we de oven voor op 180 graden en verdelen het beslag over de cupcake vormpjes. Ik had eigenlijk genoeg voor 7 dus heb er nog een vormpje naast gezet op het bakblik.

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes3_zps0jhxbp4a.png

Daarna pellen we het eitje uit de folie en drukken het in het beslag. Je mag zelf weten tot hoe ver je dit doet. Ik deed het net tot niet aan de bodem. Daarna kunnen de chocolade cupcakes voor 20 minuten in de oven op 180 graden.

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes5_zpsdckn2ktd.png

En dan komen ze zo uit de oven, ziet het niet ontzettend leuk uit? Ideaal om met Pasen of stiekem nu al op tafel te zetten.

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes9_zpsztp8k4pn.png

De eitjes smelten natuurlijk wel iets, maar als je ze daarna weer laat afkoelen worden ze weer hard. Ik gebruikte eitjes met vulling en dat ging prima in de oven, geeft ook een leuk effect met eten natuurlijk.

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes4_zpsjnczohrs.png

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes8_zpsguf1tjpv.png

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes7_zpsfz7nbdsr.png

En zo zien de cupcakes er van de binnenkant uit, met een chocolade eitje!

 photo Chocolade cakjes met paaseitjes10_zpsrykrlwit.png

Ik vond ze zeker heel erg geslaagd en makkelijk te maken. Ook zeker leuk om een keer met kinderen te maken, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Erg leuk idee om met pasen op tafel te zetten. En chocolade op chocolade is natuurlijk nooit verkeerd. Echt heel leuk gedaan en het ziet er dan natuurlijk ook heerlijk uit. xxx Lucinda

 2. Wat een leuk idee! Het valt me wel op dat ze bijna to good to be true zijn: heerlijk maar bomvol calorieen. Ik hou me er nooit mee bezig, maar het viel me wel op waardoor ik nieuwsgierig werd: deze cupcakes bevatten ongeveer 265 calorieen per stuk: dat is veel meer dan mijn lunch tussen de middag met twee volkorenbroodjes met ham: 190 calorieen. Laten we het vet en de suikers dan maar niet meetellen. Of piep ik nu een beetje teveel? Toch wel goed om dit te weten en (soms) rekening te houden, maar met Pasen mag alles he ;-).

  1. Dat mag je vinden hoor! Ik hou me totaal niet bezig met calorieën en dergelijke, ik eet gewoon wat ik lekker vind :). En inderdaad met Pasen mag het (alhoewel ik er stiekem elke dag eentje heb gegeten tot dat ze op waren).

 3. Dit is echt heel lekker en makkelijk te maken :D Ik heb dit vorig jaar en dat jaar er voor gemaakt voor Pasen en waren echt wel een succes bij familie leden. Vind zelf dat je met cupcakes onwijs veel kan doen zoals zoet/hartig/gewoon/gedecoreerd/vulling :-) Erg lekker allemaal x

 4. Ik ben ze nu aan het namaken! Benieuwd hoe ze straks uit de oven gaan komen :) Je recepten zijn trouwens altijd super! Ik kijk er telkens opnieuw naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *