Voor mijn gevoel zat ik gisteren nog aan het Kerst dinner, maar Pasen staat over een paar weken alweer voor de deur. In de winkels vind je schappen vol met chocolade eitjes en de kuikentjes en paashazen zijn al niet meer weg te denken. Tijd om iets leuks met dit thema te doen, wat dacht je van lekkere chocolade cupcakes met paaseitjes? Het is heel simpel, maar heel leuk om te maken.
Wat heb je nodig?
- 100 gram roomboter
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels cacoa poeder
- 2 eieren
- 70 gram suiker
- zakje vanille suiker
- snufje zout
- paaseitjes
Dit is genoeg voor 6 cupcakes, ik maak er niet meer omdat we maar met z’n tweeën zijn, wil je het maken voor 12 cupcakes, verdubbel dan het recept.
Laat de roomboter als eerst op kamertemperatuur komen of verwarm het even in de magnetron op een laag vermogen zodat het wat zachter is. Meng vervolgens de boter met de suiker en vanillesuiker. Als dit een mooi mengsel is geworden kun je daar al kloppend de eieren één voor één aan toevoegen. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel, zout en cacao toe en mix dit een mooi glad beslag.
Ondertussen verwarmen we de oven voor op 180 graden en verdelen het beslag over de cupcake vormpjes. Ik had eigenlijk genoeg voor 7 dus heb er nog een vormpje naast gezet op het bakblik.
Daarna pellen we het eitje uit de folie en drukken het in het beslag. Je mag zelf weten tot hoe ver je dit doet. Ik deed het net tot niet aan de bodem. Daarna kunnen de chocolade cupcakes voor 20 minuten in de oven op 180 graden.
En dan komen ze zo uit de oven, ziet het niet ontzettend leuk uit? Ideaal om met Pasen of stiekem nu al op tafel te zetten.
De eitjes smelten natuurlijk wel iets, maar als je ze daarna weer laat afkoelen worden ze weer hard. Ik gebruikte eitjes met vulling en dat ging prima in de oven, geeft ook een leuk effect met eten natuurlijk.
En zo zien de cupcakes er van de binnenkant uit, met een chocolade eitje!
Ik vond ze zeker heel erg geslaagd en makkelijk te maken. Ook zeker leuk om een keer met kinderen te maken, eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
29 reacties
Anneloes
18 maart 2015 at 06:15Mmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Perfect voor een liefhebber van gebak én chocolade (ik dus, haha!).
chucky1012
18 maart 2015 at 06:30Dat ziet er zo lekker uit ;-)
Dita
18 maart 2015 at 06:40Die zijn leuk! Leuk om idd met kinderen te maken, weer een leuke activiteit voor op mijn werk
Lotte
18 maart 2015 at 06:49Ooooh, wat lekker! Ik vind het altijd zo leuk als er zo’n ‘verrassing’ in een cupcake zit, haha.
lucindainwonderland
18 maart 2015 at 07:03Erg leuk idee om met pasen op tafel te zetten. En chocolade op chocolade is natuurlijk nooit verkeerd. Echt heel leuk gedaan en het ziet er dan natuurlijk ook heerlijk uit. xxx Lucinda
anouk
18 maart 2015 at 07:25Wat een leuk idee! Dit ziet er echt top uit
Liset - Beautydagboek
18 maart 2015 at 07:38Heel leuk gedaan! Het staat ook zo vrolijk.
Sandra (beautybysandra)
18 maart 2015 at 07:38Het ziet er erg lekker uit! Ze zijn vooral warm erg lekker denk ik :)
Justkristel
18 maart 2015 at 07:49Dit ziet er weer veelste lekker uit!
Nicolish
18 maart 2015 at 07:59Oeh dat ziet er echt te leuk uit!
Margot
18 maart 2015 at 09:21Wat een leuk en lekker idee!
Wies
18 maart 2015 at 09:28Wat zien die er heerlijk uit! Ik krijg altijd zoveel trek van jouw recepten
Simone
18 maart 2015 at 09:44Lijkt me echt héérlijk!
Tessa
18 maart 2015 at 09:54Hoe verzin je dit nou weer! Dit wil ik echt gaan maken voor het paasontbijt! Ze zien er ook zo tof uit vanbinnen!
Liefs, Tessa
Ilona
18 maart 2015 at 10:12Wat een leuk idee! Het valt me wel op dat ze bijna to good to be true zijn: heerlijk maar bomvol calorieen. Ik hou me er nooit mee bezig, maar het viel me wel op waardoor ik nieuwsgierig werd: deze cupcakes bevatten ongeveer 265 calorieen per stuk: dat is veel meer dan mijn lunch tussen de middag met twee volkorenbroodjes met ham: 190 calorieen. Laten we het vet en de suikers dan maar niet meetellen. Of piep ik nu een beetje teveel? Toch wel goed om dit te weten en (soms) rekening te houden, maar met Pasen mag alles he ;-).
Aranka
18 maart 2015 at 10:15Dat mag je vinden hoor! Ik hou me totaal niet bezig met calorieën en dergelijke, ik eet gewoon wat ik lekker vind :). En inderdaad met Pasen mag het (alhoewel ik er stiekem elke dag eentje heb gegeten tot dat ze op waren).
AleXx
18 maart 2015 at 10:31Leuk!! En zo gemakkelijk ook..
Iffy | DiaryOfAMua
18 maart 2015 at 11:00Wat super leuk! Ze zien er heerlijk uit
XO
Evelien | Live life lovely
18 maart 2015 at 11:31Yummie, dit ziet er echt heerlijk uit!
Suzanne
18 maart 2015 at 11:35Ze zien er echt heel schattig uit! Leuk en creatief idee :D
Manon
18 maart 2015 at 11:40Super leuk gedaan! ziet er ook lekker uit
Bianca
18 maart 2015 at 11:52Dit is echt heel lekker en makkelijk te maken :D Ik heb dit vorig jaar en dat jaar er voor gemaakt voor Pasen en waren echt wel een succes bij familie leden. Vind zelf dat je met cupcakes onwijs veel kan doen zoals zoet/hartig/gewoon/gedecoreerd/vulling :-) Erg lekker allemaal x
Denise
18 maart 2015 at 12:05Aaah ik zag deze foto al in je diary, super leuk en zo’n lekker idee! <3
Laura
18 maart 2015 at 12:09Oh dit lijkt me echt heerlijk! Leuk recept voor pasen.
Tessa
18 maart 2015 at 15:04Heerlijk! Wat maak je toch altijd leuke recepten!
Desiree
18 maart 2015 at 16:49Je plaatst altijd leuke en makkelijke recepten die nog lekker zijn ook. Deze gaan we zeker maken voor de Pasen.
Kirsten
18 maart 2015 at 20:43Ik ben ze nu aan het namaken! Benieuwd hoe ze straks uit de oven gaan komen :) Je recepten zijn trouwens altijd super! Ik kijk er telkens opnieuw naar uit!
Cindy | Life meets Beauty
18 maart 2015 at 21:26Dat ziet er heerlijk uit! Super leuk en lekker met die paaseitjes in het midden!
beautifulday4makeup
19 maart 2015 at 15:26Wat een leuk idee!