Recept: Chocolade cake met banaan

Recept: Chocolade banaan cake

Ik had nog een aantal rijpe bananen over en wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest. Je kunt er natuurlijk een gezond bananenbrood van maken, maar daar had ik geen zin in. Ik wilde iets lekkers met chocolade in de vorm van een cake. Ik besloot geprakte banaan toe te voegen aan een chocolade cake beslag en het was heerlijk!

Wat heb je nodig?

 • 150 gram (room)boter
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 50 gram cacao poeder
 • 150 gram suiker
 • 3 eieren
 • 2 rijpe bananen
Recept: Chocolade banaan cake
Recept: Chocolade banaan cake

Laat de boter op kamertemperatuur komen en doe de boter met het zelfrijzende bakmeel, cacao poeder, suiker en de eieren in een kom. Prak ondertussen de bananen fijn met een vork en voeg deze ook toe aan het mengsel.

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet het bakblik alvast in of bedek hem met bakpapier.

Mix alle ingrediënten door elkaar tot dat je een glad en stevig beslag hebt, stort deze in de bakvorm.

Bak vervolgens de cake in 45 minuten gaar in de oven op 160 graden. Check na afloop of de cake gaar is door er met een satéprikker in de prikken. Blijft er niets aan de prikker plakken, dan is de cake gaar.

Recept: Chocolade banaan cake

Ik ben gek op de combinatie van chocolade en banaan dus ik had al verwacht dat deze cake een succes zou zijn. Het is een vrij massieve cake geworden door de banaan, maar zeker niet minder lekker. Je proeft de banaan nog heel goed en dat wordt goed aangevuld door de smaak van chocolade, super lekker!

Deze cake is zeker een succes als je van banaan en chocolade houdt, ik weet ook zeker dat hij dan zo op is. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Denise
  30 januari 2019 at 15:31

  Dat ziet er lekker uit zeg!!

 • Reply
  Sanne
  30 januari 2019 at 15:37

  Haha, moest wel lachen om je “Je kunt er natuurlijk een gezond bananenbrood van maken, maar daar had ik geen zin in.” Herkenbaar ;). Ga dit weekend ook weer eens iets bakken.

 • Reply
  Edith-Sofia
  30 januari 2019 at 20:30

  Yummy! Ik ben gek op bananenbrood, deze variant met chocolade lijkt me erg lekker!

 • Reply
  Kelly
  31 januari 2019 at 08:47

  Ik ben heel nieuwsgierig naar de substantie van deze cake! :)

 • Reply
  Nelleke
  2 februari 2019 at 11:44

  Lijkt mij erg lekker,ga hem ook maken.

 • Reply
  Marloes
  3 februari 2019 at 11:21

  Bedankt voor het recept! Ik ga de cake binnenkort proberen te maken! Ik laat je weten, liefs!

  • Reply
   Marloes
   3 februari 2019 at 11:21

   *Ik laat het je weten*

 • Reply
  Esther
  19 februari 2020 at 10:40

  De cake is heerlijk! Ik heb zelf nog stukjes smeltchocolade door het beslag heen gedaan

 • Reply
  Jojanneke
  4 maart 2021 at 14:37

  Is die 160 graden voor een heteluchtoven oid? Ik heb hem gisteren gemaakt in een elektrische oven. Na 45 minuten was ie nog volop vloeibaar en bewegend toen ik hem iets naar buiten trok… Nog wat tijd erbij, temperatuur omhoog, nog wat tijd erbij, nog wat tijd erbij en uiteindelijk was hij na bijna 1,5 uur klaar…. Eh….. 🤔 Niet gekeken hoe hoog ik de temperatuur uiteindelijk had, maar denk minimaal 180 misschien hoger.

 • Reply
  Jojanneke
  4 maart 2021 at 14:37

  Hij is trouwens heerlijk!

 • Laat een reactie achter