Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Chocolade cake met banaan

Recept: Chocolade banaan cake

Ik had nog een aantal rijpe bananen over en wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest. Je kunt er natuurlijk een gezond bananenbrood van maken, maar daar had ik geen zin in. Ik wilde iets lekkers met chocolade in de vorm van een cake. Ik besloot geprakte banaan toe te voegen aan een chocolade cake beslag en het was heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram (room)boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacao poeder
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
Recept: Chocolade banaan cake
Recept: Chocolade banaan cake

Laat de boter op kamertemperatuur komen en doe de boter met het zelfrijzende bakmeel, cacao poeder, suiker en de eieren in een kom. Prak ondertussen de bananen fijn met een vork en voeg deze ook toe aan het mengsel.

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet het bakblik alvast in of bedek hem met bakpapier.

Mix alle ingrediënten door elkaar tot dat je een glad en stevig beslag hebt, stort deze in de bakvorm.

Bak vervolgens de cake in 45 minuten gaar in de oven op 160 graden. Check na afloop of de cake gaar is door er met een satéprikker in de prikken. Blijft er niets aan de prikker plakken, dan is de cake gaar.

Recept: Chocolade banaan cake

Ik ben gek op de combinatie van chocolade en banaan dus ik had al verwacht dat deze cake een succes zou zijn. Het is een vrij massieve cake geworden door de banaan, maar zeker niet minder lekker. Je proeft de banaan nog heel goed en dat wordt goed aangevuld door de smaak van chocolade, super lekker!

Deze cake is zeker een succes als je van banaan en chocolade houdt, ik weet ook zeker dat hij dan zo op is. Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

  1. Haha, moest wel lachen om je “Je kunt er natuurlijk een gezond bananenbrood van maken, maar daar had ik geen zin in.” Herkenbaar ;). Ga dit weekend ook weer eens iets bakken.

  2. Is die 160 graden voor een heteluchtoven oid? Ik heb hem gisteren gemaakt in een elektrische oven. Na 45 minuten was ie nog volop vloeibaar en bewegend toen ik hem iets naar buiten trok… Nog wat tijd erbij, temperatuur omhoog, nog wat tijd erbij, nog wat tijd erbij en uiteindelijk was hij na bijna 1,5 uur klaar…. Eh….. 🤔 Niet gekeken hoe hoog ik de temperatuur uiteindelijk had, maar denk minimaal 180 misschien hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *