Chili Con Care met kipgehakt

Chili Con Care met kipgehakt

Sinds een week ben ik fanatiek aan het Weight Watchers geslagen. Er gaat een hele wereld voor me open, of eigenlijk, dicht. Ik word steeds bewuster van voedingsmiddelen en volgens mij at ik per dag wel 3 tot 4 keer mijn toegestane punten die ik nu maar mag. Tijd om mijn hele eetschema om te gooien en gezonde alternatieven te bedenken. Ik ben echt gek op Chili Con Care en gedacht deze variant met kipgehakt! Helemaal Weight Watchers proof met maar 7 punten per portie.


Chili Con Care met kipgehakt

Wat heb je nodig?

 • Prei – 0
 • Paprika – 0
 • 300 gr Kipgehakt – 15
 • 300 gr Bruine bonen – 7
 • blikje mais – 5
 • blikje tomaten pure – 2
 • uitje – 0
 • scheut curry – 2
 • zout – 0
 • knoflookpoeder – 0
 • paprikapoeder – 0

Dat maakt een totaal van 31 punten en hier haal je in totaal makkelijk 4 tot 3 porties uit.

Chili Con Care met kipgehakt

Als eerst doen we het gehakt in de pan en kruiden het met het zout, paprikapoeder en de knoflookpoeder. Let op dat je geen boter of olie toegevoegd, dat is helemaal niet nodig!

Chili Con Care met kipgehakt

Bak daarna het gehakt rul en voeg de uitjes toe.

Chili Con Care met kipgehakt

Als de uitjes glazig zijn geworden voegen we de paprika en prei toe.

Chili Con Care met kipgehakt

Zijn deze ook beetgaar is het tijd voor de bonen, deze voeg je allemaal toe inclusief het vocht, anders wordt het zo een droge bende. De mais laat je wel uitlekken en gaat er helemaal bij. Het hele blikje tomaten pure gaat erbij en een scheut curry naar eigen smaak. Hou je van pittig eten, dan kan je het eventueel vervangen door sambal. Laat alles even goed warm worden tot er een soort van sausje ontstaat en dan is het klaar!

Chili Con Care met kipgehakt

Het gerecht zit er misschien wat minder smakelijk uit met het witte kipgehakt en smaakt ook iets anders. Maar eerlijk gezegd vind ik hem net zo lekker! Je kunt het ook serveren met rijst of aardappels. Maar voor de punten heb ik dat achterwege gelaten, want dit vult al genoeg.

Chili Con Care met kipgehakt

Ik had stiekem verwacht dat het wat flauw zou zijn zonder ‘normaal’ gehakt, maar dat viel echt ontzettend mee!

Chili Con Care met kipgehakt

Jum, eigenlijk ziet het er gewoon ontzettend lekker uit!

Chili Con Care met kipgehakt

Ben je dus nog opzoek naar en gezonde maaltijd maar wat wél lekker is? Dan ben je met deze Chili Con Care met kipgehakt aan het goede adres! Hebben jullie wel eens gedacht aan je maaltijd met gehakt te vervangen door kipgehakt? Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  3 februari 2016 at 15:43

  Oeh klinkt lekker! Kippengehakt is echt mijn favoriet de laatste tijd!

 • Reply
  Aileen
  3 februari 2016 at 15:43

  Ik zal niet zo snel mijn gehakt vervangen door kipgehakt want ik houd persoonlijk gewoon niet zo van kip. Maar ik moet wel zeggen dat ik dit er heel erg lekker uit vind zien! Misschien toch eens proberen!

 • Reply
  Kirsty
  3 februari 2016 at 16:19

  Dit ziet er wel erg lekker uit!

 • Reply
  Catherine
  3 februari 2016 at 16:29

  Oeh ziet er goed uit! Ik heb gister toevallig een vegan Chili gemaakt en die was ook erg lekker én gezond. Heb nog niet eerder met kippengehakt gekookt, maar dat ga ik snel doen!

 • Reply
  Varenka W
  3 februari 2016 at 16:51

  Wij eten chil con carne uit de oven in een (met bonen schotel) gevulde paprika met kippen dijen
  Dus ook chili met kip, maar dan anders…….

 • Reply
  femketje
  3 februari 2016 at 18:46

  lekkerrr :D

 • Reply
  sobeautywomen
  3 februari 2016 at 19:01

  Het ziet er toch best lekker uit. Ik zou in eerste instantie ook denken dat kipgehakt niet zo is. Misschien is het toch het proberen waard!

 • Reply
  melissa
  3 februari 2016 at 21:34

  Die ziet er heel lekker uit! En super dat je gestart bent met de weight watchers. Ik ben ook al even aan het nadenken om ermee te starten. Maar de prijs schrikt mij wat af :)

 • Reply
  Yvonne
  3 februari 2016 at 22:56

  Kipgehakt: goed idee! Toch tel ik liever de gaatjes van mijn riem. ;-) Ik weet zelf vaak al heel goed of ik meer heb gegeten dan ik verbruikt heb en als dat zo is, dan neem ik een balansdag ter compensatie.

 • Reply
  chucky1012
  4 februari 2016 at 06:29

  Het ziet er zo lekker uit ;-)

 • Reply
  Roxanne
  6 februari 2016 at 22:26

  Succes met WW! Kipgehakt wil ik ook wel eens proberen, ik maakte afgelopen week Chili con Carne met ‘gewoon’ gehakt.
  Misschien wel leuk om vaker WW-proof receptjes te delen? Ook voor ontbijt/lunch, tussendoortjes enz

 • Laat een reactie achter