Search
Close this search box.

Chili Con Care met kipgehakt

Chili Con Care met kipgehakt

Sinds een week ben ik fanatiek aan het Weight Watchers geslagen. Er gaat een hele wereld voor me open, of eigenlijk, dicht. Ik word steeds bewuster van voedingsmiddelen en volgens mij at ik per dag wel 3 tot 4 keer mijn toegestane punten die ik nu maar mag. Tijd om mijn hele eetschema om te gooien en gezonde alternatieven te bedenken. Ik ben echt gek op Chili Con Care en gedacht deze variant met kipgehakt! Helemaal Weight Watchers proof met maar 7 punten per portie.


Chili Con Care met kipgehakt

Wat heb je nodig?

 • Prei – 0
 • Paprika – 0
 • 300 gr Kipgehakt – 15
 • 300 gr Bruine bonen – 7
 • blikje mais – 5
 • blikje tomaten pure – 2
 • uitje – 0
 • scheut curry – 2
 • zout – 0
 • knoflookpoeder – 0
 • paprikapoeder – 0

Dat maakt een totaal van 31 punten en hier haal je in totaal makkelijk 4 tot 3 porties uit.

Chili Con Care met kipgehakt

Als eerst doen we het gehakt in de pan en kruiden het met het zout, paprikapoeder en de knoflookpoeder. Let op dat je geen boter of olie toegevoegd, dat is helemaal niet nodig!

Chili Con Care met kipgehakt

Bak daarna het gehakt rul en voeg de uitjes toe.

Chili Con Care met kipgehakt

Als de uitjes glazig zijn geworden voegen we de paprika en prei toe.

Chili Con Care met kipgehakt

Zijn deze ook beetgaar is het tijd voor de bonen, deze voeg je allemaal toe inclusief het vocht, anders wordt het zo een droge bende. De mais laat je wel uitlekken en gaat er helemaal bij. Het hele blikje tomaten pure gaat erbij en een scheut curry naar eigen smaak. Hou je van pittig eten, dan kan je het eventueel vervangen door sambal. Laat alles even goed warm worden tot er een soort van sausje ontstaat en dan is het klaar!

Chili Con Care met kipgehakt

Het gerecht zit er misschien wat minder smakelijk uit met het witte kipgehakt en smaakt ook iets anders. Maar eerlijk gezegd vind ik hem net zo lekker! Je kunt het ook serveren met rijst of aardappels. Maar voor de punten heb ik dat achterwege gelaten, want dit vult al genoeg.

Chili Con Care met kipgehakt

Ik had stiekem verwacht dat het wat flauw zou zijn zonder ‘normaal’ gehakt, maar dat viel echt ontzettend mee!

Chili Con Care met kipgehakt

Jum, eigenlijk ziet het er gewoon ontzettend lekker uit!

Chili Con Care met kipgehakt

Ben je dus nog opzoek naar en gezonde maaltijd maar wat wél lekker is? Dan ben je met deze Chili Con Care met kipgehakt aan het goede adres! Hebben jullie wel eens gedacht aan je maaltijd met gehakt te vervangen door kipgehakt? Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

 1. Ik zal niet zo snel mijn gehakt vervangen door kipgehakt want ik houd persoonlijk gewoon niet zo van kip. Maar ik moet wel zeggen dat ik dit er heel erg lekker uit vind zien! Misschien toch eens proberen!

 2. Oeh ziet er goed uit! Ik heb gister toevallig een vegan Chili gemaakt en die was ook erg lekker én gezond. Heb nog niet eerder met kippengehakt gekookt, maar dat ga ik snel doen!

 3. Wij eten chil con carne uit de oven in een (met bonen schotel) gevulde paprika met kippen dijen
  Dus ook chili met kip, maar dan anders…….

 4. Die ziet er heel lekker uit! En super dat je gestart bent met de weight watchers. Ik ben ook al even aan het nadenken om ermee te starten. Maar de prijs schrikt mij wat af :)

 5. Kipgehakt: goed idee! Toch tel ik liever de gaatjes van mijn riem. ;-) Ik weet zelf vaak al heel goed of ik meer heb gegeten dan ik verbruikt heb en als dat zo is, dan neem ik een balansdag ter compensatie.

 6. Succes met WW! Kipgehakt wil ik ook wel eens proberen, ik maakte afgelopen week Chili con Carne met ‘gewoon’ gehakt.
  Misschien wel leuk om vaker WW-proof receptjes te delen? Ook voor ontbijt/lunch, tussendoortjes enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *