Zoek
Sluit dit zoekvak.

Check jij wel eens je moedervlekken?

Check jij wel eens je moedervlekken?

De afgelopen jaren heb ik er heel wat moedervlekken bij gekregen en die beginnen bij mij altijd op een gekke manier. Het is eerst een heel jeukerig korstje en daarna komt er een moedervlek tevoorschijn. Ik dacht dat dit normaal was en gaf er niet al te veel aandacht aan. Totdat ze weer een korstje werden en gingen jeuken… Ik maakte toen een foto omdat ik het niet vertrouwde en hoorde eigenlijk van iedereen, ga naar de dokter en laat het checken.

Huidkanker

Wist je dat een op de drie kanker gevallen huidkanker is? Elk jaar overlijden er meer dan 800 Nederlanders aan een melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker. De helft van deze mensen hadden het overleefd als ze eerder een diagnose hadden gehad. Want het is best moeilijk te checken, of een moedervlek of iets anders op de huid nou normaal is of niet. En als ik bij mijzelf na ga wil ik ook niet voor elk ‘wissewasje’ naar de dokter gaan. Toen mijn moedervlek zo gek aan het doen was ging ik bij de dokter langs en die vertrouwde het inderdaad ook niet helemaal waardoor ik doorgestuurd werd naar een dermatoloog. Na een uitgebreide check van heel wat moedervlekken werd ik gerustgesteld dat het ‘gezonde’ moedervlekken waren en er niets aan de hand was. Wel moest ik ze goed in de gaten blijven houden dat ze niet gingen veranderen, toen raadde ze me de SkinVision app aan.

Check jij wel eens je moedervlekken?

Moedervlekken checken

SkinVision is een handige app op je telefoon waar je je moedervlekken mee kan checken en heeft als doel om in de komende tien jaar wereldwijd 250.000 levens te redden door vroegtijdige diagnose te ondersteunen. Het werkt heel makkelijk, je download de app en je scant je moedervlek en daarna krijg je een beoordeling met laag, medium of hoog risico. Bij een hoog-risico beoordeling kijken de dermatologen van SkinVision (tegen betaling, met mijn link krijg je twee checks gratis) er vervolgens naar en krijg je binnen 48 uur een doktersadvies over de volgende stap die je moet nemen. Daarnaast wordt elke foto (ongeacht het risico) gedubbelcheckt door de dermatologen om de kwaliteit van de algoritmes te waarborgen. Het fijne hieraan is dat je overal kunt checken en er niet speciaal de deur voor uit hoeft, alleen als het echt een niet te vertrouwen plekje is.

Hoe werkt de SkinVision app?

SkinVision werkt op basis van algoritmes die de foto’s na-lopen. SkinVision gebruikt ‘machine learning’, dit betekent dat de service steeds slimmer wordt in het vinden van huidkanker en ook elke foto vergeleken wordt met de database. Het meest recente onderzoek laat zien dat SkinVision inmiddels een hogere accuraatheid (94%) heeft in het vinden van kanker dan een huisarts (60%), een dermatoloog (75%), en zelfs een specialist dermatoloog (92%).

De SkinVision app is heel makkelijk gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Je maakt een profiel aan met de huidkenmerken en daarna kun je aan de slag gaan. De checks van moedervlekken door de dermatologen kosten trouwens geld, hiervoor kun je een premium abonnement nemen van € 24,99 per jaar. Naast het jaar abonnement kun je ook per huidcheck betalen. Dit kost € 4,49 euro per check. Een jaar abonnement is dus veel voordeliger, en raden we ook aan omdat het belangrijk is om plekjes regelmatig in de gaten te houden. Momenteel heeft SkinVision in Nederland een samenwerking met CZ, die nog in ontwikkeling is. Daarnaast zijn we ook in contact met andere zorgverzekeraars in Nederland. Download je de app via mijn link krijg je twee checks gratis.

Check jij wel eens je moedervlekken?

Check jij wel eens je moedervlekken?

Met de automatische camera scan je je moedervlek.

Check jij wel eens je moedervlekken?

Daarna geef je aan wat voor een moedervlek het is. Heb je er geen last van, veranderd hij van vorm, bloedt het soms of zweert het zelfs?

Check jij wel eens je moedervlekken?

Check jij wel eens je moedervlekken?

Naar aanleiding van deze gegevens stelt de app een voorlopig resultaat op dat laag, medium of hoog is. Vervolgens kun je de foto met de gegevens in de app ook naar de dermatoloog sturen.

Check jij wel eens je moedervlekken?

Het handige aan de app is dat je mapjes kunt maken met je moedervlekken, zo kun je goed bijhouden of verdachte moedervlekken van vorm, kleur of staat veranderen. Deze foto’s kun je dus met elkaar vergelijken en er dan eventueel actie op ondernemen mocht dat nodig zijn.

Wanneer moet je naar de dokter?

 • Als je moedervlek een andere vorm krijgt (groter of dikker)
 • Als je moedervlek een andere kleur krijgt
 • Als je moedervlek gaat jeuken of irriteren
 • Als je moedervlek begint te bloeden of korstjes krijgt

De app geeft voor de rest ook nog heel veel informatie over huidkanker, melanomen en ga zo maar door, het is echt heel erg handig de app bij de hand te houden om je huid te checken, want dat is echt super belangrijk. Ik mag trouwens iedereen die via mijn (via deze link) de app installeert twee extra gratis huidchecks weggeven. Ik ben wel benieuwd of meerdere mensen deze app kennen of zelf wel eens hun huid en moedervlekken hebben laten checken?

Dit artikel is een betaalde samenwerking met SkinVision

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Daar ga ik meteen even achteraan! Ik heb voor de advertorial een premium account gekregen en kan daardoor niet de prijzen zien. Als ik de informatie heb zal ik het er meteen bijzetten! Bedankt voor je oplettende blik!

 1. Dit vind ik nu een goede advertorial op je blog. Meteen de app geinstalleerd. Alleen kom je er dan pas achter dat je per keer moet betalen. Beetje jammer dat die informatie ontbreekt in deze blogpost… Meteen weer verwijderd dus. Laat moedervlekken waar ik me zorgen over maak wel checken bij de dermatoloog als ik daar dan toch weer een keer ben. Maar wel fijn dat de mogelijkheid van deze app er is.

  1. Ja, foutje van mijn kant! Ik heb meteen een premium account gekregen en ben dus niets over kosten tegengekomen. Heb het meteen aangepast in de advertorial, dankjewel!

 2. Ik ben vorig jaar gecheckt door de dermatoloog. Alle moedervlekken waar ik mij zorgen over maakte wuifde ze weg. Mijn zorgen zitten er nog. Huisarts wil er niks aan doen. M’n oude huisarts verwijderde ze in ieder geval.
  Gemiddeld mens zou 20 tot 30 moedervlekken verspreidt over het lichaam hebben, had ik ergens gelezen. Heb er alleen al 30 op m’n rechterarm. Ik heb er ook flink wat op m’n gezicht maar dat vind ik op zich nog wel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *