Search
Close this search box.

Chanel Les Beiges Eau De Teint Water-Fresh Tint

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

Voor deze zomer komt Chanel met een nieuwe foundation en wel een hele bijzondere. Toen ik dit voorbij zag komen wist ik het meteen, dit is wat ik nodig heb voor de zomer. Chanel combineert een foundation met ‘water’ zoals de verpakking het noemt. Het geeft een subtiele dekking en is vooral heel erg verfrissend.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

Deze lichte, hydraterende en verfrissende formule van Chanel bestaat voor 75% uit water. De microbolletjes die je in het ‘water’ ziet zitten zijn ingekapselde pigmenten, gemaakt met de microfluïdische technologie, versmelten met de huid, voor een natuurlijk effect en een stralende huid. De foundation belooft dus een natuurlijke dekking te geven en de huid te verfrissen.

Volgen jullie mij al op Instagram?

De foundation is vooral verrijkt met glycerine en tamarindezaden die de eigenschap hebben de huid te hydrateren, iets wat je zeker nodig hebt in de zomer met al die hitte. Het klonk voor mij in ieder geval als dé foundation voor de zomer, een lichte dekking, verfrissing en hydratatie. Nu maar eens kijken of het ook echt zo fijn is als het lijkt.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

Je koopt de Chanel Les Beiges Eau De Teint Water-Fresh Tint voor € 62,10 wat absoluut niet goedkoop is. Hiervoor krijg je een prachtig doosje met daarin de foundation van 30 ml en een kwast om de foundation mee aan te brengen. Dat zie je niet vaak dat je er ook een kwast bij krijgt dus dat rechtvaardigt de prijs toch weer een beetje.

De Chanel Les Beiges Eau De Teint Water-Fresh Tint is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren: Light, Medium Light, Medium, Medium Plus, Light Deep en Deep. Zelf heb ik de kleur Medium Light die perfect bij mijn huidskleur aansluit. Het fijne is ook doordat hij niet heel dekkend is je wat met de kleur kan spelen als je bruiner zou worden door de zon.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

De verpakking ziet er chique uit en past zeker in het Chanel rijtje. De verpakking is van plastic gemaakt en je ziet goed de ‘stukjes’ pigment zitten die soort van in het water drijven. De kwast is van stevig materiaal gemaakt en werkt ook fijn om de foundation mee aan te brengen.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

De verpakking is zelf ook handig in gebruik door middel van een pompflacon. Ik moet wel zeggen dat je moet oppassen dat je niet teveel gebruikt. De pomp pompt meteen veel product op wat eigenlijk al te veel is voor je gezicht, doe er dus wel voorzichtig mee. Anders ben je wel heel erg snel door je dure flesje foundation heen.

De foundation heeft trouwens de subtiele geur van neroli die volgens Chanel ook een kalmerende werking heeft. Ik vind hem in ieder geval erg lekker ruiken.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh
Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

Hier kun je goed de ‘stukjes’ foundation zien. We zagen dit soort producten al wel eerder, maar dan vaak met balletjes en dat is bij de Chanel Les Beiges Eau De Teint Water-Fresh Tint niet het geval. Dat zijn echt kleine deeltjes die zich pas vermengen met het water als je het op het gezicht aanbrengt en uitwerkt.

Zoals ik al zei moet je oppassen met de hoeveelheid die je aanbrengt, zo een pompje is eigenlijk al te veel. Het voelt heerlijk verfrissend aan op het gezicht en laat zich goed verdelen. Het ‘water’ trekt snel in en wat er dan over blijft is een heerlijk gehydrateerd gezicht met een egale teint.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

Mijn gezicht zonder foundation waar je hier en daar nog rode plekken ziet.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

Mijn gezicht met de Chanel Les Beiges Eau De Teint Water-Fresh Tint. Je ziet dat het rode gedeelte vrijwel weg is, maar dat hij niet compleet dekkend is, dat vind ik mooi voor de zomer.

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

En met alle make-up. De foundation geeft een zachte glow aan het gezicht, iets wat ik normaal niet zo prettig vind met mijn vette huid. Maar omdat het zomer is en ik toch zweet vind ik het niet zo erg.

De foundation ziet er mooi en natuurlijk uit en blijft gemiddeld zitten. Want ja, met dit warme weer smelt elke foundation van mijn gezicht af. Maar ik vind het wel fijn lekker verzorgd de deur uit te gaan zonder dat het te veel opvalt in de zomer. De foundation bevat trouwens geen SPF dus je moet nog wel goed smeren met een zonnebrand!

Chanel Les Beiges Eau de Teint Water-Fresh

Het is de vraag of je zoveel geld over hebt voor een foundation die een medium tot lichte dekking heeft die ook niet de hele dag blijft zitten. Ik vind deze foundation voor de zomer echt heerlijk. Je gaat mooi verzorgd de deur uit en de huid wordt gehydrateerd en verfrist. Dat hij subtiel weg smelt vind ik niet erg, want dat valt amper op met een licht dekkende foundation. Met een dekkende zie je dat bij mij in de zomer altijd erg goed en vind ik vervelend.

De Chanel Les Beiges Eau De Teint Water-Fresh Tint is vanaf nu te koop bij onder andere de Douglas en ICI Paris XL voor € 62,10. Twijfel je nog? Dan zou ik zeker aanraden hem eens in de winkel te testen!

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Wel mooi! Zelf gebruik ik liever een dekkende foundation. Maar ik denk dat deze foundation wel heel mooi is bij een mooie huid. Ik heb zelf geen egale huid en dan gebruik ik toch liever iets wat heel de dag mooi blijft:)

  2. Jaa ik vind deze zó mooi! Echt perfect voor de zomer inderdaad. Wel even een investering, dat klopt. Maar hé, dan heb je ook wat. :)

  3. Wat ik vreemd vind is het ontbreken van spf. Dit product lijkt echt voor de zomer geschikt, maar de spf smeer je bij mijn weten altijd als eindproduct om de optimale bescherming te realiseren. Weg effect van de glow van deze ‘foundation’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *