Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Kennen jullie het merk Cetaphil? Het is sinds kort gewoon in de Nederlandse drogisterij te koop. Het is een ontzettend populair merk in de Verenigde Staten omdat het goed werkt en betaalbaar is. Het zorgt er vooral voor dat de huid goed gehydrateerd wordt en dat kan ik nou juist gebruiken, want mijn huid is ontzettend droog en gevoelig door het dragen van mondkapjes.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Cetaphil is een Amerikaans merk dat door een apotheker is opgericht in 1947. Het merk gaat dus al heel wat jaren mee. Het begon alleen met de klassieke huidreinger, maar daar zijn in de jaren heel wat producten bij gekomen.

De essentie van Cetaphil zit in de naam: de ‘-phil’ op het einde betekent ‘liefde’, terwijl ‘Cet’ komt van het hydraterende ingrediënten cetearyl alcohol en cetyl alcohol. Cetaphil staat dus voor de verzorgende werking en de liefde die het geeft aan de huid.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Nu denk je waarschijnlijk, huh waarom promoten ze een ingrediënt met alcohol? We weten allemaal dat producten met alcohol niet goed voor ons zijn. Maar je moet je alle alcohol ingrediënten over één kam scheren. De cetearyl alcohol en cetyl alcohol zijn vette alcoholen en zorgen eigenlijk bijna nooit voor een irriterende werking. In plaats daarvan houden ze juist de vocht vast in je huid.

Cetaphil heeft producten die zowel bedoeld zijn voor zowel het lichaam als voor het gezicht. Door de effectieve en zachte formules weet het zelfs de meest kwetsbare huid te versterken en te beschermen. 

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Cetaphil is dus sinds kort gewoon in de Nederlandse drogisterijen te koop. Ik hoorde al veel goede verhalen over dit merk dus was erg nieuwsgierig. Door het dragen van mondkapjes is mijn huid ontzettend droog en gevoelig geworden en zocht hier een goede oplossing voor. Ik besloot Cetaphil te gaan proberen en kocht deze twee producten bij de Etos.

Echt heel goedkoop zijn de producten niet, je betaald voor beide producten net iets meer dan een tientje. Ik moet zeggen dat je daar ook een flinke inhoud voor terug krijgt, maar spotgoedkoop is het zeker niet.

De producten zitten netjes verpakt in een kartonnen doosje en zien er klinisch uit. Ik krijg altijd wel een goed gevoel bij dit soort producten. Niet teveel poespas, gewoon simpel en doeltreffend.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Cetaphil Milde Huidreiniger 200 ml – € 10,15

De Cetaphil Milde Huidreiniger is geschikt voor alle huidtypes, in het bijzonder de droge, gevoelige huid. De zeepvrije huidreiniger reinigt de huid zonder het uit te drogen of te irriteren. Dankzij de 2-in-1 werking kalmeert en verzacht het de huid bij het reinigen. De hydraterende eigenschappen geven de huid haar zachtheid en soepelheid terug. Het beschermt de natuurlijke huidbarrière en houdt de pH-waarde in balans. Door de niet-comedogene samenstelling worden de poriën niet verstopt.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

De reiniger belooft heel mild te zijn, daarom zou hij ook op de babyhuid gebruikt kunnen worden. Je gebruikt de reiniger met of zonder water, maar mijn voorkeur heeft wel met water na te spoelen. Je kunt de reiniger dus verwijderen met een wattenschijfje of na te spoelen met water.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Het ingrediëntenlijstje van de reiniger is heel kort, maar het valt me wel op dat er eigenlijk alleen maar ingrediënten in zitten waar in eerste instantie mijn alarmbellen van af gaan. Ik zie alcohol, parabenen, parabenen, SLS en nog meer alcohol.

De alcohol ingrediënten zijn goede alcohol varianten, maar er blijft nog steeds SLS in zitten en heel wat parabenen. Desondanks de niet al te beste ingrediëntenlijst ben ik wel benieuwd naar de werking.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

De reiniger is vrij dun en loopt meteen uit de verpakking, daar moet je wel mee oppassen. De reiniger is geurloos en verdeelt gemakkelijk over het gezicht. Het schuimt heel subtiel en voelt vooral heel erg prettig aan.

Het valt mij op dat hij zonder enig probleem al mijn make-up verwijderd en mijn huid heel erg zacht en vooral niet trekkerig of plakkerig achterlaat. Ik ben echt in tijden niet zo enthousiast geweest over een reiniger. Ik vind hem oprecht ontzettend fijn. De Cetaphil milde huidreiniger gebruik ik in de avond onder de douche om mijn make-up te verwijderen.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Cetaphil Hydraterende Crème 100 gr – € 12,70

De Cetaphil Hydraterende Crème is speciaal ontwikkeld voor een dagelijkse intense hydratatie van de droge, gevoelige en beschadigde huid. Het gebrek aan hydratatie leidt tot verstoring van de vetlaag dat resulteert in dehydratatie, droogheid, afschilfering en irritatie. De Hydraterende Crème geeft langdurige hydratatie, kalmeert en verzacht de huid. De crème is geschikt voor het gezicht, lichaam en in het bijzonder voor handen, ellebogen en knieën. De crème trekt snel in en plakt niet. Ook deze formule verstopt de poriën niet.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Het is dus een multifunctionele crème die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Omdat de huid onder mijn ogen heel droog en gevoelig is door het dragen van een mondkapje besloot ik het vooral op mijn gezicht te gaan gebruiken. Ik gebruik de crème nu dagelijks en mijn huid is echt ontzettend opgeknapt. Mijn huid is niet meer droog en heeft geen barstjes meer waardoor het gevoelig was.

Waar mijn gewone dagcrème in tekort schoot, vult deze Cetaphil Hydraterende Crème ruimschoots aan.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Ook dit vind ik weer een bijzondere ingrediëntenlijst. Het belooft mild voor de huid te zijn, maar toch zie ik weer siliconen en een uitdrogende alcohol voorbij komen. Maar goed, het werkt voor mij wel heel erg prettig. Het is dus aan jezelf of je deze ingrediënten wil skippen of niet.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

De crème is echt een dikke en volle crème, maar verdeelt wel heel gemakkelijk over de huid. Het trekt snel in op mijn gezicht en voelt daarna niet vettig aan. De crème belooft dan ook niet vet te zijn. Ook gebruik ik de crème op mijn handen op mijn droge eczeemplekken, daar werkt het ook ontzettend goed voor. Het product bevat geen parfum en is daardoor geurloos, dat vind ik ook wel prettig.

Cetaphil Hydraterende Crème & Milde huidreiniger

Ook mijn vette huid reageert heel goed op deze producten (mijn t-zone blijft helaas ontzettend vet ook al zijn mijn wangen heel erg droog en gevoelig). Mijn huid wordt er zeker niet vetter van en misschien wordt het wel iets minder vet.

Ik ben oprecht heel erg enthousiast over deze producten, ze hebben mijn droge en gevoelige huid als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Ook vind ik de reiniger ontzettend prettig omdat het heel goed mijn make-up en ander vuil verwijderd.

De Cetaphil producten zijn te koop bij Etos en bol.com. Kennen jullie het merk en wat is jullie ervaring?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *