In de familie staan de verjaardagen weer voor de deur en natuurlijk de gezellige feestdagen die je ook niet alleen viert. Tijd voor lekkere borrelhapjes, maar weer een schaal met worst en kaas op tafel zetten wordt wel een beetje saai vinden jullie ook niet? Ik maakte afgelopen week deze heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met cervelaatworstjes en roomkaas, heel lekker en super simpel om te maken, ik laat het jullie zien!
Wat heb je nodig?
- bladerdeeg
- 1 ei
- cervelaatworstjes
- roomkaas met kruiden
- basilicum
Ik vind de Amigo’s de lekkerste cervelaatworstjes, maar welke jij lekker vind is natuurlijk persoonlijk, je kan deze gewoon bij elke supermarkt vinden.
Ontdooi eerst de bladerdeeg en snijd deze door de midden. Bestrijk daarvan de helft met een royale laag roomkaas en leg hierop het worstje. Je kan eventueel ook gewoon plakken cervelaat gebruiken als je dat handiger vind.
Beleg het bakblik met een bakpapiertje en leg hier nu de bladerdeeghapjes op het vouw de dubbel. Je kan de oven alvast voorverwarmen op 225 graden.
Druk nu de hapjes dicht door middel van een vorkje en bestrijk ze met een losgekopt ei, zo worden ze mooi goudbruin van kleur. Om ze nog wat mooier te laten lijken doen we er een klein beetje basilicum overheen.
Bak de hapjes vervolgens 15 minuten af in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden en klaar zijn om op te eten!
Eetsmakelijk, zien ze er niet lekker uit? Met deze ingredienten kan je wel 20 hapjes maken, dus dat lijkt me meer dan genoeg voor een kamer vol met visite!
Ze zijn zowel warm als koud heel erg lekker om op te eten, dus mocht de visite pas ’s avonds komen kun je ze gerust overdag alvast maken. Wil je ze even snel opwarmen? Doe ze dan even op de grillstand in de oven!
Ik zou zeggen, weg met de worst en kaas en tijd voor lekkere cervelaat met roomkaas hapjes, eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
25 reacties
lucindainwonderland
1 november 2014 at 06:21Als ik de twee hoofdingrediënten zo zie denk ik in eerste instantie dat het niks voor mij is, maar als ik het dan toch zo zie liggen dan ben ik heel benieuwd en zou ik het graag willen proberen. Ik vind het een erg leuk hapje voor een feestje, maar ik houd er dan ook van om iets wat ik zelf gemaakt heb op tafel te zetten. xxx Lucinda
Marloes | Budgetproof.nl
1 november 2014 at 07:33Zelfs op de vroege ochtend heb ik hier wel trek in :)! Yummy. Ziet er wel uit als een caloriebom, haha, maar dat vind ik meestal juist de lekkerste ;).
Esmée
1 november 2014 at 07:45Roomkaas, jaa! Cervelaat is niet zo mijn ding, maar met (gerookte?) kip is dit denk ik ook heerlijk! Kipfilet en roomkaas gaat in ieder geval geweldig samen ;) x
Mirte
1 november 2014 at 20:45Ja, dat is zeker lekker! Als je ongeveer hetzelfde doet met roomkaas, ham en kip wordt het ook heerlijk! De kip kun je dan rauw laten, die werd bij ons mooi gaar in de oven.
Esmée
2 november 2014 at 12:49Goede tip, dankjewel!!!
Stephanie
1 november 2014 at 08:06Lekkerrr. Ik had ze laatst gemaakt met plakjes cervelaat en roomkaas. Dan is het wat beter verdeeld over de bladerdeeg vind ik en dan doe ik het op 1 plak bladerdeeg en vouw hem dan dubbel, anders is het wel machtig voor een hapje vind ik persoonlijk:-) Iedereen vond het heerlijk. Dus ik ga het de volgende verjaardag maar gewoon weer maken:-)
svenja
1 november 2014 at 09:38Jammie, dat ziet er erg lekker uit. Een ideaal hapje voor bij de borrel!
chucky1012
1 november 2014 at 09:58Ik heb net een ontbijtje op!
Maar nu krijg ik spontaan in de heerlijke lekkernij die jij hebt gemaakt ;-)
Lekker hapje voor vanavond als we tv kijken……
Mooie dag Xoxo
Joyce - Beamingbeautynl
1 november 2014 at 10:01Inderdaad wat lucindainwonderland ook al zei, zo op het eerste gezicht word ik niet heel enthousiast van cervelaat en roomkaas, maar het eindresultaat ziet er toch nog lekker uit!
Mirne
1 november 2014 at 10:18Lijkt me superlekker! maar sowieso is alles in bladerdeeg lekker. :D
Margot
1 november 2014 at 11:14Dit wil ik wel een keer proberen, ben benieuwd naar de smaak!
dailycupofblablabla
1 november 2014 at 11:15Ziet er als een gezellig snackje uit. Alleen heb ik bladerdeeg als mijn grootste vijand verklaard ;-)
Jana
1 november 2014 at 11:43Klinkt erg lekker ! x
Manon
1 november 2014 at 11:47Ziet er lekker uit, ik hou wel van dit soort hapjes.
BeautyReviewsNL
1 november 2014 at 11:51Ziet er heerlijk uit! Leuk artikel!
dianacarlton
1 november 2014 at 12:50Ik ben zelf niet zo’n fan van cervelaat, maar het resultaat ziet er wel héél erg lekker uit! Leuk bedacht!
Elsbet | La Vie Pure
1 november 2014 at 12:54Ziet er zo goed uit! Jammer van het vlees, maar die laat ik gewoon weg!
Kiss & Make-up
1 november 2014 at 13:21Er zit hier iemand naast mij die dit heeeeel lekker zou vinden :-) Ga het onthouden.
beautybylj
1 november 2014 at 14:59Oeh lijkt me heerlijk!
Alma
1 november 2014 at 17:32Ziet er erg lekker uit. Door die basilicumblaadjes er overheen lijkt het alsof ze van een luxe bakker komen. Ga ze zeker proberen.
isabel
1 november 2014 at 18:09hooo dat ziet er echt super lekker uit!
Milou
1 november 2014 at 20:05Ziet er heerlijk uit!!
Opper Elf
2 november 2014 at 17:05Lijkt me een erg lekker hapje!
Naomi
5 november 2014 at 10:37Lijkt me superlekker. De combinatie van cervelaat met roomkaas doe ik zelf altijd op mijn brood, of een pistoletje. Dat is al heel erg lekker. Ben benieuwd wat deze hapjes uit de oven doen. Ga ze zeker proberen!
Peter mols
26 mei 2023 at 21:10Waarom is de kleine Cervelaatworst niet meer te krijgen in de Hema winkels