Cervelaat met roomkaas hapjes

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes7_zps18cb2653.png

In de familie staan de verjaardagen weer voor de deur en natuurlijk de gezellige feestdagen die je ook niet alleen viert. Tijd voor lekkere borrelhapjes, maar weer een schaal met worst en kaas op tafel zetten wordt wel een beetje saai vinden jullie ook niet? Ik maakte afgelopen week deze heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met cervelaatworstjes en roomkaas, heel lekker en super simpel om te maken, ik laat het jullie zien!

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes_zpsc835152a.png

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg
  • 1 ei
  • cervelaatworstjes
  • roomkaas met kruiden
  • basilicum

Ik vind de Amigo’s de lekkerste cervelaatworstjes, maar welke jij lekker vind is natuurlijk persoonlijk, je kan deze gewoon bij elke supermarkt vinden.

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes1_zpsbbf7f34c.png

Ontdooi eerst de bladerdeeg en snijd deze door de midden. Bestrijk daarvan de helft met een royale laag roomkaas en leg hierop het worstje. Je kan eventueel ook gewoon plakken cervelaat gebruiken als je dat handiger vind.

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes2_zpse47b14d5.png

Beleg het bakblik met een bakpapiertje en leg hier nu de bladerdeeghapjes op het vouw de dubbel. Je kan de oven alvast voorverwarmen op 225 graden.

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes3_zpscaf5ee9d.png

Druk nu de hapjes dicht door middel van een vorkje en bestrijk ze met een losgekopt ei, zo worden ze mooi goudbruin van kleur. Om ze nog wat mooier te laten lijken doen we er een klein beetje basilicum overheen.

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes4_zps0e1c83b7.png

Bak de hapjes vervolgens 15 minuten af in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden en klaar zijn om op te eten!

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes8_zps115c257d.png

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes5_zps897fc3e8.png

Eetsmakelijk, zien ze er niet lekker uit? Met deze ingredienten kan je wel 20 hapjes maken, dus dat lijkt me meer dan genoeg voor een kamer vol met visite!

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes9_zpsfc1ad22d.png

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes6_zpsaacf19e6.png

Ze zijn zowel warm als koud heel erg lekker om op te eten, dus mocht de visite pas ’s avonds komen kun je ze gerust overdag alvast maken. Wil je ze even snel opwarmen? Doe ze dan even op de grillstand in de oven!

 photo Bladerdeeghapjesmetcervelaatworstjes10_zps0ab2bbe7.png

Ik zou zeggen, weg met de worst en kaas en tijd voor lekkere cervelaat met roomkaas hapjes, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

  • Reply
    lucindainwonderland
    1 november 2014 at 06:21

    Als ik de twee hoofdingrediënten zo zie denk ik in eerste instantie dat het niks voor mij is, maar als ik het dan toch zo zie liggen dan ben ik heel benieuwd en zou ik het graag willen proberen. Ik vind het een erg leuk hapje voor een feestje, maar ik houd er dan ook van om iets wat ik zelf gemaakt heb op tafel te zetten. xxx Lucinda

  • Reply
    Marloes | Budgetproof.nl
    1 november 2014 at 07:33

    Zelfs op de vroege ochtend heb ik hier wel trek in :)! Yummy. Ziet er wel uit als een caloriebom, haha, maar dat vind ik meestal juist de lekkerste ;).

  • Reply
    Esmée
    1 november 2014 at 07:45

    Roomkaas, jaa! Cervelaat is niet zo mijn ding, maar met (gerookte?) kip is dit denk ik ook heerlijk! Kipfilet en roomkaas gaat in ieder geval geweldig samen ;) x

    • Reply
      Mirte
      1 november 2014 at 20:45

      Ja, dat is zeker lekker! Als je ongeveer hetzelfde doet met roomkaas, ham en kip wordt het ook heerlijk! De kip kun je dan rauw laten, die werd bij ons mooi gaar in de oven.

      • Reply
        Esmée
        2 november 2014 at 12:49

        Goede tip, dankjewel!!!

  • Reply
    Stephanie
    1 november 2014 at 08:06

    Lekkerrr. Ik had ze laatst gemaakt met plakjes cervelaat en roomkaas. Dan is het wat beter verdeeld over de bladerdeeg vind ik en dan doe ik het op 1 plak bladerdeeg en vouw hem dan dubbel, anders is het wel machtig voor een hapje vind ik persoonlijk:-) Iedereen vond het heerlijk. Dus ik ga het de volgende verjaardag maar gewoon weer maken:-)

  • Reply
    svenja
    1 november 2014 at 09:38

    Jammie, dat ziet er erg lekker uit. Een ideaal hapje voor bij de borrel!

  • Reply
    chucky1012
    1 november 2014 at 09:58

    Ik heb net een ontbijtje op!
    Maar nu krijg ik spontaan in de heerlijke lekkernij die jij hebt gemaakt ;-)
    Lekker hapje voor vanavond als we tv kijken……

    Mooie dag Xoxo

  • Reply
    Joyce - Beamingbeautynl
    1 november 2014 at 10:01

    Inderdaad wat lucindainwonderland ook al zei, zo op het eerste gezicht word ik niet heel enthousiast van cervelaat en roomkaas, maar het eindresultaat ziet er toch nog lekker uit!

  • Reply
    Mirne
    1 november 2014 at 10:18

    Lijkt me superlekker! maar sowieso is alles in bladerdeeg lekker. :D

  • Reply
    Margot
    1 november 2014 at 11:14

    Dit wil ik wel een keer proberen, ben benieuwd naar de smaak!

  • Reply
    dailycupofblablabla
    1 november 2014 at 11:15

    Ziet er als een gezellig snackje uit. Alleen heb ik bladerdeeg als mijn grootste vijand verklaard ;-)

  • Reply
    Jana
    1 november 2014 at 11:43

    Klinkt erg lekker ! x

  • Reply
    Manon
    1 november 2014 at 11:47

    Ziet er lekker uit, ik hou wel van dit soort hapjes.

  • Reply
    BeautyReviewsNL
    1 november 2014 at 11:51

    Ziet er heerlijk uit! Leuk artikel!

  • Reply
    dianacarlton
    1 november 2014 at 12:50

    Ik ben zelf niet zo’n fan van cervelaat, maar het resultaat ziet er wel héél erg lekker uit! Leuk bedacht!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    1 november 2014 at 12:54

    Ziet er zo goed uit! Jammer van het vlees, maar die laat ik gewoon weg!

  • Reply
    Kiss & Make-up
    1 november 2014 at 13:21

    Er zit hier iemand naast mij die dit heeeeel lekker zou vinden :-) Ga het onthouden.

  • Reply
    beautybylj
    1 november 2014 at 14:59

    Oeh lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Alma
    1 november 2014 at 17:32

    Ziet er erg lekker uit. Door die basilicumblaadjes er overheen lijkt het alsof ze van een luxe bakker komen. Ga ze zeker proberen.

  • Reply
    isabel
    1 november 2014 at 18:09

    hooo dat ziet er echt super lekker uit!

  • Reply
    Milou
    1 november 2014 at 20:05

    Ziet er heerlijk uit!!

  • Reply
    Opper Elf
    2 november 2014 at 17:05

    Lijkt me een erg lekker hapje!

  • Reply
    Naomi
    5 november 2014 at 10:37

    Lijkt me superlekker. De combinatie van cervelaat met roomkaas doe ik zelf altijd op mijn brood, of een pistoletje. Dat is al heel erg lekker. Ben benieuwd wat deze hapjes uit de oven doen. Ga ze zeker proberen!

  • Reply
    Peter mols
    26 mei 2023 at 21:10

    Waarom is de kleine Cervelaatworst niet meer te krijgen in de Hema winkels

  • Laat een reactie achter