Zoek
Sluit dit zoekvak.

CC Cream, de opvolger van BB Cream?

We kennen allemaal wel de BB Cream, je wordt er tegenwoordig dood mee gegooid. Elk merk heeft wel zijn eigen BB Cream en bijna iedereen is er nu wel mee bekend. Maar er komt ook een CC Cream aan, wat is dat dan? Een CC Cream is eigenlijk een BB Cream alleen belooft nog meer te doen, namelijk het antiverouderings effect tegen te gaan.

De BB Cream is in Duitsland uitgevonden en staat voor Blemish Balm. Het is gemaakt om de huid van patienten na een laseroperatie te laten genezen en te camoufleren tegen de roodheid die dan is ontstaan. De BB Cream is alleen niet populair geworden in Duitsland, maar juist in Azië daar is het al helemaal een hype en tegenwoordig ook in ons land. Ken jij nog een merk die het niet verkoopt?

Maar wat is een CC Cream dan? CC Cream staat voor color correcting cream en belooft nog verder te gaan dan een BB Cream, deze gaat namelijk naast het verzorgen van de huid en het camoufleren ook het antiverouderings effect tegen. Het bied nog een betere dekking tegen de oneffenheden, meer hydratatie en bevat dus allemaal speciale ingrediënten die het verouderings proces van de huid tegen gaan, met andere woorden door het gebruik van een CC Cream kun je ook nog eens van je ongewenste rimpels afkomen. Ook een verbetering aan de CC Cream moet zijn dat het een betere finish heeft dan de BB Cream, de BB Cream wil nog wel eens vettig overkomen en dat doet de CC Cream juist totaal niet door de lichte textuur van de crème.

In Azië kun je op dit moment de BB Cream alweer ‘uit’ noemen want daar is op dit moment de CC Cream helemaal hot en vliegt het daar over de toonbanken heen. De verwachtingen zijn dan ook dat 2013 het jaar van de CC Cream gaat worden en het de concurrentie aan gaat met de nu zo populaire BB Cream.

In Groot Britannië zijn ze al overtuigd, een Engelse studie (British Journal of Dermatology) toont namelijk aan dat de aller eerste CC Cream van Olay (Olaz in Nederland en helaas nog niet te koop hier) na acht weken echt werkt, de teint is namelijk een stuk helderder van de huid en ook een stuk egaler zonder rimpels, dat belooft heel veel goeds voor de aankomende trend van de CC Creams

Chanel is al druk bezig met het introduceren van hun CC Cream, in Azië hebben ze al een grote markt te pakken en binnenkort gaan ze het ook in Amerika proberen, ik kan niet wachten tot er een CC Cream in Nederland in de winkels ligt want ik ben wel benieuwd of het fijner is dan een BB Cream. Ik ben al dol enthousiast over de BB Cream (ik raak niet eens een foundation meer aan) maar als de CC Cream nog beter is, is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Misschien wel even leuk om te weten wat mijn top 3 BB Creams zijn:

1. Rimmel BB Cream
2. Skin79 Hot Orange BB Cream
3. Philosophy Be Your Best BB Cream

Ik ben dus erg benieuwd naar de CC Creams en wat denken jullien ervan of pak je liever de vertrouwde BB Cream?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

41 reacties

 1. Ik hoor normaal eigenlijk vrij snel over iets, maar dit had ik nog niet meegekregen! Ik ben 17 dus anti-aging heb ik voorlopig niet nodig denk ik. Ik hou het voorlopig lekker bij BB!

 2. Ja, ik had het al gehoord! Ik dacht eerst dat alleen Chanel met een CC Cream kwam, omdat dat misschien van Coco was. Toen werd mij uitgelegd dat het eigenlijk een heel nieuw concept was! Haha. ik ben heel erg benieuwd hoe alles werkt? Voor je het weet korter nog een DD Cream.

 3. Ik had er nog niets over gehoord, maar: leuk, en ik ben benieuwd of het nóg beter werkt! In de zin ‘Het bied nog een betere dekking …’ is het trouwens ‘biedT’.

 4. Haha wauw, de ene hype na de andere. Eerlijk gezegd was ik niet zo’n fan van de bb cream. De meeste dekte voor mij toch niet goed genoeg en mijn gezicht ging erg snel glimmen. Ben heel benieuwd hiernaar haha.

 5. CC-WHAT? Nee, grapje. Ik ben benieuwd of dit net zo’n hype wordt als de BB-creams, die zijn namelijk echt overal. Vraag me ook af of het echt werkt, er zijn zoveel anti-verouderings cremes en smeerseltjes tegenwoordig!

 6. Er wordt nu wel een beetje doorgeslagen met al die BB creams. Straks krijg je DD creas. :’) Zo kan je telkens met iets nieuws komen, ik blijf lekker bij mijn BB cream van Garnier!

 7. Hier ben ik heel benieuwd naar! Zoek wat meer verzorging in mn creme en was dolblij dat foundation werd vervangen door BB cream, can’t wait for CC! Hoop wel dat er dan net zoals bij foundation gewoon 10 kleuren beschikbaar zijn, ben zo wit namelijk ;).

 8. Cc creams echt fijn alleen zo wit! Vorig jaar had ik er 1 in Azie gekocht samen met een bb cream , en eerlijk gezegd vind ik ze niet zoveel met elkaar verschillen

 9. Ben benieuwd. Ben als super blij met mijn BB cream maar doet af en toe niet echt veel voor mijn huid dus komt maar op met de CC.

 10. “deze gaat namelijk naast het verzorgen van de huid en het camoufleren ook het antiverouderings effect tegen” dus je wordt er ouder en rimpeliger van? ;-)
  Ik ben een beetje skeptisch over die CC creams, de aziatische BB creams hebben bijna allemaal ook anti-aging… De Europese creams vind ik maar slappe aftreksels :(

 11. Als de CC een beetje exclusief blijft ben ik zeker benieuwd er naar, als alle merken er achteraan vliegen dan hoeft het niet zo voor mij en blijf ik lekker bij mijn BB crèmes haha

 12. Deze zin klopt niet: het antiverouderings effect tegen te gaan.
  Verder is het zo dat een bb-cream ook het verouderingseffect tegengaat. Volgens mij is het gewoon weer iets wat voortbouwt op een hype = kassa kassa. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik er niet naar benieuwd ben ^^

 13. Ik switch nog steeds vaak tussen mijn bbcream van clinique en mn gewone foundation. Desondanks ben ik wel benieuwd naar de cc cream. Anti verouderings effect is voor iedereen welkom volgens mij ;)

 14. Ik ben wel erg nieuwsgierig! Ik ben zelf enorme fan van de BB cream. Ik raak mijn foundation nog nauwelijks aan haha maar iets meer dekking is wel fijn

 15. Ik ben benieuwd, maar heb zo mijn twijfels of het echt zal werken voor een mooiere teint en tegen rimpels. Ik kijk dus uit naar de reviews.

 16. Hier had ik nog niet van gehoord! Nou ik ben pas 16, dus ik houd het lekker bij de BB creams :D Ook al zijn ze bijna allemaal te donker voor mij…

 17. Een CC cream heb ik nog niet nodig. Ik houd het maar bij mijn bb cream van garnier :) Misschien als die op is ga ik rimmel uitproberen. Leuke post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *