Cattier Paris serum en reinigingswater

Kennen jullie het merk Cattier al? Wellicht niet want het is nog best wel nieuw in Nederland maar het bestaat al sinds 1968, al een hele tijd dus. Tijd om dus wat aandacht aan dit prachtige en biologische merk te geven. Ik vind het heel erg belangrijk om ’s ochtends mijn huid te verzorgen en dat doe ik graag met fijne producten. Ik gebruik deze producten nu een tijdje en zal jullie vertellen wat ik van deze biologische producten vind.

Cattier Paris werd in 1986 opgericht door Pierre Cattier, vandaar de naam Cattier. Pierre was altijd al erg geïnteresseerd in alternatieve geneeskunde en kwam zo in aanraking met klei, dat gebruikt wordt in de geneeskunde maar ook zeker in cosmetische producten. Hij was een heel erg voorstander van natuurlijke producten en ingrediënten dus daar borduurde hij op voort. Nu een behoorlijk aantal jaar later is Cattier Paris een prachtig merk met natuurlijke en biologische producten die helemaal goed zijn voor ons. Alle producten van Cattier bevatten geen parabenen, fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of minerale olie.

De twee producten die ik nu aan jullie ga laten zien vervingen mijn geliefde producten die ik met veel plezier had gebruikt maar helaas op waren. Ik was dus heel erg benieuwd of dit ook fijne producten waren, wat de inhoud van deze producten zijn in ieder geval erg positief.

’s Ochtends gebruik ik altijd graag een serum voor mijn dagcrème. Na het schoonmaken van mijn gezicht met een reiniging (ook van Cattier, later in dit bericht meer over) en toner is mijn huid klaar voor een serum. Belangrijk vind ik aan een serum dat het snel intrekt zodat ik daarna meteen mijn dagcrème kan aanbrengen en daar verder mee kan.

Dit serum zit vol met goede bestanddelen en het hoofdbestanddeel is argan olie, waarschijnlijk wel bekend bij jullie. Argan olie is heel erg voedend voor de huid en zorgt voor een heerlijk zachte huid. Ook zit er in dit serum een teunisbloem en een biologische zonnebloemolie. Deze ingredienten beschermen de huid door hun voedende en revitaliserende krachtig. De toverhazelaarolie zorgt voor het kalmeren van de huid, waardoor het bijzonder gezicht is voor de gevoelige huid en maakt de geur aan het serum.

Je brengt het serum na het reinigen van je gezicht aan en daarna breng je je dagcrème aan. Een serum is dus een basic basis voor de dagcrème, maar werkt wel ontzettend fijn.

Aan de ingrediënten lijst kan je wel zien dat het vol zit met fijne ingrediënten en vooral veel oliën. Voor de rest zitten er niet veel gekke ingrediënten in, het is dus een heel erg clean product!

Ik gebruik hem nu elke ochtend na het reinigen van mijn gezicht. Breng een pompje aan op de rug van mijn hand en verdeel het dan over mijn gezicht. Dit is ruim genoeg voor je gezicht en misschien zelfs nog een beetje te veel. Het trekt heel erg snel in en mijn gezicht voelt na het aanbrengen heerlijk zacht aan. Fijn dat hij snel intrekt want dan kan ik meteen verder met het aanbrengen van mijn dagcrème.

Dan hebben we nog de reiningswater voor gevoelige ogen, dat is fijn want dat heb ik met mijn lenzen in! Na het douchen en voor het slapen gaan verwijder ik altijd mijn make-up (na het douchen weken de laatste restjes mascara los en laat het een zwarte waas onder mijn ogen achter). De gezichtsmake-up en oogschaduw verwijderd dit water prima, maar voor mascara moet je toch echt eventjes wat ander geschut pakken. Nu heb ik dan ook best wel een hardnekkige mascara qua verwijderen (onder de douche gaat het zelfs moeizaam) maar toch had ik gehoopt dat hij deze kon verwijderen. Wat ik ook een beetje jammer vind aan deze reiniger is dat hij eerst de make-up een beetje vervaagd en uitsmeert op je gezicht en het dan pas opneemt op het watje, je moet dus goed boenen.

De ingrediënten kan je niet echt heel erg goed lezen maar deze reinigingswater is gewoon heel erg basic met verzorgende ingrediënten zoals kamille en korenbloem. Er zitten trouwens geen parabenen in en geen parfum. Dat is fijn want dat kan ontzettend irriteren op de huid van je gezicht.

Al met al vind ik de producten van Cattier fijn, maar niet bijzonder. Ze doen hun werk en hebben hele fijne beloftes, zoals dat ze geen fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of minerale olie aan hun producten toevoegen.  Mocht je naar zulke producten op zoek zijn dat is dit merk zeker iets voor jou.

De prijzen van Cattier zijn prima te doen, ze zijn niet echt goedkoop maar ook niet heel duur. De reinigingswater kost namelijk € 7,99 en het serum € 24,99 maar daar heb je wel een heel erg geconsenteerd serum voor waar je maar heel erg weinig van nodig hebt.

Je kan Cattier online kopen bij bijvoorbeeld bol.com bij de Gezond & Wel winkels en bij een aantal DIO drogisterijen.

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Lifesplash
  11 november 2012 at 07:44

  Ik vind cattier een fijn merk! Ik heb er ook een aantal dingen van. De serum klinkterg prettig! :) Ik heb zelf de dagcrème en die is ook een aanrader! Het reinigingswater klinkt ook goed, maar het serum lijkt me toch fijner.

 • Reply
  Charile
  11 november 2012 at 08:53

  Klinkt goed!

 • Reply
  BeautybySunseeree
  11 november 2012 at 08:56

  Leuk artikel ! Ben zelf wel van het natuurlijke enzo. Mooi product :) x

 • Reply
  dita
  11 november 2012 at 10:01

  Mmhhklinkt dus niet heel bijzonder

 • Reply
  martinaa89
  11 november 2012 at 10:08

  het serum klinkt goed!
  het is wel heel fijn als producten clean zijn, voelt goed

 • Reply
  Lin
  11 november 2012 at 11:10

  Ik vind Cattier echt een heerlijk merk! Ik ben groot fan :)
  Het serum klinkt erg goed, die ga ik misschien wel een keer proberen.

 • Reply
  Esmay
  11 november 2012 at 11:13

  Dat serum lijkt me echt heel erg fijn! :D Net dat beetje extra en dat kan mijn huid eigenlijk op dit moment wel gebruiken .. :)

 • Reply
  Charlotte
  11 november 2012 at 11:17

  Dat reinigingswater klinkt goed! Die wil ik wel aanschaffen ^^
  xxxx

 • Reply
  BeautyByTS
  11 november 2012 at 11:45

  Lijkt me een fijn merk maar het serum vind ik wel duur.

 • Reply
  Milou
  11 november 2012 at 11:53

  De producten lijken me fijn! Ik kende het merk inderdaad nog niet.

 • Reply
  Marielle
  11 november 2012 at 12:32

  Je zegt in het begin stukje dat het is opgericht in 1968 en even later schrijf je dat het is opgestart in 1986… Haha, geschiedenisstudent, dan krijg je dat ;)

  • Reply
   Aranka
   11 november 2012 at 15:34

   Oeps, had de cijfers omgedraaid! Het is dus 1968, eventjes aanpassen. Bedankt voor je kritische blik!

 • Reply
  Mattania
  11 november 2012 at 12:49

  Ik denk dat ik de Serum zelf ook maar even ga proberen! Lijkt mij heel fijn! :)

 • Reply
  Marjolein
  11 november 2012 at 13:02

  Heb nog geen ervaring met ’t merk maar het serum lijkt me heel fijn! Ik moet eigenlijk nog een serum hebben (echt een must voor mijn huid in de winter), dus misschien dat deze ’t wordt :).

 • Laat een reactie achter