Catrice Velvet Finish Foundation & Powder

 photo CatriceVelvetFinishFoundation_zps425e982c.png

In het vergrootte schap van Catrice vinden we heel wat nieuwe producten, waaronder ook deze foundation en poeder. Ik moet eerlijk toegeven dat de nieuwste foundations van Catrice me heel erg teleurgesteld hebben dus ik besloot nog één keer een kans te wagen aan de foundations van dit merk. Dit keer aan de Velvet Finish met hyaluron, ik ben heel benieuwd wat dit gaat doen voor mijn huid!

 photo CatriceVelvetFinishFoundation1_zps4e439918.png

De Velvet Finish collectie bestaat in totaal uit 4 verschillende kleuren foundation, 4 verschillende kleuren poeder en nog 3 verschillende kleuren concealer om je look helemaal flawless te maken! Ik koos voor een foundation in de kleur 010 Light Velvet, wat de lichtste kleur is en de poeder ook in 010 Light Velvet. Ik had van anderen al gehoord dat de kleuren een beetje oranje uitvallen, dus ben heel benieuwd of ik hier ook last van zal hebben.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation7_zpsfba09d8b.png

De producten van de Velvet Finish collectie zijn verrijkt met vitamine E en B5, allantoïne en SPF 30. Maar het belangrijkste is het hyaluronzuur, wat groot op de verpakking wordt aangegeven. Maar wat is dat nou precies en wat doet het voor je huid? Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker en hoe ouder je wordt hoe minder de huid het aanmaakt. In ons menselijk lichaam komt Hyaluronzuur vooral voor in de huid en in het bindweefsel. Hyaluronzuur houdt vooral het vocht in de huid vast waardoor het er mooi verzorgd uitziet en zacht aanvoelt. Vandaar dat het ook een heel populair anti-age ingrediënt is. Het houdt je vocht dus goed vast en dat verminderd rimpeltjes en is natuurlijk geschikt voor een droge huid. Zelf heb ik totaal geen droge huid maar ben wel benieuwd naar de werking!

 photo CatriceVelvetFinishFoundation3_zps26fe1d83.png

Catrice Velvet Finish Foundation – € 7,99

Echt goedkoop zijn de producten van Catrice helaas niet meer te noemen, maar als ze dan goed werken heb ik het geld er wel voor over. De flacon ziet er in het echt ontzettend klein uit, waardoor je bijna niet kan geloven dat er gewoon 30 ml in zit. Aan de andere kant is het dan wel weer een lekker compact product, maar meenemen zal ik hem niet snel door de zware glazen fles. De vormgeving vind ik er heel erg leuk uitzien door het ovale flesje. De foundation belooft een longlasting effect en het gezicht te verzorgen met de hyaluronzuur, vitamine E en B5 en natuurlijk te beschermen met de SPF 30.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation5_zpsde1fd9f8.png

De verpakking vind ik handig door de pompflacon die gemakkelijk het product oppompt. De lichtste kleur vind ik alleen niet echt heel erg licht. Voor mij is hij perfect, maar ik weet zeker dat ik niet de lichtste huid heb. Omdat hij vrij dekkend is kan hij al snel verkeerd – of daarom oranje – uitpakken op lichtere huidskleuren. Daar moet je dus wel rekening mee houden.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation2_zps74e31427.png

Catrice Velvet Finish Powder – € 4,99

Naast een foundation gebruik ik altijd ook heel erg graag een poeder om alles mooi mee af te poederen en het glans weg te werken. Hij sluit dan ook perfect met zijn werking bij de foundation aan. Ook hier zit het hyaluronzuur in verwerkt en de vitamine E. In de poeder zitten licht reflecterende pigmenten die de huid laten stralen en fijne lijntjes verdoezeld. Heb je dus een iets oudere huid, dan zullen deze producten daarvoor ook erg geschikt zijn.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation4_zps46fc9890.png

Het poeder is echt fluweelzacht en brengt heel makkelijk aan op het gezicht. De kleur past perfect bij de foundation wat ik fijn vind. Hij matteert goed zonder een pannenkoek effect achter te laten. Ik ben benieuwd wat hij doet voor mijn gezicht.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation8_zpsc211d9ba.png

Swatches van de foundation en poeder. De foundation is lekker romig en smeert makkelijk uit, een perfecte structuur dus. Het poeder is echt heel erg zacht en brengt makkelijk aan zonder een masker effect te krijgen, fijn.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation9_zps9826ab0d.png

Mijn gezicht zonder enige make-up. Vooral wat rode delen zie je hier en de glans natuurlijk.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation10_zps9d39778b.png

De foundation aangebracht. Ik heb een prachtig egaal gezicht zonder al te veel glans. Bij mij valt hij gelukkig niet oranje uit, maar ik zie toch wel een lichte oranje gloed. Ik snap wel waarom hij bij lichte huidjes oranje kan uitvallen. Maar ik ben erg te spreken over het resultaat.

 photo CatriceVelvetFinishFoundation11_zps044f3a74.png

En hier heb ik nog het poeder en de rest van mijn make-up aangebracht, ik vind het resultaat echt heel erg mooi! De foundation en poeder voelen prettig aan op mijn gezicht en dat vind ik fijn. Of de producten longlasting zijn? Ik moet eerlijk zeggen dat ze het niet echt langer uithouden op mijn gezicht dan andere producten en ook al weer redelijk snel ging glimmen, jammer! Maar dat kon natuurlijk ook aan mijn vette huid komen. Het effect voor een tijdje is wel heel erg mooi!

 photo CatriceVelvetFinishFoundation6_zps941cd744.png

Ik ben redelijk positief over deze twee producten, ze zien er geweldig bij mij uit nadat ik ze net heb aangebracht. Helaas is de lichtste kleur niet echt heel erg licht en geschikt voor de bleke huidjes. Ook als je een vettere huid hebt is hij niet echt longlasting. Maar heb je een wat oudere of droge huid, dan kan dit nog wel eens een goede match worden! De producten zijn in het tweede schap van Catrice te vinden!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

 • Reply
  svenja
  30 september 2014 at 06:14

  Wauw, de kleur staat jou inderdaad heel erg mooi en natuurlijk! Voor mij zal ‘ie helaas iets te licht zijn.

 • Reply
  Anneloes
  30 september 2014 at 06:22

  Ooh, zo jammer dat de kleur niet licht genoeg gaat zijn voor mijn huid :(. Ik kon wel een nieuwe fijne budgetproof foundation gebruiken!

 • Reply
  Laura
  30 september 2014 at 06:29

  Het zal helaas niet de perfecte foundation voor mij zijn. De kleur zal ook wel te donker zijn. Mijn zoektocht gaat verder! ;)

 • Reply
  MySimplySpecial
  30 september 2014 at 06:45

  Jammer dat je vrij snel weer gaat glimmen. Ik heb daar ook snel last van dus sla deze producten over.

 • Reply
  lucindainwonderland
  30 september 2014 at 07:05

  Ik ben behoorlijk bleek dus ben bang dat het er bij mij al snel heel oranje uit zou zien. Voor mij zijn de Catrice foundations het niet meer. Ten eerste omdat ze niet meer zo budget zijn en omdat de kleuren en finishes niet meer goed aansluiten bij mijn huid. Zo zonde. xxx Lucinda

 • Reply
  Dionne Knooren
  30 september 2014 at 07:20

  Ik vind ze er redelijk uitzien, maar er zijn betere producten!

 • Reply
  Pamela Janssens
  30 september 2014 at 07:26

  ik vond de catrice foundations altijd geweldig daarom vind ik deze eigenlijk een beetje tegenvallen. Ik hou het wel bij de matte foundation van catrice.

 • Reply
  chucky1012
  30 september 2014 at 07:35

  Het ziet er goed uit!
  Ik ben zo bang dat het door mijn geteinte huid te oranje gaat worden.

 • Reply
  Beau
  30 september 2014 at 07:40

  Bij jou staat de foundation inderdaad erg goed, voor mij zou hij te oranje en donker zijn.

 • Reply
  Denise
  30 september 2014 at 07:42

  Ik denk niet dat deze foundation mij zou staan maar bij jou staat ‘ie inderdaad prachtig!

 • Reply
  Beautydagboek
  30 september 2014 at 07:53

  Je hebt me nu wel heel nieuwsgierig naar de foundation gemaakt! Ik denk dat dit perfect bij mijn huid past. En het flesje is zo leuk!

 • Reply
  BeautyOpinie
  30 september 2014 at 07:56

  Ik vind hem jou heel mooi staan. Nu ben ik eerlijk gezegd ook wel weer nieuwsgierig geworden, ik heb een vrij gele ondertoon in mijn huid; wie weet is dit ook wel een kleur voor mij.

 • Reply
  suus
  30 september 2014 at 08:45

  Zitten er siliconen in?

 • Reply
  Pleun
  30 september 2014 at 08:48

  De concealer van deze lijn is echt heel prettig!

 • Reply
  Kelly Ooms
  30 september 2014 at 09:18

  Wat een mooie verpakkingen! Oeh ik ben wel bang dat de foundation voor mij in de winter te donker is, maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt!

 • Reply
  Mariëlle
  30 september 2014 at 09:25

  Mijn huid doet vreselijk moeilijk dus ik kan dit allemaal niet meer zonder uitslag testen, maar het klinkt wel goed!

 • Reply
  beautyforgirls
  30 september 2014 at 10:12

  Ik ben nu wel erg nieuwsgierig of het voor mijn huid zal werken.
  Liefs, xxxx

 • Reply
  Maaike
  30 september 2014 at 10:17

  Ik wil deze ook een keer proberen! Ik ben vooral benieuwd naar de poeder

 • Reply
  Laura Like
  30 september 2014 at 10:20

  Ik vind het er wel heel mooi uit zien! Voor de winter lijkt deze foundation me wel heel fijn vanwege mijn droge huid.

 • Reply
  elegantic
  30 september 2014 at 11:28

  Jammer dat je zo snel weer gaat glimmen, verder vind ik hem er goed uit zien!

 • Reply
  Esmée
  30 september 2014 at 11:56

  Hij staat je mooi, De oranje Gloed valt gelukkig niet zo op! Voor mij is hij waarschijnlijk te donker… Maar het is het proberen waard! X

 • Reply
  Annelie
  30 september 2014 at 12:06

  Ik wil de poeder wel eens proberen! De kleur staat je goed!

 • Reply
  Roos
  30 september 2014 at 12:06

  Ik vind dat de producten er bij jou erg mooi uit zien! Wel heel jammer weer dat de lichtste kleur niet zo licht is, dus ik sla hem maar weer over :)

 • Reply
  Kiss & Make-up
  30 september 2014 at 12:15

  Hmmm, het leek veelbelovend, maar ik ben toch niet helemaal overtuigd.

 • Reply
  mywickedweirdlife
  30 september 2014 at 12:35

  Ik denk helaas niet dat het iets voor mij is!

 • Reply
  femketje
  30 september 2014 at 12:41

  hmmz, ik twijfel of deze beter zal zijn dan mijn maxfactor foundation!

 • Reply
  inspiredbylifee
  30 september 2014 at 15:46

  Ik vind hem er goed uitzien, maar volgens mij is die te donker voor mij

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  30 september 2014 at 18:47

  Bij jou ziet hij er erg goed uit!

 • Reply
  Yvonne van der Wal
  30 september 2014 at 19:10

  Ik heb op dit moment zo ontzettend veel foundations dat ik voor de komende 20 jaar voldoende voorraad heb. :-) Dus ik sla maar over. Staat jou wel heel goed!

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  30 september 2014 at 23:46

  De foundation ziet er mooi uit. De poeder is waarschijnlijk niks voor mij omdat ik ook heel snel ga glimmen

 • Laat een reactie achter