Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

De nieuwe limited edition genaamd Contourious ligt eindelijk in de schappen. Een collectie waar veel mensen naar uit hebben gekeken en ik eigenlijk niet zo warm van liep. Die hele contour en shape trend, ik snap hem niet. Ik vind het een ware kunst als je het goed kan, maar sommige lopen er als een ware pannenkoek met strepen bij. Maar goed, Catrice heeft een speciale collectie waar je dus mee kan contouren! Ik test dit handige palette en de daarbij behorende kwast uit.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

CATRICE CONTOURING SCULPTING POWDER PALETTE – € 4,99

De totale collectie bestaat uit een tal van producten die speciaal bedoeld zijn om het gezicht te shapen en te contouren. Zo vind je onder andere dit handige palette maar zijn er los ook heel veel handige producten te vinden. Het hele overzicht van de collectie kun je hier vinden. Hierboven zie je het Sculpting Powder Palette dat in twee verschillende tinten te koop is. Je hebt de Pale Perfectionist en de Almond Architect. Ik zelf heb de Pale Perfectionist die geschikt is voor de lichte huid, de Almond Architect is geschikt voor de donkere huid. Het is een compleet palette met daarin een highlighter, blush en een bronzer, ideaal.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Op de achterkant van het palette vind je meer informatie over het product en heel handig drie gezichtjes getekend met hoe je het beste het product kan aanbrengen en waar. Zo kan het bijna niet mislukken goed te contouren. Ik vind het leuk dat Catrice daar veel aandacht aan besteed!

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Het palette heeft lekker grote pans waar je heel gemakkelijk met de kwast in kan. De highlighter heeft natuurlijk een mooie glans en de blush en bronzer hebben een matte finish. Het doosje is stevig en heeft ondanks de grote pans een compact formaat zodat je hem gemakkelijk mee kan nemen. Ook heeft het palette nog best een grote inhoud van in totaal 12 gram. De poeders voelen heerlijk satijnzacht aan en geven een prima kleur af.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Qua pigmentatie vind ik de poeders precies goed, niet te intens maar wel kleur genoeg om goed resultaat op het gezicht te kunnen zien. De poeder zijn heerlijk zacht waardoor je ze ook heel gemakkelijk kunt blenden of uitwerken. Erg prettig om mee te werken dus!

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

CATRICE CONTOURING BRUSH – € 4,49

Om het palette zo goed mogelijk aan te kunnen brengen op het gezicht heb je natuurlijk een kwast nodig. Goed bedacht van Catrice! Deze kwast heeft het merk speciaal gemaakt om het contouren een stukje makkelijker te maken. De kwast volgt namelijk heel precies de contouren van het gezicht en is lekker smal zodat je makkelijk je neus en kaak kan accentueren met wat poeder. Op het eerste gezicht ben ik qua vorm en verhaal erg enthousiast.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush
De kwast zit in een netjes etui waar je hem eventueel weer in kan opbergen. Ik vind het prettig dat hij afgedekt verkocht wordt, zo weet je bijna zeker dat niemand anders hem heeft gebruikt of getest. Op de achterkant vind je ook nog een kleine uitleg over de borstel. Zover ik trouwens weet is de kwast gemaakt van synthetisch haar.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

De kwast voelt stevig aan en ligt prettig in de hand, ik heb zeker niet het idee dat ik een goedkope kwast vasthoud. De haren van de kwast zelf staan erg dicht op elkaar en maken het daardoor een vrij hard geheel dat niet echt meebeweegt met de de huid en contouren van het gezicht. Sterker nog, ik vind dat je hier helemaal niet prettig mee kan werken en het mooi kan uitblenden, daar is de kwast veel te hard voor. Het enige wat ik zie zijn strepen en daar word ik niet echt gelukkig van. Wel is hij erg handig voor de neus. Laten we kijken wat de kleuren doen.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Hier draag in enkel foundation en mijn ooglook.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Hier heb ik de bronzer aangebracht, een mooie natuurlijke kleur die meteen diepte geeft.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

De blush zorgt net even voor wat meer kleur en een zachtere uitstraling, ook erg natuurlijk!

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

En de highlighter maakt het helemaal af met zijn subtiele glans. Al met al is het effect subtiel en natuurlijk, precies waar ik van hou!

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Het resultaat vind ik dan ook erg mooi en natuurlijk, zonder pannenkoek effect met strepen, dat is fijn! De kwast vind ik alleen niet fijn, eigenlijk helemaal niet fijn en heb er snel mijn eigen kwasten weer bij gepakt.

Catrice Sculpting Powder Palette + Contouring Brush

Ben je dus nog opzoek naar een handig palette met highlighter, blush en bronzer? Dan kan ik je zeker dat mooie palette van Catrice aanraden en voor de prijs van € 4,99 hoef je het zeker niet te laten. Daar krijg je zeker een mooi product voor terug met een goede inhoud. De kwast zou ik persoonlijk wel overslaan, hij is gewoon erg hard en niet flexibel in gebruik. Ik heb liever een zachtere kwast zodat ik de poeder mooi kan uitwerken en dat lukt hier zeker niet mee. De Catrice Contourious collectie is vanaf half augustus tot en met half september verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland en bij Kruidvat in België.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  chucky1012
  17 augustus 2016 at 06:14

  Fijn artikel!
  Het staat je mooi ;-)
  Ik ben zo blij dat toen ik het gisteren in de winkel in mijn handen had toch niet gekocht had.
  Op mijn geteinte huid zou het bijna niet te zien zijn.

  Xoxo

 • Reply
  Bianca
  17 augustus 2016 at 08:08

  Het is een leuk palette, en bij jou komen alle drie de tinten ook mooi tot zijn recht. Op mijn huid kwam de contour kleur totaal niet naar voren x

 • Reply
  Susan
  17 augustus 2016 at 08:22

  Palette ziet er goed uit! Jammer dat de kwast dan weer net tegenvalt

 • Reply
  Vanessa
  17 augustus 2016 at 08:30

  Het resultaat ziet er mooi uit op je huid. Jammer van de kwast!

 • Reply
  Yvonne
  17 augustus 2016 at 09:03

  “Pannenkoek met strepen”. Hahaha. Ik vind het eigenlijk ook niks, dat contouren. Mijn gezicht is daarbij vrij smal en als ik de standaardtechniek zou toepassen lijkt mijn hoofd meer op een giraffenkop met strepen, haha. ;-)

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  17 augustus 2016 at 09:14

  Leuk palette maar jammer dat de kwast niet helemaal fijn is!

 • Reply
  rachel
  17 augustus 2016 at 10:09

  ziet er goed uit en de kwast …tja hij lijkt mij ook niet zo fijn op het eerste gezicht

 • Reply
  naomi
  17 augustus 2016 at 10:32

  Ziet er goed uit! Zag hem toevallig gisteren liggen in de winkel!

  x

 • Reply
  Laura J
  17 augustus 2016 at 11:31

  Fijne review!
  Is deze contour-kleur heel anders dan die in het contourduo van Catrice uit het vaste assortiment? (Ashy Radiance)

 • Reply
  femketje
  17 augustus 2016 at 12:26

  ik heb zelf beide varianten meegenomen maar moet ze nog proberen :3

 • Reply
  sherry
  17 augustus 2016 at 13:02

  Dat is een mooie palette. Het ziet er een beetje uit als die van rimmel.

 • Reply
  Mariska
  17 augustus 2016 at 14:58

  Palletje ziet er wel mooi uit en vind het resultaat ook erg mooi.

 • Reply
  Beautyjuf
  17 augustus 2016 at 19:41

  Wat een mooi palette! Al is de blush iets te rood voor mijn huidje. Jammer dat de kwaliteit van de kwast niet geweldig is.

 • Reply
  Nienke
  17 augustus 2016 at 19:58

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Amira
  17 augustus 2016 at 21:16

  Mooi gedaan :)

 • Reply
  Yvet
  17 augustus 2016 at 21:23

  Was ook er benieuwd naar de pigmentatie, blij om te zien op een lichte huid, dan koop ik geen miskoop, de kwast lijkt mij evengoed wel erg handig

 • Reply
  Angela
  17 augustus 2016 at 21:45

  Heb het palette al een tijdje in mijn bezit en vind hem juist erg mooi! Gebruik hem graag vooral als ik haast heb haha! Contouren vind ik wel fijn om te doen, vooral omdat ik een rond gezicht heb.. Lijkt het optisch toch wat slanker bij me. ?

 • Reply
  Mieke
  17 augustus 2016 at 22:21

  Ik heb vanavond nog met deze twee producten in mijn handen gestaan maar niet gekocht. Het palette was te licht qua kleuren voor mijn huid, de kleuren verdwenen helemaal dus blij dat ik er toch niet voor gekozen heb :)

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  18 augustus 2016 at 11:54

  Hahaha, een pannenkoek met strepen.. Tja, sommige mensen slaan inderdaad een beetje door met contouren. Ik ben er zelf wel fan van, maar dan meer op jouw manier: subtiel wat lijnen en kleur aangeven. Ik hoef het niet zo extreem, maar met een beetje kleur zorgt het voor net iets meer uitstraling. Leuk palette zo!

 • Reply
  Mariëlle
  19 augustus 2016 at 12:16

  Ik ga het palette ook nog proberen, ik vind hem er in ieder geval al heel mooi uitzien!

 • Laat een reactie achter